![]() |
Jeszcze :herbatka: i pora spać. Na zewnątrz -1,2, ale mi to nie przeszkadza bo dzisiaj (w zasadzie wczoraj) udało się po raz pierwszy od dawna pobiegać normalnie, w dzień :jupi:
|
Plus 7 i ciemno.
:kawa: |
Właśnie zerowałem. Było -0,7 i +17,3, ale to chyba wczorajsze wskazania były. Dziś widziałem 16, a w nocy chyba bez przymrozku. Oby tak dalej.
:kolejka: |
Dziś u mnie dobiło do 14 stopni. I mimo już praktycznie dwóch tygodni na plusie (no - z przymrozkami w nocy, ale też nie codziennie) nie wszędzie śnieg się rozpuścił, a na jeziorach ciągle jest lód :hmm:
:kawa: |
Sadzone.
:kawa: też później. |
Jajecznica :jem:
Później :kawa: |
:kawa: poranna.
|
Ten rok jest potrzeszczały - po długiej ostrej zimie nagle, prawie z dnia na dzień, normalna wiosna. Drzewa różnie reagują, u mnie na jabłoniach czy czereśniach pąki ostro już ruszyły, a na takich brzozach jeszcze nic. Podejrzewam, że jednak jest to okres akurat na zbieranie oskoły. Kurde, tylko oddałem butelki na kaucję i jakoś nie mam w co :sciana: A za tydzień może być po ptokach.
A na przycinanie drzewek owocowych przyjmuje się, że powinno się to robić, jak da się pracować bez rękawiczek, czyli generalnie gdzieś koniec lutego/początek marca (może być już w poł. lutego jeśli temperatury pozwalają). Ten rok nie jest regulaminowy, plus faktycznie u ciebie zawsze można coś dołożyć w terminach. :kolejka: |
:herbatka: po treningu
Miałem nadzieję, że pobiegam dziś w pełnym słońcu, ale gdzie tam - w dzień pognałem z przyczepką do Castoramy, a potem wziąłem się za podcinanie drzewek i zanim się obrobiłem, to zrobiło się ciemno... Jeśliśta pomyśleli, że trochę za późno na drzewka, to przypominam, że u mnie okres wegetacyjny (i to nie jest żadna przesada, nieraz to sprawdziłem) rozpoczyna się dobre półtora do dwóch tygodni później niż powiedzmy w takim Łódzkiem czy innym Śląskiem :> |
:piwo: do meczu
|
:herbatka:
|
:kawa:
|
Przylazłem. Ale z :kawa:
|
Pij, nie marudź! Raz nie zawsze, dwa razy, nie wciąż.
:piwo: |
alkochol to zuo k***a
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:20. |