Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Czym sie rożni manta Emperor 2 od 3? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/czym-sie-ro-ni-manta-emperor-2-od-3-a-59365/)

Maciej 18.12.2005 12:52

:nie:

mallow 18.12.2005 12:33

Znasz jakies szczegoly co do daty wypuszczenia takowego sprzetu? :)

Maciej 18.12.2005 11:16

Cytat:

Napisany przez mallow
A co sadzicie o tym sprzecie?
DVD-012 Emperor Recorder

http://www.manta.com.pl/produkty.php?id=1229&lang=pl

Fajny, ale czekam na nagrywarkę Manty z twardym dyskiem.

mallow 18.12.2005 10:38

A co sadzicie o tym sprzecie?
DVD-012 Emperor Recorder

http://www.manta.com.pl/produkty.php?id=1229&lang=pl

Morris 18.12.2005 08:43

Cytat:

Napisany przez SIWYYY
@Morris DTS, puki co nie ma w EIII na wyjściu cyfrowym, a nawet jak będzie w nowym FW to i tak potrzebny jest dekoder.

Na szczęście nie mam na razie takich problemów, bo nie mam odpowiedniego sprzętu - czego uszy nie słyszą, tego sercu nie żal ;p

mensir67pl 18.12.2005 08:06

Cytat:

Napisany przez SIWYYY

@mensir67pl
Jak już cytujesz opinie to lepiej podaj link, inni poczytają sobie wszystkie, większość pozytywnych...

Tak przewrotnie :D

Jesli wiesz ze to sa same pozytywne opinie to podaj link TY ||

http://forum.divx.pl/viewforum.php?f...4213e28eaf35e3

SIWYYY 18.12.2005 07:42

Cytat:

Napisany przez Zetoxa
... Prince II też ma to wszystko, a jest ładniejszy :*

No niestety, nie tylko princ, ale i żadna manta nie posiada w sobie tych dekoderów...

@mensir67pl

Jak już cytujesz opinie to lepiej podaj link, inni poczytają sobie wszystkie, większość pozytywnych...

@Morris DTS, puki co nie ma w EIII na wyjściu cyfrowym, a nawet jak będzie w nowym FW to i tak potrzebny jest dekoder.

A co do opłacalności, juz takie czasy... pięć lat temu ludziska kupowali DVD po 2k... :wow:

Morris 18.12.2005 06:56

Cytat:

Napisany przez mensir67pl
O co tu biega
loader Samsung
loader Sanyo
przy wgrywaniu FW
co ? lepszy i gorszy EMPEROR III :)

W praktyce nie ujawniły się do tej pory żadne różnice, a samsungów jest z tego co widzę trochę więcej.
Pewnie dwie firmy musiały wziąć się za produkcję, bo jedna nie dałaby rady przy takim zbycie ;p

Cytat:

Napisany przez SIWYYY
Ja chyba jednak wybiorę kode 640D lub pasikonika S49...

Nieopłacalne. Sprzęt i software (DivX, XviD, etc.) cały czas jest w stadium rozwoju i dlatego nie kalkuluje mi się kupić czegoś droższego, co za 3 lata będzie przeżytkiem. DTS masz w EIII zdaje się na cyfrówce, więc to chyba żaden problem.

mensir67pl 18.12.2005 00:21

Cytat:

Napisany przez SIWYYY
Oba posiadają wbudowane dekodery DD i DTS, mają co prawda problemy z napisami(mała czcionka) i muszą być takiej samej nazwy( może zostanie to wyeliminowane w nowym sofcie) no i są droższe ok350zł, ale co to za kino domowe bez DD i DTS, no chyba że ktoś ma dekodery w ampli. ew w głośnikach( np Z-5500)

jedna z opini uzytkownika :

Mam niestety sporo uwag do Kody DVD 640D.

1. Napisy - trzecia linijka jest tak nisko, że na moim telewizorze widać tylko 40% - rzadko udaje mi się odczytać...

2. Błędy dekompresji - co jakiś czas pojawiają się błędy, typowy efekt dla np. źle ściągniętego AVI (kilka bloków w złym kolorze)
Niestety pojawiają się przypadkowo, po przewinięciu filmu do tego samego miejsca błąd już nie występuje...

