Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Czym sie rożni manta Emperor 2 od 3? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/czym-sie-ro-ni-manta-emperor-2-od-3-a-59365/)

mensir67pl 16.12.2005 23:57

Warto by wyprostowac to osobiscie mnie ciekawi co to za niuans ;)

O co tu biega

loader Samsung

loader Sanyo

przy wgrywaniu FW

co ? lepszy i gorszy EMPEROR III :)

ryba120 16.12.2005 23:35

Witam Serdecznie.

Od pewnego czasu przymierzałem się do zakupu odtwarzacza DVD z możliwością odczytu filmów DivX. Do końca nie byłem zdecydowany jaki model mam wybrać w kwocie do 300zł.
Wczoraj zakupiłem w Rzeszowskim TESCO odtwarzacz Manta Emperor III.
Mam w swoim zestawie już DVD Panasonic S35, który pod względem odtwarzania filmów DVD jest rewelacyjny. Do tej pory chcąc oglądnąć (poza komputerem) film w formacie Divx przerabiałem go na DVD.Zajmowało mi to wiele czasu co wpłynęło na decyzję dokupienia Emperora III.
Za 199zł nie spodziewałem się zbyt wiele od tak taniego odtwarzacza. Natomiast Emperor III mnie mile zaskoczył. Jak za tak niską cenę to bardzo przyzwoity sprzęt.
Zastanawiam się czy warto wgrać nowy soft. Jeśli tak to co on w tym odtwarzaczu poprawi ?

Maciej 16.12.2005 12:52

Cytat:

Napisany przez roman01
Mam jeszce takie pytanka zauwazylem ze w Mancie Emperor III jest wyjscie VGA jednak jak podlaczam go pod monitor to monitor nawet nie rusza czy rzeczywiscie to gniazdo jest pod monitor??

Na pilocie przycisk Video zmienia wyjścia wideo.

roman01 16.12.2005 12:26

Mam jeszce takie pytanka zauwazylem ze w Mancie Emperor III jest wyjscie VGA jednak jak podlaczam go pod monitor to monitor nawet nie rusza czy rzeczywiscie to gniazdo jest pod monitor??

andrzejj9 16.12.2005 11:18

Cytat:

Napisany przez Zetoxa
żeby wykupić prenumeratę "Naszego dziennika" musieliby mi sprezentować willę w Holywood, a nie stary odtwarzacz DVD :cool:

Mówisz? Mi wystarczyłoby coś droższego niż 405 złotych, co można łatwo i szybko sprzedać ;)

Zetoxa 16.12.2005 06:58

żeby wykupić prenumeratę "Naszego dziennika" musieliby mi sprezentować willę w Holywood, a nie stary odtwarzacz DVD :cool:

Maciej 15.12.2005 20:20

wygląda na MANTA DVD-002 Basic.
http://www.manta.com.pl/produkty.php?id=1002&lang=pl

andrzejj9 15.12.2005 20:15

Cytat:

Napisany przez Morris
A ja do tematu wrócę - niecodzienna promocja:
To nie są jaja!- zajrzyjcie na stronę Manty i "Naszego Dziennika" :wow:

A jaki to model?

Morris 15.12.2005 20:02

A ja do tematu wrócę - niecodzienna promocja:
To nie są jaja!- zajrzyjcie na stronę Manty i "Naszego Dziennika" :wow:

joujoujou 15.12.2005 16:02

Zboczę nieco z tematu...
Cytat:

Napisany przez Smartek
to jednak nie bedzie to samo :(
xbox lepiej sie do tego nadaje..
spojrz chocby na sam bios - xbox uruchamia sie 5sek i jest gotowy do przegladania zdjec, sluchania muzy, ogladania filmow - ktory komp to potrafi?
[...]

Dziwne, u kumpla Xbox nie odtwarza divxów, jak Tobie się udało? :hmm:

Morris 15.12.2005 11:31

Od momentu moich testów (ostatni weekend) wyszły już 3 nowe wersje FW do EMPERORA III DVD-011:

Firmware w wersji 1.8 beta
Wprowadzone zmiany:
- wybieranie dowolnych napisów przyciskiem Subtitle
- zmieniona i wycentrowana czcionka
- zwiększona ilość znaków w linii napisów
- nowa funkcja Powróć (Resume)

Firmware w wersji 1.9 beta
Wprowadzone zmiany:
- usunięto "zjadanie" pierwszych liter

Firmware w wersji 1.95 beta
Wprowadzone zmiany:
- automatyczne ładowanie napisów zgodnych z nazwą filmu, a przyciskiem Subtitle możliwość wyboru dowolnych
- poprawne wyświetlanie w OSD nazwy pliku txt

:)

Smartek 15.12.2005 09:12

Cytat:

