![]() |
:kolejka:
|
Załącznik 115187
Trzeba przyznać, że jak na nazi... niemiecką kawę, to całkiem dobra, ale za 65 złotych włoskie są lepsze do kupienia. Przy pierwszym podejściu zmieliłem na pył, espresso wyszło za gorzkie, przy drugim przekręciłem młynek o 2 pyknięcia, jest dużo lepiej, ale spróbuję jeszcze grubiej. Rozwala mnie mit, że na espresso trzeba kawę mielić jak najdrobniej, gówno prawda, zależy jaką kawę, ja do tej pory jakąś jedną, czy dwie włoskie trafiłem, co naprawdę lubiły takie mielenie, a tak, to oczywiście, musi być drobno, ale bez przesady, bo wychodzi przepalony smak, już nie wspominając, że niektóre kawy nie chcą wtedy przepuszczać wody. Torebka z zakręcanym korkiem, to patent pierwsza klasa! :spoko: :kawa: |
Trzeba szybko kawę robić, żeby trupi smak zabić, mycie jamy nic nie dało. :kawa:
Ale gardło już nie boli! :D |
na noc :piwo:
|
:kawa:
|
Na noc :piwo:
|
|
Za tydzień, za tydzień....jak wszyscy tak będą mówić, to to forum całkiem zdechnie.
|
Zdrój wczoraj by mnie zabił, bo się takiego prosto z samochodu napiłem, sztywny nie był, ale więcej niż 0 stopni nie miał.
Za tydzień i ja się piwa napiję. :P |
Ten Zdrój to nie na zdrowie.
Pilsik owszem :piwo: |
No to podwójna, ostatnia dzisiaj. :kawa:
A na zapojkę pociągnąłem Żywca prosto z flaszki, Żywca Zdrój. toast2 |
żeby tak móc kiedyś co dzień na obiad do miasta lecieć :)
|
:kawa: po obiadku
|
Znowu obiad w 15 minut, zamrożone kartacze, cepeliny, czy jak tam jeszcze je zwą w różnych Polskach mam, gotowce, ale z Chłodni Białystok, całkiem jadalne, jak się gotowały, to skwarki z cebulką zrobiłem. Ale dobroć była! :jem:
Na razie :herbatka:, bo po poczwórnej kawie nieźle jeszcze nakręcony jestem. :D |
:kawa:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:34. |