![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To juz nie pierwsze narzekania na firmę energizer.
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
Wydaje mi sie ze to niekoniecznie firma jest temu winna, a posrednicy
![]() Gdy widze jak "znajomy" przetrzymuje towar u siebie w domu i w jakich warunkach jesli idzie o chemie i drobne jak baterie, szczoteczki, pasty. To ****a nigdy bym tego nie kupil. Dziwic sie potem ze czlowiek w sklepie kupuje jakies brudne jak to w takim syfie przetrzymuja.Acha i drobnymi towarami dla malych dzieci tez, na szczescie nie zywnoscia ![]() Wiec nie zdziwil bym sie jakby te baterie byly poprostu przemrozone zawilgocone itd i potem w takim stanie przez przedstwaiciela/hurtownika dostarczone na sklep
|
|
|
|
#3 |
|
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
One mialy gwarancje do 2014 wiec stare chyba tez nie byly. Napisalem do energizera Polska ale zero odezwu.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Witam Panów!
Czy jakieś nowości na rynku jeśli chodzi o akumulatorki w stylu Sanyo Eneloop i Panasonic Infinium? Czas "odświeżyć flotę"
|
|
|
#5 |
|
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Dalej Sanyo jest w czolowce. Nic sie nie zmienilo.
|
|
|
#6 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
i dalej w pojemnosci 2000 mAh
tylko ze nadal faktycznej czyli wiekszej niz marketowe 2800 ![]() mozna kupic biale lub kolorowe serio
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jako, że sprawiłem sobie aparat na duże paluszki, rozglądam się za jakimiś akumulatorkami i ładowarką do tego. Przejrzałem nasze topiki na forum i widzę, że jeśli chodzi o baterie najczęściej polecane są Sanyo Eneloop (wystarczy zresztą spojrzeć dwa posty wyżej
). Na wszelki wypadek dopytam, czy w międzyczasie nie pojawiło się coś innego godnego uwagi, oraz przede wszystkim - czy kupować można gdziekolwiek, czy jak w przypadku wielu innych tego typu rzeczy - trzeba uważać na podróbki? Ewentualnie - jeżeli tak, to może jest jakiś pewny sprzedawca/sklep, gdzie można kupić bez ryzyka?Tylko się upewnię - to jest ten najlepszy zestaw? http://allegro.pl/akumulatorki-sanyo...398548588.html (przykładowa aukcja) Druga sprawa to ładowarka. Tutaj przyznam mam trochę wątpliwości. Też widzę, że najbardziej polecane są BC-700 ewentualnie 900 i nawet bym taką wziął. Widzę jednak, że kosztuje prawie stówę, a ja nie jestem do końca przekonany, czy na pewno będę z tego często korzystał. Aparat dopiero dostanę, więc przekonam się w praktyce, ale niewykluczone, że ma funkcję ładowania akumulatorków bezpośrednio z aparatu, co pewnie częściej bym robił. A do żadnego innego sprzętu akumulatorków nie używam. Jestem zwolennikiem kupowania raczej droższych i porządniejszych sprzętów, dlatego sam model mi się podoba, ale jeśli mam tego nie używać (zbyt często) to może na początek coś tańszego. W każdym razie - jeśli ktoś ma coś innego, to może poleci mi jakąś wersję econo A ja się jeszcze zdecyduję co wziąć. Kilka stron wcześniej ktoś dawał linka do tej ładowarki, jako potencjalnego konkurenta BC-700: https://www.hurt.com.pl/?o=shpp&i=6117&start=newsletter Wiadomo już, czy jest to coś warte? Kupić można już za ok. 40 zł: http://allegro.pl/item1408377651.html Albo coś takiego: http://allegro.pl/ladowarka-sanyo-mq...398533198.html W zestawie z akumulatorkami za ~50 zł. Jak warto to kupię najdroższą, zawsze może kiedyś się przyda. Ale chcę jeszcze rozważyć inne opcje. http://allegro.pl/ladowarka-bc-700-4...392585041.html
|
|
|
#8 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
Ja bym kupił BC-700. Miałem aparat na paluszki i bez BC-700 to było można sobie go na półce położyć.
SX1 na pewno nie jest aż tak prądożerny ale i tak bym nie ryzykował, że nagle pojawi mi sie komunikat low battery (a baterie świeżo po ładowaniu). Nie za często używam paluszków (głównie do padów xboxa i ostatnio lampy błyskowej) ale i tak jak mi sie spali BC to od razu kupuje drugą. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
the one
CDRinfo VIP
Pewnie się zdecyduję, ale jeszcze się zastanawiam, bo okazało się, że mamy jakąś ładowarkę na stanie.
Nazywa się to cudo Duracell cef80ktneu, firma niby znana, na podstawie symbolu trudno coś znaleźć. Na opakowaniu jest "1Hr Charger" co mi się już mniej podoba, ale może do Sanyo Eneloop, które same w sobie są bardzo dobre, wystarczy.
|
|
|
#10 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Wystarczy, żeby je zamordować po kilku cyklach.
![]() Co do Eneloop, to faktycznie są takie "nierozładowywalne: tylko jak są nowe, po jakimś przebiegu powoli tracą te właściwości, Chociaż nadal rozładowują się wolniej niż zwykłe akumulatorki, wystarczy je wrzucić na doładowanie prądem 500 mA i potem znowu trzymają kilka tygodni. Potem rozładować i naładować, jak zaczną za mało łapać, to refresh. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
the one
CDRinfo VIP
Czyli jednak BC-700?
A tak w ogóle to dostałem już aparat, kupiłem jakieś baterie, żeby go wypróbować (tanie, ale firmowe, żeby nie było). Wczoraj pobawiłem się może z 10 minut, dzisiaj z 15 i.. aparat pokazał informację o kończącej się baterii, a po jakiejś minucie się wyłączył. Mam jeszcze jeden komplet, ale chyba akumulatorki by się przydały
|
|
|
#12 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Z tymi firmowymi bateriami, to teraz jest tak, że kupiłem do latarki alkaliczne GRUNDIG, od razu świeciła słabo, teraz ledwo świeci, używam tej latarki sporadycznie, wyświeciła może ze 20 minut...
Made in China. ![]() BC-700 na pewno warto kupić, to chyba nadal jedyna tania ładowarka, która ma takie możliwości. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
the one
CDRinfo VIP
Z baterii ja kupuję zawsze Panasonici PowerMax 3 o ile dobrze pamiętam. Na jednej giełdzie, od osoby, która przywozi z Niemczech. Są naprawdę dobre. Teraz potrzebowałem coś na szybko, a że w sklepie kosztują ona około 15 złotych, a ja płacę zwykle 5 (na dodatek nie mam pewności, czy to nie jakaś specjalna seria na wschodni rynek..) to kupiłem, co się dało za sensowniejsze pieniądze (ale nie jakieś SANY, PONASONIC czy cholera wie, co jeszcze). Nie spodziewałem się cudów, ale.. 20 minut działania w sumie też nie
![]() Jutro kupię Sanyo i zobaczę, jak się sprawują
|
|
|
#14 | |
|
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
Cytat:
![]() http://www.fresh24.pl/Produkt/ENERGI...DVr3aYfQTaCA==
|
|
|
|
#15 |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Aparat nie będzie długo chodził na bateriach. Za duży pobór prądu, siada napięcie i aparat się wyłącza.
Można je mieć awaryjnie, w razie "W" na parę/naście klatek. Nie ma porównania do akumulatorów. |
|
|
|
![]() |
|
|