![]() |
Cytat:
Ponieważ mam R416 wcale Ci sie nie dziwie :D Mam nadzieje ze wreszcie znajdziesz :D |
Cytat:
Przy okazji - nie kupuje się samochodów z Płocka. To taka dobra rada... |
Będzie trzeba wybrać się do "Kauflandu". I kupić kilka 100W do piwnicy. Nie będę tam przecież wkręcał świetlówki...:szczerb:
|
Najlepiej takich :szczerb:
http://www.allegro.pl/item802053847_..._oplacony.html |
Siedemdziesiąt pięć "siedemdziesiątekpiątek", a co :>
|
75 żarówek :D
Sam ostatnio zaopatrzyłem się w 5 x 100W, tak na zapas. Zazwyczaj używam świetlówek, ale nie lubię nie mieć alternatywy. Poza tym chcę chronić środowisko przed zasypaniem odpadami po energooszczędnych świetlówkach... |
Cytat:
Ale za rok, to chyba i ja sam zrobię zapasy. Co prawda mówią, że żarówki mają roczny termin ważności, ale u mnie w pokoju niektóre pracują już po 3-4 lata i działają nadal. Zapas 75 pewnie się przyda. |
Ale wszyscy żyjemy na jednej planecie, i mam w dupie nieemitowanie CO2, które Chińczyk i tak wyemituje, potrójnie, a ich jest jak... Chińczyków...
|
Cytat:
|
Tymczasem mimo zakazu, żarówki 100 W spokojnie można kupić m.in. w Kauflandzie... produkcje może zatrzymali ale magazyny pełne
|
Cóż żarówki są za tanie by je produkować ;)
Ale wiecie co? Władcy Zachodu to idioci. Narzucają sobie i swoim firmim normy niemożliwe do spełnienia, regulacje itd itp. Silniki musza do 2016 produkować tyle a tyle CO2 nawet jeżeli będzie to oznaczać że rozpadną sie po 100tys km. Obywatele muszą kupować żarówki po 30zł a nie po 3zł. A kraje takie jak Chiny czy Indie mają to w dupie, korzystają i sie rozwijają. Jak tak dalej pójdzie zachód padnie. Chyba nie wierzą że w Europie będą same zarządy, bogaci ludzie i dostatek, a inne państwa będą na nich robić za firko. Chińczycy już nie chcą pracować za stawkę minimalną, a wszystkie fabryki są u nich... |
Wracając do wprowadzenia przez Unię świetlówek:
Podczas weekendu dowiedziałem się z TV o terminach wycofania tradycyjnych żarówek. I tak: 100W - wrzesień 2009r. 75W - 2010r. 60W - 2011r. 25 i 40W - wrzesień 2012r. W przypadku żarówek 75 i 60W nie podano miesiąca. Tak że trochę czasu jeszcze nam zostało :D |
a ja wole nakrecana delbane i atlantica ... tylko znajdz tu zegarmistrza teraz w tym kraju...bo takich co tylko wymienic baterie potrafia jest pelno..
|
W sklepie tyle kosztują, tutaj. :P
Oczywiście i tak bym w sklepie nie kupił, od tego mam internet, żeby sklepikarze ze mnie nie zdzierali. :] |
Gdzie ty kupujesz baterie po 2 ***8364; :O
Ogromna bateria Maxwell do mojego Timexa kosztowała złoty pięćdziesiąt, a potem musiałem z nią do zegarmistrza się udać, bo jak zobaczyłem jaki trzeba mieć śrubokręcik krzyżakowy, aby się do niej dostać, to zwątpiłem. :szczerb: Dobrze, że to na Pradze Północ było, tam jeszcze występują wymarłe zawody, 8 złotych wziął za wymianę i wszyscy zadowoleni. :D |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:34. |