Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 26.08.2004, 13:23   #1
Kasprzak
...niepoprawny marzyciel.

Data rejestracji: 25.06.2002
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A jednak! Limit na Neo 640!!!!!!!

No wiec wielu przeklnie, inni zrezygnują a jeszcze inni sie pokroją...

Cytat:
Wielu z was zapewne po ostatnich wydarzeniach zaczynała mieć nadzieje na poprawę naszego ukochanego dostawcy łącz. Mowa tu oczywiście o podwojeniu prędkości usługi iDSL, która planowo będzie zakończona do końca września, oraz oczywiście plotki z naszego forum mówiące o obniżkach cen usług z rodziny Neostrada wraz z wprowadzeniem nowych szybszych wariantów (2Mbit).

Niestety dzisiaj już wiadomo, że nie będzie tak różowo. Otóż owszem dotychczasowy wariant 320Kbit/s zostanie przyśpieszony do 512Kbit/s, a 640Kbit do 1Mbit, jednak pare osób w ostatnich dniach zastanawiało się o co chodzi z testowym licznikiem danych dla wariantu 640... Tak tak, okazuje się, że WSZYSTKIE!!! warianty Neostrady będą posiadać ograniczenie ilości ściągnietych danych !!!

Nowa cena dla najszybszej opcji to 149zł netto (pewnie przy umowie na czas określony), zaś dla 512 wyniesie 99zł netto. Jedyna alternatywą dla osób ściągających wiecej niż 5GB danych miesięcznie wydaje się być jedynie iDSL w cenach od 249zł netto za 1mbit. Usługa 1Mbit DSL firmy Dialog za 99zł wygląda kusząco niestety jej zasięg jest ciągle mocno ograniczony.

Informacje są praktycznie pewne. Pierwsza pojedyńcza plotka o Neostradzie w opcji 1Mbit pojawila się na grupie alt.pl.neostada. Jednak jak to plotka przeszła raczej bez echa. Jednak użytkownicy Cyfry+ zauważyli w najnowszej ulotce (link - thx Paulus/b3d) oferte Neostrady w nowych wariantach prędkościowych. Następnie pewien pracownik telekomunikacji związany z grupą b3d potwierdził te dane, przy okazji podając nieoficjalnie ceny i limity (do końca roku prawdopodobnie będzie promocja 15GB). Zaraz po tym czytelnicy grup b3d i alt.pl.neostrada opublikowali dane otrzymane przez pracowników infolini i BOKów, które pokryły się ze wcześniejszymi
Jeżeli ktoś niewierzy może więc spróbować sam zadzwonić i zaczerpnąć informacji.

Dni sądu? Z pewnością posypią się skargi do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów, ale czy są one w stanie coś zdziałać? Chyba nikt nie ma złudzeń. Jest tylko jedna pociecha - mniej sciągaczy = lepsze pingi

Pozostało czekać na oficjalną informację.

info z neostrada.info - w sumie to status sida bo sie go zapytalem co i jak - tnx!

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.08.2004, 13:35   #2
Air
.:Obey Your Master:.

Data rejestracji: 18.12.2003
Air zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Po*******iło ich? Taką kasę za to płacę że można czegoś wymagać.
Air jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.08.2004, 13:37   #3
czero
-=| GodFather |=-

Data rejestracji: 30.04.2003
czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
O zesz!!!
Od kiedy ten limit ma byc wprowadzony??
Gdybym tylko mogl to bym zrezygnowal z tej opcji i zaczal rozgladac sie za Dialogiem, ale neo mam od czerwca, wiec pewnie czeka mnie jeszcze prawie rok meki z limitem.
Bo jak teraz zrezygnuje to i tak musze do konca umowy placic 50 zl/mies.
czero jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.08.2004, 13:37   #4
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
eh, a jednak się ciesze że mam ta moja radiówczke, niermaz mi strasznie transfery skaczą, ale nie mam limitów i ssam do woli....

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.08.2004, 13:40   #5
Air
.:Obey Your Master:.