Napisany przez Ormianin
taniej wyjdzie zbudowanie prostego kompa i podlaczenie go do telewizora a mozliwosci jakie! :)
Ja tam nadal wierny jestem cyberhome 462 i jakiejs tam manty nie chce

to jednak nie bedzie to samo :(
xbox lepiej sie do tego nadaje..
spojrz chocby na sam bios - xbox uruchamia sie 5sek i jest gotowy do przegladania zdjec, sluchania muzy, ogladania filmow - ktory komp to potrafi?
nie wiem czy zlozysz tez kompa, na ktorym bedzie mozna grac w gry z taka grafika.., a wszystko to do okolo 750zl..
Dodam, ze KiSS DP-450 rok temu kosztowal 999zl (jak kupowalem.., dobrze, ze sprzedac przynajmniej za 700zl sie udalo. :blee: .)
pozdro ;)

Morris 14.12.2005 12:32

Uzupełnienie: Nie napisałem jeszcze, że w EIII trafiają się podobno problemy z odtwarzaniem mapisów z inną nazwą, niż filmu. U siebie nie zauważyłem tego typu problemów, ale filmy które testowałem miały napisy zaczynające się tak samo, a to podobno Emperorowi w zupełności wystarcza (jednak nie zauważyłem możliwości wyboru *.txt jak w P2). Plusem dla P2 są jednak dwie wielkości napisów (choć dla mnie "duże" powinny być większe).

Cytat:

Napisany przez Ormianin
taniej wyjdzie zbudowanie prostego kompa i podlaczenie go do telewizora a mozliwosci jakie! :)

Do tej pory również byłem tego zdania, głównie ze względu na wysokie ceny i małe możliwości takiego sprzętu w zakresie odtwarzania DivX/XviD. Jednak gdy postawiłem pod sporym telewizorem odtwarzacz za 200 zł, do którego można podłączyć kino domowe, TV, a nawet monitor lub projektor przez wyjście VGA i odtwarzać filmy bez szumienia wentylatora po włożeniu płytki i naciśnięciu Play, to stwierdziłem, że mi się to bardziej podoba niż przekazywanie obrazu i dźwięku osobno kablami z komputera w drugim pokoju, którym się trzeba dodatkowo bawić. Komputer jednak dalej stoi i czeka na filmy z którymi Manta sobie nie poradzi.

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Dzięki za to porównanie, jest tu sporo informacji, których nie znajdzie się w ulotkach reklamowych.. W tym, co napisałeś, najbardziej zaniepokoiły mnie te problemy z napisami.. To przede wszystkim po to chciałem kupić nowy odtwarzacz, żeby nie mieć już z nimi problemów. Jeśli dalej występują, to przestaje to mieć sens..

W EIII nie ma z tym większych problemów.

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Dziwi mnie też brak możliwości przewijania na podglądzie w P2. Jeśli to prawda, to dla mnie całkowicie dyskwalifikuje to napęd.. Jesteś pewien, że nie ma tam takiej możliwości?

Skoro naciskam "<<" albo ">>" i zamiast przewijać przeskakuje o parę sek., to raczej nie ma możliwości, bo taka funkcja o ile jest dostępna, to właśnie pod tymi przyciskami. Dla mnie to również jest istotne.

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
A zdradzisz jeszcze co wybrałeś? :)

Heh.. teraz to chyba oczywiste - EIII. Czekam na FW z kolejnymi poprawkami. :ysz:

Ormianin 14.12.2005 10:59

Cytat:

Napisany przez Smartek
andrzejj jak nie chcesz miec ZADNYCH [doslownie] problemow i dowolna konfiguracje napisow [nawet czcionki windowsowe, rozmiar, KOLOR] to kup X'a :P
pozdro ;)

Ja tam nadal wierny jestem cyberhome 462 i jakiejs tam manty nie chce

Smartek 14.12.2005 10:27

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
A zdradzisz jeszcze co wybrałeś? :)

Dzięki za to porównanie, jest tu sporo informacji, których nie znajdzie się w ulotkach reklamowych.. W tym, co napisałeś, najbardziej zaniepokoiły mnie te problemy z napisami.. To przede wszystkim po to chciałem kupić nowy odtwarzacz, żeby nie mieć już z nimi problemów. Jeśli dalej występują, to przestaje to mieć sens..

Dziwi mnie też brak możliwości przewijania na podglądzie w P2. Jeśli to prawda, to dla mnie całkowicie dyskwalifikuje to napęd.. Jesteś pewien, że nie ma tam takiej możliwości?

andrzejj jak nie chcesz miec ZADNYCH [doslownie] problemow i dowolna konfiguracje napisow [nawet czcionki windowsowe, rozmiar, KOLOR] to kup X'a :P
pozdro ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:02.