![]() |
:nie:
|
Znasz jakies szczegoly co do daty wypuszczenia takowego sprzetu? :)
|
Cytat:
|
A co sadzicie o tym sprzecie?
DVD-012 Emperor Recorder http://www.manta.com.pl/produkty.php?id=1229&lang=pl |
Cytat:
|
Cytat:
Jesli wiesz ze to sa same pozytywne opinie to podaj link TY || http://forum.divx.pl/viewforum.php?f...4213e28eaf35e3 |
Cytat:
@mensir67pl Jak już cytujesz opinie to lepiej podaj link, inni poczytają sobie wszystkie, większość pozytywnych... @Morris DTS, puki co nie ma w EIII na wyjściu cyfrowym, a nawet jak będzie w nowym FW to i tak potrzebny jest dekoder. A co do opłacalności, juz takie czasy... pięć lat temu ludziska kupowali DVD po 2k... :wow: |
Cytat:
Pewnie dwie firmy musiały wziąć się za produkcję, bo jedna nie dałaby rady przy takim zbycie ;p Cytat:
|
Cytat:
jedna z opini uzytkownika : Mam niestety sporo uwag do Kody DVD 640D. 1. Napisy - trzecia linijka jest tak nisko, że na moim telewizorze widać tylko 40% - rzadko udaje mi się odczytać... 2. Błędy dekompresji - co jakiś czas pojawiają się błędy, typowy efekt dla np. źle ściągniętego AVI (kilka bloków w złym kolorze) Niestety pojawiają się przypadkowo, po przewinięciu filmu do tego samego miejsca błąd już nie występuje... 3. Na razie do odtwarzacza włożyłem 4 filmy, z dwoma były problemy: a) film zakodowany XVIDem w rozdzielczości 800 x 336 nie uruchomił się - to jeszcze jestem w stanie zrozumieć, prawdopodobnie max szerokości to 720... ciekawe czy inne odtwarzacze stacjonarne także odrzucają większą rozdzielczość? b) oglądając film w XVID (BVOP i NVOP) nie mogłem skoczyć do określonego miejsca guzikiem TIME (funkcja IDŹ DO), oprócz tego mniej więcej w 80 min. film nagle przestaje się otwarzać, wraca do menu... sprawdzałem plik na komputerze, wszystko z nim w porządku. Czy to ten NVOP jest powodem? Muszę poszukać innego XVIDa w ten sposób zakodowanego... Największy problem to te napisy - 3 linijka tekstu... Wydaje mi się, że dolna krawędź dla napisów to powinna być wysokość aktualnej (soft v3) DRUGIEJ linijki tekstu, i bez względu na ilość linijek napisy powinny być równane do tej dolnej linii (tak jak w większości odtwarzaczy softwarowych). Wielkość czcionki jest ok, jak dla mnie czytelna. Choć oczywiście możliwość jej dostosowania byłaby jak najbardziej na miejscu. Niestety jak na razie więcej nerwów niż przyjemności z użytkowania tego odtwarzacza, będę reklamował Choć jakość obrazu i przede wszystkim dźwięku jest faktycznie bardzo dobra. |
... Prince II też ma to wszystko, a jest ładniejszy :*
|
Ja chyba jednak wybiorę kode 640D lub pasikonika S49...
Oba posiadają wbudowane dekodery DD i DTS, mają co prawda problemy z napisami(mała czcionka) i muszą być takiej samej nazwy( może zostanie to wyeliminowane w nowym sofcie) no i są droższe ok350zł, ale co to za kino domowe bez DD i DTS, no chyba że ktoś ma dekodery w ampli. ew w głośnikach( np Z-5500) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Od 2 dni jestem szczęśliwym (a jak :D ) posiadaczem E3 :D
Z początku nie czytał mi wszystkich napisów, co naprawiłem wgrywając najnowsze oprogramowanie (1.95).. Jeśli chodzi o jakość obrazu... REWELACJA :D Odtwarza też filmy DivX, których Emperor 2 nie łykał :D Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne :) |
Cytat:
Najwięcej informacjii o E3 ...http://www.manta.com.pl/forum/viewfo...ab05e4c877f3e7 |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:54. |