Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Czym sie rożni manta Emperor 2 od 3? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/czym-sie-ro-ni-manta-emperor-2-od-3-a-59365/)

Zetoxa 08.12.2005 10:52

do swojego Prince 2 wgrałem juz trzeci bios w ciągu tygodnia i jest coraz lepiej, ciężko tę operację s******yć 8 )

Morris 08.12.2005 09:56

Cytat:

Napisany przez esem
Oczywiście masz na myśli zakup Litka ???

Chyba żartujesz? Wielokrotny upgrade BIOSu, jednokrotny EEPROMu - ani razu nie było problemu 8 )
Cytat:

Napisany przez Dj Mich@ł
Ale widać, że prace nad poprawieniem błędów idą pełną parą A przeglądając forum Manty nie ma zbyt dużo zgłoszeń o uszkodzeniu odtwarzacza podczas wgrywania softu.

Oj, chyba mało czytałeś...
To prawda, że wielu jest użytkownikó Manty, którzy o upgrade nie mają zielonego pojęcia. Domniemuję, że ci, którzy zadają sobie trud wejścia na forum i poświęcają swój czas na przeczytanie dobrych rad nie są kompletnymi ignorantami i coś tam kumają...

esem 08.12.2005 09:16

Cytat:

Napisany przez Morris
Czytając forum Manty można odnieść zupełnie odwrotne wrażenie. :blee:
Jeśli można spiep**yć odtwarzacz przez zwykły upgrade (co chyba już kilkadziesiąt razy robiłem np. w Litku), to mogą się pojawić pewne wątpliwości w związku z zakupem. :|

Oczywiście masz na myśli zakup Litka ???
Wszystko można u******yć przez głupotę, Mantę też... 8 )

Mich@ł 08.12.2005 06:57

Cytat:

Napisany przez Morris
Jeśli można spiep**yć odtwarzacz przez zwykły upgrade (co chyba już kilkadziesiąt razy robiłem np. w Litku), to mogą się pojawić pewne wątpliwości w związku z zakupem. :|

A softy do Emperora III pokazują się jak grzyby po deszczu ||
http://toya.net.pl/~piotrza/soft/e3.html
Ale widać, że prace nad poprawieniem błędów idą pełną parą ;) A przeglądając forum Manty nie ma zbyt dużo zgłoszeń o uszkodzeniu odtwarzacza podczas wgrywania softu.
A odtwarzacz zawsze można kupić TUTAJ . Dostajemy tym samym jedną naprawę przy awarii podczas wgrywania softu gratis :)

Morris 08.12.2005 01:09

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Wgranie firmware filozofią nie jest,

andrzejj9 06.12.2005 15:30

Cytat:

Napisany przez esem
Każdy napęd to jest bubel. Przecież wiesz o tym nie od dziś - więc ameryki nie odkrywasz.
Prawdziwy bubel jest wtedy - jak nie ma kolejnych firmeware. Jesteś wtedy bezradny.
Natomiast jak jest regularnie nowe firmeware - to moim zdaniem nie jest to bubel...
A nie ma jednego jedynego raz na zawsze dobrego firmeware - i (na szczęście - bo pojawiają się nowe nośniki, nowe kodeki (ver. xx.0123456), nowe (i tu wpisz co zechcesz)) nigdy nie będzie.

I na tym polega kapitalna przewaga manty nad innymi "chińczykami" :respect:

Jak się boisz - to nie ryzykuj, jak nie umiesz - to się naucz. Nauka jest za darmo (jeszcze) - wiedza kosztuje. Zawsze możesz poprosić kogoś aby wgrał Ci nowego BIOSa. 8 )

Wgranie firmware filozofią nie jest, zawsze gdzieś znajdzie się instrukcję krok po kroku. Zostaje jednak jeszcze tak zwany "czynnik wyższy", którego przewidzieć się nie da (zanik prądu?), a który nawet najlepiej zaplanowaną operację możę pięknie sprzeprzyć.. (UPS pomijam bo to koszt drugiego napędu).

