![]() |
:kawa:
|
:kawa: była o 10, standardowo
teraz jest :piwko2: |
|
:czas: Wstawać lenie!
:kolejka: |
Raczej kłaść się na trochę, teraz jest wieczór! Jem na kolację wielkiego pomidora, kulkę mozzarelli, trochę chleba, popiję piwem i lulu.
:jem: :kolejka: |
No niestety " wungiel " przywiozą starszej babci trza iść wachlować , ale potem:piwo2:
|
Kurde upał jest - paczam i widzem 28,5 :O k***a
Lodówka przyśpiesza. :piwo: |
To ja na szczęście podczas paczania widzę 22,6. Jak popaczam uważnie, to widzę że od piątku może padać - choć u nas od dłuższego czasu jest tak, że strefa opadów przechodzi jednolicie przez całą Polskę, a jak się do nas zbliża to często się rozdziela i do mnie nic nie dochodzi. Można się głęboko pokłonić tym, którzy wykopali kanał Wieprz-Krzna, zmeliorowali bagna Polesia (co m.in. doprowadziło do wysuszania teoretycznie chronionych tysięcy hektarów torfowisk Poleskiego Parku Narodowego), co jeszcze kumuluje się z faktem, że w mojej okolicy piaszczyste gleby i tak tworzą lokalne uwarunkowania niesprzyjające nachodzeniu dużych wilgotnych mas powietrza (nazwy miejscowości "Suszno" czy "Suchawa" nie wzięły się znikąd).
Reasumując - drewno schnie (dobrze), ogródek schnie (niedobrze), Jarson nie schnie bo pije :kawa: |
Cytat:
|
Jak co roku trzeba tutaj powtarzać, że suche 28 w czerwcu, to tylko ciepło, jak popada i zrobi się 30, to będzie mokry koszmar.
Zasnąłem na kilka godzin w dzień, nakryty cienką kołdrą z przyzwyczajenia, no to było za ciepło. Teraz uzupełniam płyny w postaci Budweisera, którego 10 butelek rano kupiłem w teutońskim sklepie za 25 zeta. Schłodzone do 5 stopni, także trzeba nawet chwilę poczekać przed piciem. :piwo: |
Jutro ma być ryplej, a później ma trochę odpuścić.
No to Zamkowe :piwo: |
:piwo:
|
:piwko2: & :spie:
|
|
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:43. |