![]() |
Warto by wyprostowac to osobiscie mnie ciekawi co to za niuans ;)
O co tu biega loader Samsung loader Sanyo przy wgrywaniu FW co ? lepszy i gorszy EMPEROR III :) |
Witam Serdecznie.
Od pewnego czasu przymierzałem się do zakupu odtwarzacza DVD z możliwością odczytu filmów DivX. Do końca nie byłem zdecydowany jaki model mam wybrać w kwocie do 300zł. Wczoraj zakupiłem w Rzeszowskim TESCO odtwarzacz Manta Emperor III. Mam w swoim zestawie już DVD Panasonic S35, który pod względem odtwarzania filmów DVD jest rewelacyjny. Do tej pory chcąc oglądnąć (poza komputerem) film w formacie Divx przerabiałem go na DVD.Zajmowało mi to wiele czasu co wpłynęło na decyzję dokupienia Emperora III. Za 199zł nie spodziewałem się zbyt wiele od tak taniego odtwarzacza. Natomiast Emperor III mnie mile zaskoczył. Jak za tak niską cenę to bardzo przyzwoity sprzęt. Zastanawiam się czy warto wgrać nowy soft. Jeśli tak to co on w tym odtwarzaczu poprawi ? |
Cytat:
|
Mam jeszce takie pytanka zauwazylem ze w Mancie Emperor III jest wyjscie VGA jednak jak podlaczam go pod monitor to monitor nawet nie rusza czy rzeczywiscie to gniazdo jest pod monitor??
|
Cytat:
|
żeby wykupić prenumeratę "Naszego dziennika" musieliby mi sprezentować willę w Holywood, a nie stary odtwarzacz DVD :cool:
|
wygląda na MANTA DVD-002 Basic.
http://www.manta.com.pl/produkty.php?id=1002&lang=pl |
Cytat:
|
A ja do tematu wrócę - niecodzienna promocja:
To nie są jaja!- zajrzyjcie na stronę Manty i "Naszego Dziennika" :wow: |
Zboczę nieco z tematu...
Cytat:
|
Od momentu moich testów (ostatni weekend) wyszły już 3 nowe wersje FW do EMPERORA III DVD-011:
Firmware w wersji 1.8 beta Wprowadzone zmiany: - wybieranie dowolnych napisów przyciskiem Subtitle - zmieniona i wycentrowana czcionka - zwiększona ilość znaków w linii napisów - nowa funkcja Powróć (Resume) Firmware w wersji 1.9 beta Wprowadzone zmiany: - usunięto "zjadanie" pierwszych liter Firmware w wersji 1.95 beta Wprowadzone zmiany: - automatyczne ładowanie napisów zgodnych z nazwą filmu, a przyciskiem Subtitle możliwość wyboru dowolnych - poprawne wyświetlanie w OSD nazwy pliku txt :) |
Cytat:
xbox lepiej sie do tego nadaje.. spojrz chocby na sam bios - xbox uruchamia sie 5sek i jest gotowy do przegladania zdjec, sluchania muzy, ogladania filmow - ktory komp to potrafi? nie wiem czy zlozysz tez kompa, na ktorym bedzie mozna grac w gry z taka grafika.., a wszystko to do okolo 750zl.. Dodam, ze KiSS DP-450 rok temu kosztowal 999zl (jak kupowalem.., dobrze, ze sprzedac przynajmniej za 700zl sie udalo. :blee: .) pozdro ;) |
Uzupełnienie: Nie napisałem jeszcze, że w EIII trafiają się podobno problemy z odtwarzaniem mapisów z inną nazwą, niż filmu. U siebie nie zauważyłem tego typu problemów, ale filmy które testowałem miały napisy zaczynające się tak samo, a to podobno Emperorowi w zupełności wystarcza (jednak nie zauważyłem możliwości wyboru *.txt jak w P2). Plusem dla P2 są jednak dwie wielkości napisów (choć dla mnie "duże" powinny być większe).
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Ja tam nadal wierny jestem cyberhome 462 i jakiejs tam manty nie chce |
Cytat:
pozdro ;) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:02. |