![]() |
zawsze dziala to w dwie strony
|
I tak i tak się da. Po prostu dodatkowe przyspieszenie ułatwia to (czy w ogóle umożliwia) przy minimalnych różnicach pomiędzy bolidami.
|
Cytat:
|
Wkopali się, i owszem. Dodatkowo podniósł się krzyk, że przez transmisje F1 budżet BBC może się zawalić.
Nie zauważyłem wcześniej, ale nowy układ powstał na spółkę ze SKY'em. Kasa, panie, kasa. Cytat:
I tak do 2018. :sciana: |
to sie cos mocno wkopali z kosztami...bo sadze, ze polsat to placi te 3 mln F ale za sezon...
|
Cytat:
Pośrednio przez oglądalność - robiąc przekaz z miejsc odległych w kryteriach stref czasowych nadawano to samo dwa razy - na żywo + powtórka. W tym samym zaś czasie można "puścić" coś innego i zarobić na innym targecie. Bezpośrednio - przez koszta. O 3 milionach funtów za prawa do transmisji jednego tylko wyścigu (a będzie ich przecież 20) już pisałem - https://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?p=1167444 Do tego dochodzą koszta obsługi - samych kamerzystów BBC wysyła kilkunastu. Do tego prezenterzy oraz pozostali ludzie z ekipy. A to są pensje, delegacje, przeloty, hotele i tak dalej. :kasa: :kasa: :kasa: |
Cytat:
Akurat ja nie jestem przeciwnikiem tego rozwiązania. Sporo osób na nie narzeka pomijając moim zdaniem istotną kwestię. Użycie tej dodatkowej przewagi możliwe jest jedynie w momencie, kiedy zawodnik zbliży się do poprzedzającego na bardzo małą odległość - co jest możliwe tylko w sytuacji, kiedy od niego szybszy. Przy różnicach pomiędzy bolidami na poziomie ułamków sekund bycie szybszym nie wystarczy na wyprzedzenie, więc w tym momencie nie jest to dawanie dodatkowej przewagi, a jedynie umożliwienie szybszemu kierowcy dalszą skuteczną jazdę. To nie jest tak, że ten wyprzedzony jest jakoś pokrzywdzony, bo to jego wolniejsza jazda doprowadziła do tego, że w ogóle manerw wyprzedzania mógł zostać podjęty. |
oj nie do konca sie zgodze. zawodnik sporo wolniejszy moze na tyle umiejetnie blokowac, ze szybszy mu nie da rady a paru opanowanych w stawce jest na tyle, zeby bledu nie popelnic a jesli jeszcze sa szybcy na prostej to juz w ogole.
kolejna sprawa, jesli ten z tylu ma pomoc w postaci drs i wyprzedzi...to ten za nim bedzie mial szanse do rewanzu jesi jest odpowiednio szybki. imo dobry uklad |
E, tam. IMO jeśli zawodnik nie potrafi wywrzeć odpowiedniej presji na drugim, zmusić go do popełnienia błędu i go wyprzedzić, to trudno - niech nie będzie wyprzedzania. A zdobywanie w sztuczny sposób przewagi poprzez otwarcie skrzydła, kłóci mi się z ideą sportowej walki. To tak jakby sprincie, jeśli zawodnik zbliży się do poprzedzającego na sekundę, to może wskoczyć na motor i go wyprzedzić.
|
akurat drs pozwolil na wiecej wyprzedzania i imo powinni podniesc czas z 1 sekundy do 2 (straty do polidu poprzedzajacego) i powinno byc jeszcze ciekawiej
|
Cytat:
Przez zmiany regulaminu i wprowadzanie dziwacznych konstrukcji, jakiś KERSow, DRMow wyścig staje się sztuczny i nudny. Nikt nie chce oglądać nudy. To jest biznes, tu musi się coś dziać. A tu - V-boy z przodu, sztucznie wymuszone wyprzedzania, koszmarne tory, - kompletny bezsens. |
dalej nie moge zrozuiec skad taka decyzja
|
Niestety jest potwierdzenie na stronie BBC:
Cytat:
|
a to by bylo bardzo dziwne...
f1 w ukjest popularne wiec jestem MEGA zdziwiony... kubica imo nie wroci w przyszlym sezonie...do lotusa. nie zdziwil bym sie po wypowiedzi bouliera |
Chyba przestanę lubić BBC - właśnie zapowiedzieli, że tylko 10 (z 20) przyszłorocznych wyścigów będzie transmitowanych. :|
Oczywiście (jak mniemam) chodzi o kasę. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:37. |