Po prostu marzy mi się sytuacja, kiedy idę do sklepu, wydaję pieniądze na jakiś produkt, ale mam pewność, że jest to produkt sprawdzony i przetestowany i za dzień/tydzień/miesiąc nie zacznę mieć z nim problemów. Tyle, że niestety.. to jest raczej mrzonka...

Smartek 06.12.2005 14:10

esem - krecisz...
jak cos ma TYLE biosow/firmware'ow znaczy nie jest idealne - bo ciagle cos poprawiac musza..
do bellwooda, wiwy tez nowy soft wychodzi, wiec nie wiem czym tak bardzo sie zachwycasz w tej swojej mancie..
zobacz soft do xbox'a (XBMC) - on wychodzi CODZIENNIE (tyle, ze to jest program, a nie firmware..).
jeszcze tylko dodam, ze do KiSS'a tez softy wychodzily - a w zyciu tak bardzo nie zalowalem zakupu czegokolwiek (naszczescie udalo sie sprzedac..)..
i do tych co sie boja - faktem jest, ze rzadko kiedy mozna przez aktualizacje biosu cokolwiek uszkodzic, wiec bez obaw ludziska ;)
pozdro ;)

esem 06.12.2005 12:04

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
To wiem. Dziwne natomiast jest dla mnie oficjalne zachęcanie do robienia tego rozumiane przeze mnie jako stwierdzenie - wiemy, że dajemy wam bubel, ale przyszłe oprogramowanie go naprawi. Oczywiście używacie go na własne ryzyko i nic nie możemy wam zagwarantować..

Każdy napęd to jest bubel. Przecież wiesz o tym nie od dziś - więc ameryki nie odkrywasz.
Prawdziwy bubel jest wtedy - jak nie ma kolejnych firmeware. Jesteś wtedy bezradny.
Natomiast jak jest regularnie nowe firmeware - to moim zdaniem nie jest to bubel...
A nie ma jednego jedynego raz na zawsze dobrego firmeware - i (na szczęście - bo pojawiają się nowe nośniki, nowe kodeki (ver. xx.0123456), nowe (i tu wpisz co zechcesz)) nigdy nie będzie.

I na tym polega kapitalna przewaga manty nad innymi "chińczykami" :respect:

Jak się boisz - to nie ryzykuj, jak nie umiesz - to się naucz. Nauka jest za darmo (jeszcze) - wiedza kosztuje. Zawsze możesz poprosić kogoś aby wgrał Ci nowego BIOSa. 8 )

Morris 05.12.2005 19:44

Cytat:

Napisany przez Zetoxa
tak, oczywiście, Prince II dziś mnie mile zaskoczył. Odtworzył bez zająknięcia jednego, mocno pocharatanego Divix'a z którym nie radził sobie Liteon 52327s, jestem pod wrażeniem :O

To prawda - obydwa czytają nawet mocno porysowane "gazetowe" płytki. Wczoraj testowałem w Geancie EIII i P2. Z rzeczywistością to jednak taki test ma niewiele wspólnego, bo nowy firmware zmienia bardzo dużo niedoróbek. Jak chcesz to poczytaj tu:
http://www.manta.com.pl/forum/viewto...er=asc&start=0

Cytat:

Napisany przez Dj Mich@ł
Porozglądałem się trochę na allegro za creative'm, ale wydaje mi się, że za tą samą cenę mogę mieć głośniki innej firmy o mocy 2x większej.. Na prawdę podobają mi się te: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=74943487

:fiu: No ładne cacko...
Ale jak gra, to Ci niestety nie powiem. Mój znajomy kupił ostatnio na Allegro zestaw 5.1 Koda za ok. 460 zł. Bardzo sobie go chwali za czysty i naturalny dźwięk, a wie co mówi, bo ma ucho (gra w zespole).
Poza tym Andrzej ma rację - nie moc jest najważniejsza. Powinna być po prostu dobrana odpowiednio do pomieszczenia.