3. Na razie do odtwarzacza włożyłem 4 filmy, z dwoma były problemy:

a) film zakodowany XVIDem w rozdzielczości 800 x 336 nie uruchomił się - to jeszcze jestem w stanie zrozumieć, prawdopodobnie max szerokości to 720... ciekawe czy inne odtwarzacze stacjonarne także odrzucają większą rozdzielczość?

b) oglądając film w XVID (BVOP i NVOP) nie mogłem skoczyć do określonego miejsca guzikiem TIME (funkcja IDŹ DO), oprócz tego mniej więcej w 80 min. film nagle przestaje się otwarzać, wraca do menu... sprawdzałem plik na komputerze, wszystko z nim w porządku. Czy to ten NVOP jest powodem? Muszę poszukać innego XVIDa w ten sposób zakodowanego...

Największy problem to te napisy - 3 linijka tekstu... Wydaje mi się, że dolna krawędź dla napisów to powinna być wysokość aktualnej (soft v3) DRUGIEJ linijki tekstu, i bez względu na ilość linijek napisy powinny być równane do tej dolnej linii (tak jak w większości odtwarzaczy softwarowych).
Wielkość czcionki jest ok, jak dla mnie czytelna. Choć oczywiście możliwość jej dostosowania byłaby jak najbardziej na miejscu.

Niestety jak na razie więcej nerwów niż przyjemności z użytkowania tego odtwarzacza, będę reklamował
Choć jakość obrazu i przede wszystkim dźwięku jest faktycznie bardzo dobra.

Zetoxa 17.12.2005 21:46

... Prince II też ma to wszystko, a jest ładniejszy :*

SIWYYY 17.12.2005 10:56

Oba posiadają wbudowane dekodery DD i DTS, mają co prawda problemy z napisami(mała czcionka) i muszą być takiej samej nazwy( może zostanie to wyeliminowane w nowym sofcie) no i są droższe ok350zł, ale co to za kino domowe bez DD i DTS, no chyba że ktoś ma dekodery w ampli. ew w głośnikach( np Z-5500)

mensir67pl 17.12.2005 09:37

Cytat:

Napisany przez Maciej
fajnie, też myślę nad zmianą E2 na E3 ...ale to może póżniej.

Tez mi sie marzy BLACK E III

Maciej 17.12.2005 09:33

Cytat:

Napisany przez Dj Mich@ł
Od 2 dni jestem szczęśliwym (a jak :D ) posiadaczem E3 :D
Z początku nie czytał mi wszystkich napisów, co naprawiłem wgrywając najnowsze oprogramowanie (1.95)..
Jeśli chodzi o jakość obrazu... REWELACJA :D
Odtwarza też filmy DivX, których Emperor 2 nie łykał :D
Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne :)

fajnie, też myślę nad zmianą E2 na E3 ...ale to może póżniej.

Mich@ł 17.12.2005 09:17

Od 2 dni jestem szczęśliwym (a jak :D ) posiadaczem E3 :D
Z początku nie czytał mi wszystkich napisów, co naprawiłem wgrywając najnowsze oprogramowanie (1.95)..
Jeśli chodzi o jakość obrazu... REWELACJA :D
Odtwarza też filmy DivX, których Emperor 2 nie łykał :D
Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne :)

Maciej 17.12.2005 08:28

Cytat:

Napisany przez ryba120
Witam Serdecznie.

Od pewnego czasu przymierzałem się do zakupu odtwarzacza DVD z możliwością odczytu filmów DivX. Do końca nie byłem zdecydowany jaki model mam wybrać w kwocie do 300zł.
Wczoraj zakupiłem w Rzeszowskim TESCO odtwarzacz Manta Emperor III.
Mam w swoim zestawie już DVD Panasonic S35, który pod względem odtwarzania filmów DVD jest rewelacyjny. Do tej pory chcąc oglądnąć (poza komputerem) film w formacie Divx przerabiałem go na DVD.Zajmowało mi to wiele czasu co wpłynęło na decyzję dokupienia Emperora III.
Za 199zł nie spodziewałem się zbyt wiele od tak taniego odtwarzacza. Natomiast Emperor III mnie mile zaskoczył. Jak za tak niską cenę to bardzo przyzwoity sprzęt.
Zastanawiam się czy warto wgrać nowy soft. Jeśli tak to co on w tym odtwarzaczu poprawi ?

Zobacz post nr.61 tam masz opisane zmiany.

Najwięcej informacjii o E3 ...http://www.manta.com.pl/forum/viewfo...ab05e4c877f3e7

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:54.