![]() |
|
Witam a ja mam pytanie jeśli chodzi o Emperora III?
1. Czy można w jakiś sposób powiekszyc literki? 2. Na stronie Manty są tzw patche do tego DVD i jak widze są tam 3 pliki do sciagniecia "Oprogramowanie E3-1.3 Sanyo" , "Oprogramowanie E3-1.3 Samsung" , "Oprogramowanie E3-1.4 Samsung", czym one się roznia i ktory powinien zainstalować. Jak je zainstaluje to co ewentualnie ulepsze ? 3. Jakie rodzaje dżwięku odtarza ten DVD tymbardziej ze raz uruchomiłem plik DivX 5.0 i dźwięku nie miałem w ogole a obraz mi się strasznie rozmazywał |
Cytat:
|
Cytat:
A jeśli chodzi o rozwiązanie dylematu - trzebaby porównać każdy z tych odtwarzaczy.. A nie wiem, czy ktoś poświęci się, żeby kupić oba i testować ;) |
Cytat:
|
Witam
Od tygodnia mam podobny dylemat z wyborem co kupic, Prince 2 czy Emperor 3 ? a im wiecej czytam o tych odtwarzaczach tym bardziej ma ochote zostac przy swoje ***8222;starej***8221; niezawodnej Wiwie 238. Bralem tez po uwage Kora, ale z tego co czytam to jest niezla loteria :D, jednak jezeli mialbym sie zdecydowac w tej chwili to wybral bym w pierwszej kolejnosci chyba Princa 2 a w drogiej Kora. Wiem ze Korr ma ladny w miare funkcjonalny zoom w dvix, i opcje ktora pozwala na ogladanie na TV 16:9 na pelnym ekranie bez obcinania filmu, nie wiem jak z tym jest w nowych mantach. Ja osobiscie jeszcze poczekam z zakupem nowego sprzetu, az sie sytuacja wyklaruje :) |
Cytat:
Mam też dylemat jeśli chodzi o sam odtwarzacz DVD... Prince 2 czy Emperor 3... Czym one tak naprawdę się różnią (jeśli chodzi o funkcjonalność)? Na forum Manty toczy się wojna o to który z nich jest lepszy (coś jak u nas LiteOn vs reszta :D )... Wydaje się, że Emperor 3 ma więcej błędów. Są one jednak naprawiane przez nowsze firmware. Ale czy wszystkie znalezione w nim błędy będą naprawione? podobno bardzo źle wygląda sprawa z czytelnością napisów. A jak na razie nie wyszedł soft, który by to poprawił. Prince 2... Wygląda na to, że jest jakby lepiej dopracowany pod względem firmware od E3.. W sumie to sam nawet nie wiem czemu, ale bardziej skłaniam się do kupna "Cesarza" 3.. Chociaż mam pewne wątpliwości ;) |
Cytat:
Pierwsze aktualizacje wyszły do obu odtwarzaczy jednocześnie - IMO to nie z powodu, że wcześniej nie było odpowiedniego wsparcia dla P2, a teraz jest, ale dlatego, że poprzednia wersja Prince'a była bardziej dopracowana przed wypuszczeniem na rynek. W tym roku chcieli koniecznie zdążyć przed Świętami, co mi również jest na rękę, bo soft mogę sobie zaktualizować bez płaczu równie dobrze za miesiąc, a pudło pod choinkę musi zdążyć :) Cytat:
Może to?: http://www.ultima.pl/itemnfo.php?id=2754 |
Cytat:
@ Zetoxa Mówisz cały czas o Prince 2? |
Cytat:
--- Czytam sobie forum Manty i tam bardziej polecany jest Emperor od Prince'a... Choćby z tego względu, że ma częściej aktualizowane firmware. Teraz szukam jakiegoś taniego, dobrego zestawu głośników 5.1 (w cenie do 160zł)... Może ktoś zna jakiś dobry ? |
@Dj Mich@ł
czarny pasek na prawym boku ekranu w niektórych divix'ach brak wyświetlania drugiej linijki napisów (jeśli jest napis 2-linijkowy) we wszystkich divix'ach bios 1.2beta poprawił te błędy coraz bardziej mi sie ten odtwarzacz podoba :) |
To z dźwiękiem to właśnie też ważna sprawa.. A czy z tych tańszych odtwarzaczy (najlepiej Manty ze względu na dobre radzenie sobie z napisami) jest jakiś, który potrafi dźwięk stereo wrzucić na 5 głośników?
|
Cytat:
|
jeśli bedziecie kupować Prince'a II, koniecznie uaktualnijcie biosa, jest na stronie Manty. Wersja sprzedawana obecnie ma kilka dokuczliwych niedoróbek.
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:09. |