![]() |
Tak od 13:00 do tej pory 16:59 cały czas minus 5 , ale już bez śniegu . Przedwieczorne :piwko2:
|
U mnie od wieczora stabilne -2,5, nic nie pada i się nie zanosi.
:kolejka: |
Wczoraj po południu (już po grilku) sypnęło mocno i intensywnie, przy temperaturze bliskiej zera. W nocy jednak zmieniła się cyrkulacja i dziś rano po śniegu ani śladu. 6 na plusie i przelotne słońce.
:kawa: |
Właśnie zaczęło padać. Miało od rana, ale wszystko przesunęło się lekko na południe, a u mnie przypada mniej więcej granica opadów. Za to widzę, że Zetoxa rzeczywiście musi chodzić z miotełką i przed wejściem do środka klejnoty omiatać :szczerb:
:kawa: po jajecznicy
|
:kawa: i zaglądam ile to mi naprószy białego .
Bo niby prawie nie widać , że pada a już z 3-4 cm jest . |
U mnie wygląda, że ochłodzenie do wtorku ma być, nie jakieś wielkie. Z poniedziałku na wtorek i we wtorek ma przeprószyć, też bez przesady. A już myślałem, że tylko skowronków nasłuchiwać.
:kolejka: |
No tym razem ma najbardziej przywalić na południowym zachodzie. Szykuj Waćpan wełniany ochraniacz na jajca, bo po same one może napadać i sobie Waćpan je odmrozisz przy pierwszym lepszym wypadzie po bułki :>
|
Koniec dwudniowej wiosny w Krakówku, śnieg z deszczem k***a
|
Pobiegane. Może jeszcze jutro zdążę przed opadami, koło 6 rano temperatura ma wynieść ok. 5 stopni, a padać ma mniej więcej od siódmej. Czyli jeśli wstanę przed szóstą, to powinienem w teorii zdążyć z treningiem zanim zrobi się ślisko. Potem może być kolejne kilka dni przerwy.
:herbatka: i garść witamin i elektrolitów ;) |
No linie na meteogramie schodzą w dół, mam nadzieję że nie za nisko i nie za długo.
:kawa: a chłodem już czuć .
|
U mnie po pięciu dniach względnego ciepła i roztopów od dziś znów szykuje się fala mrozów, a jutro również śniegu. Zanim do tego dojdzie muszę po pierwsze pobiegać, bo to znów może być bardzo utrudnione przynajmniej do środy, a po drugie dokonać relokacji pewnej ilości drewna z wiaty. Każdy pretekst żeby wyjść na zewnątrz dobry :spoko:
:kawa:
|
:herbatka:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:43. |