Data rejestracji: 18.12.2003
Air zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez czero
O zesz!!!
Od kiedy ten limit ma byc wprowadzony??
Gdybym tylko mogl to bym zrezygnowal z tej opcji i zaczal rozgladac sie za Dialogiem, ale neo mam od czerwca, wiec pewnie czeka mnie jeszcze prawie rok meki z limitem.
Bo jak teraz zrezygnuje to i tak musze do konca umowy placic 50 zl/mies.
Tylko że my w umowie nie mamy wpisanych żadnych limitów. Jest napisane że bez ograniczeń.
Air jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.08.2004, 13:40   #6
Kasprzak

@czero -no nie wiem wlasnie kiedy - pisza teraz zostalo czekac na inf.oficjalne. Ja 5 wrzesnia mialem podjac decyzje na kolejny rok z neo...ale teraz...zastanawiam sie...u mine dialog`u nie ma:/

@gallus - ale p2p u ciebie to sprawa niemozliwa, czasami tez masz problemy, a zasieg radiowych providerow nie zawsze siega wszedzie
Stary 26.08.2004, 13:46   #7
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ale to nie jest tragedia, ciekawe co bedzie po osiagnieciu limitu. Jezeli np. Po osiagnieciu limitu predkosc spada dwukrotnie (czyli po staremu) to nie ma sprawy
Ogolnie pomysl mi sie nie podoba - za duzo kombinuja ostatnio.
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.08.2004, 13:47   #8
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Kasprzak
@gallus - ale p2p u ciebie to sprawa niemozliwa, czasami tez masz problemy, a zasieg radiowych providerow nie zawsze siega wszedzie
Mi wystarcza torrent, na którym wyciągam do 100kb/s (oczywiście jak nie gubie pingów, a aktualnie gubie, ale zawołam admina i powinno sie to zmienić ),a i full rzeczy ssam z warezów...

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.08.2004, 13:57   #9
Kasprzak

Cytat:
Napisany przez pawelblu
Ale to nie jest tragedia, ciekawe co bedzie po osiagnieciu limitu. Jezeli np. Po osiagnieciu limitu predkosc spada dwukrotnie (czyli po staremu) to nie ma sprawy
Ogolnie pomysl mi sie nie podoba - za duzo kombinuja ostatnio.
no w sumie...jakby byl limit 15 giga - 1mbit a po sciagnieciu 15giga spada do 512 no problem
Stary 26.08.2004, 14:06   #10
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Co to ma byc?! JAK MOGLI TO ZROBIC!! @%$^()## $^&* @! ^& %$$$!!

A to chamy, specjalnie zrobili szybsza neo (640) i przyciagneli ludu, a teraz kombinuja, niech ich $%%!~&*@...

pozdro :[
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.08.2004, 14:08   #11
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

Data rejestracji: 24.02.2003
Loczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No qrwa, jak być hujem to do końca - to pewnie motto tp. Ciekawe jaki oni limit dadza bo w umowie jest no limits. Kuwa kuwa kuwa.
Loczek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.08.2004, 14:15   #12
Kasprzak

wlasnie...w umowie jest bez limitu - wiec ty nie mozesz dostac limitu. Ale pewnie znajdzie sie linijka wydrukowana czzcionką 1 ze TP zastrzega sobie prawo do zmiany ... Moze nie zrobia limitu- nie wiadomo...boje sie strasznie

ps.do kompletu brakuje jeszcze VATU 22%
Stary 26.08.2004, 14:17   #13
47
Veni, Vidi, Vici.

Data rejestracji: 03.11.2003
47 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Poczekajcie aż wprowadzą limit na Upstream, to dopiero bedzie ciekawie.
Jak tam mam 20G dowload i 3,5G upstream. i po uj mi tyle dowloadu jak nie zabardzo mogę possać z terrenta czy emula. Jedynie z ftp'ów mogę troszki poszaleć. Paranoja
Pozdro

Hitman Blood Money

Moj status w Americas Army
47 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.08.2004, 14:18   #14
MacGyver
Team Member

Data rejestracji: 14.05.2002
MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Loczek
No qrwa, jak być hujem to do końca - to pewnie motto tp. Ciekawe jaki oni limit dadza bo w umowie jest no limits. Kuwa kuwa kuwa.
W takim wypadku dadzą do podpisania nową umowę z możliwością rezygnacji i natychmiastowego wypowiedzenia umowy ... bynajmniej ja tak miałem w przypadku nowego regulaminu Ery ... a TPSA to trudno wyczuc
Stary 26.08.2004, 14:37   #15
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
powiem krótko: CHWDTPSA

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: