![]() |
Ja zwykle oglądam start, pierwsze kilka okrążeń, potem sobie drzemię i budzę się na końcówkę ;) Tylko kilka ostatnich wyścigów było takich, że nawet obserwowałem :)
A że jeszcze ostatnio kupiłem sobie wygodny fotel, na którym oglądam... ;) |
Pamiętam, że widziałem bodajże 37 okrążenie na ekranie - ale nie pamiętam już, czy to było przed zaśnięciem, czy w jakiejś krótkiej chwili przebudzenia ;) Fakt, byłem trochę niewyspany, ale to wyścig skutecznie pomógł mi zasnąć :taktak:
|
Ale przynajmniej mogłem się trochę zdrzemnąć jak za starych dobrych wyścigów F1 ;)
|
Wyścig w Walencji nudny jak flaki z olejem, jak najszybciej wywalić tą parodie toru wyścigowego i wstawić jakiś normalny...
|
BBC chyba w najlepszy sposob potrafi przekazac piekno F1. Swietna oprawa wizualna, porzadny komentarz, mnostwo informacji.
|
Około 3 milionów funtów - tyle kosztują BBC prawa do transmisji jednego wyścigu.
Dlatego, w związku z zapowiadanymi cięciami w budżecie stacji, jest rozważana możliwość rezygnacji z wykupu praw na kolejne sezony - na razie prawa do transmisji wykupione są do 2013 roku. Cytat:
Cytat:
I oby do tego nie doszło. |
No, obejrzałem końcówkę. Choć w sumie była to raczej większość GP, w sumie przecież 45 okrążeń. Button - rewelacja, pięknie się przesuwał z końca stawki na początek i to kilka razy. Ale znalazłem coś, co mnie zaintrygowało. W okolicach 45-46 Schumacher szalał, brał wszystkich równo. Z tym, że wyraźnie widziałem, że używał tylnego skrzydła, specjalnie cofałem podgląd, żeby to sprawdzić. A w połowie 46 okrążenia pojawiła się na ekranie informacja od sędziów o możliwości użycia DRS. To jak to jest kurcze?
|
Potknąć się może każdy. Ale wychodzenie na tor przed jadącymi samochodami (i to w momencie neutralizacji, kiedy wiadomo, że za chwilę będzie dłuższa przerwa) to już idiotyzm.. Ewentualny ciąg dalszy byłby już konsekwencją tej decyzji.
|
Jak się nie ma podstawowej koordynacji ruchowej (albo nerwów na wodzy, bo to mogło być spowodowane stresem) i przewraca dwa razy w odstępie pięciu sekund...
|
Zapraszam na forum darmeth, skad mozna pobrac wyscig w calosc nagrany z BBC HD720.
Wyscig bardzo ciekawy (po wycieciu fragmentow postojowych). Wielkie brawa dla Buttona, zasluzyl na zwyciestwo. Zdumiewajace jest dla mnie to, jak nieodpowiedzialni sa organizatorzy. Z jednej strony wprowadzane sa roznego rodzaju ograniczenia i technologie majace zwiekszyc bezpieczenstwo kierowcow i ekip w boksach, a z drugiej strony pozwala sie na cyrk pod tytulem "zbieranie czesci bolidow" przez ekipy porzadkowe. Widok jak porzadkowy rzuca sie po torze przed nosem samochodow rozbawil mnie niesamowicie. Pozniej dopiero uswiadomilem sobie, ze ci porzadkowi naprawde ryzykuja zycie. W F1 zginelo wielu kierowcow, ale mam wrazenie, ze bezpieczenstwo wlasnie obslugi toru jest na bardzo niskim poziomie. Jezeli ktos nie widzial: http://www.youtube.com/watch?v=lDNOYkisb6o |
Nie sądzę, żeby drugi raz poświęcili dwie godziny czasu antenowego na przebitki boxów, Kobayashiego pod plandeką i chmur na zmianę ;)
|
Cytat:
|
Tak, ale weź też pod uwagę SC mniej więcej tyle samo razy ;)
|
Tytułem (mojego subiektywnego) podsumowania:
4h 4m 39.537s - łączny czas wyścigu. Jestem pod wrażeniem stylu, w jakim JB zdołał zwyciężyć - na 30 okrążeń przed metą jechał ostatni! Pozostali zawodnicy mieli wówczas za sobą średnio 2 wizyty w pit lane. Button był już po pięciu wizytach, mając jeszcze jedną przed sobą. |
No faktycznie warto było czekać :)
(znaczy nie, że czekałem, bo leciało w tle, ale jak się zaczęło to poszedłem oglądać) Jeden z ciekawszych wyścigów, nawet jak na ten sezon (który generalnie nudny raczej nie jest). Niespodziewanie dobra jazda niektórych, ciekawe sytuacje na torze.. fajne :) A pomijając zwycięstwo Buttona ciekawi mnie, jakie kary dostanie - bo w końcu wyeliminował dwóch zawodników ;) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:41. |