Zetoxa 05.12.2005 16:17

moja teoria jest taka, chcieli koniecznie na Święta wypuścić nowe wersje Księcia i Cesarza no i tak się pospieszyli, że już na porządny bios nie starczyło czasu, dobrze że choć uaktualnienia wypuścili.

andrzejj9 05.12.2005 16:10

Cytat:

Napisany przez Maciej
...każdy napęd optyczny czy to stacjonarne dvd lub komputerową nagrywarke można uszkodzić przez wgranie nowszego firmware, wystarczy zanik napięcia. I takie uszkodzenie nie podlega gwarancji.

To wiem. Dziwne natomiast jest dla mnie oficjalne zachęcanie do robienia tego rozumiane przeze mnie jako stwierdzenie - wiemy, że dajemy wam bubel, ale przyszłe oprogramowanie go naprawi. Oczywiście używacie go na własne ryzyko i nic nie możemy wam zagwarantować..

Zetoxa 05.12.2005 15:23

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
@ Zetoxa
Mówisz cały czas o Prince 2?

tak, oczywiście, Prince II dziś mnie mile zaskoczył. Odtworzył bez zająknięcia jednego, mocno pocharatanego Divix'a z którym nie radził sobie Liteon 52327s, jestem pod wrażeniem :O

Maciej 05.12.2005 14:06

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Czekaj.. a propo punktu drugiego - Manta zaleca wgrywanie najnowszych firmware, a jednocześnie jako producent zaznacza, że może to spowodować uszkodzenie urządzenia, które nie podlega reklamacji? Widzę tu jakby jakieś nielogiczności..

...każdy napęd optyczny czy to stacjonarne dvd lub komputerową nagrywarke można uszkodzić przez wgranie nowszego firmware, wystarczy zanik napięcia. I takie uszkodzenie nie podlega gwarancji.

andrzejj9 05.12.2005 12:46

Cytat:

Napisany przez Dj Mich@ł
ad1. Jedynie nowsze oprogramowanie może coś zmienić.
ad2. Manta zaleca aktualizowanie firmware jak tylko pojawi się nowsze. Nowe oprogramowanie zawiera wszystkie stare uaktualnienia + dodatkowe poprawki. Jednak czasem warto jest poczekać, aż ktoś powie jak spisuje się najnowszy soft.
ad3. To jest dziwne. Może nowsze oprogramowanie rozwiąże problem? Bo nie powinno być problemów z dźwiękiem w filmach DivX, a obraz w E3 ma być podobno najlepszy ze wszystkich produktów Manty.

Czekaj.. a propo punktu drugiego - Manta zaleca wgrywanie najnowszych firmware, a jednocześnie jako producent zaznacza, że może to spowodować uszkodzenie urządzenia, które nie podlega reklamacji? Widzę tu jakby jakieś nielogiczności..

Mich@ł 05.12.2005 09:57

Cytat:

Napisany przez roman01
Witam a ja mam pytanie jeśli chodzi o Emperora III?
1. Czy można w jakiś sposób powiekszyc literki?
2. Na stronie Manty są tzw patche do tego DVD i jak widze są tam 3 pliki do sciagniecia "Oprogramowanie E3-1.3 Sanyo" , "Oprogramowanie E3-1.3 Samsung" , "Oprogramowanie E3-1.4 Samsung", czym one się roznia i ktory powinien zainstalować. Jak je zainstaluje to co ewentualnie ulepsze ?
3. Jakie rodzaje dżwięku odtarza ten DVD tymbardziej ze raz uruchomiłem plik DivX 5.0 i dźwięku nie miałem w ogole a obraz mi się strasznie rozmazywał

ad1. Jedynie nowsze oprogramowanie może coś zmienić.
ad2. Manta zaleca aktualizowanie firmware jak tylko pojawi się nowsze. Nowe oprogramowanie zawiera wszystkie stare uaktualnienia + dodatkowe poprawki. Jednak czasem warto jest poczekać, aż ktoś powie jak spisuje się najnowszy soft.
ad3. To jest dziwne. Może nowsze oprogramowanie rozwiąże problem? Bo nie powinno być problemów z dźwiękiem w filmach DivX, a obraz w E3 ma być podobno najlepszy ze wszystkich produktów Manty.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:53.