Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jutro w Lidlu/Aldim/Biedronce... (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jutro-lidlu-aldim-biedronce-72478/)

prometeusz 29.01.2009 12:43

Jak dla mnie to tak dziwnie jest wyprofilowana jak zelazko podstawka i ztad wydaje sie ze to idzie do niego

Ormianin 29.01.2009 14:27

Bezprzewodowsc tego żelazka polega na takiej samej bezprzewodowosci jak czajnik bezprzewodowy, czyli siedzi na podstawie z kablem, nagrzewa się do określonej temp. prasujesz, stygnie i odstawiasz,... ludzie Wy dalej przeżywacie te tanie produkty z tanich dyskontów? Ten miernik energii czy to co tam jest, jest w mim Lidlu, kto nie kupił może tu po to przyjechać i to nabyć...

Tak apropo podrożało mleko w Aldim, szkoda bo było najtańsze, teraz najtańsze jest w biedronce :)

prometeusz 29.01.2009 14:50

:hmm: mleko z biedronki :szczerb:

icemac 29.01.2009 14:55

Cytat:

Napisany przez prometeusz (Post 999436)
:hmm: mleko z biedronki :szczerb:

oj biedronki dobre mleko dają, czy to może one żerują :hmm:

sam już nie wiem :podbite: :glupek:

andrzejj9 29.01.2009 15:36

Cytat:

Napisany przez romanesco (Post 999395)
No to miałeś szczęście. Nareszcie Ci się udało :spoko: Ale byłbyś trochę później i... nic by nie zostało. A mówiłem, jechać na otwarcie, to wtedy jest pewność, że kupisz :taktak:

@andrzejj9

Czy ja dobrze widzę, że od tego miernika odchodzi jakiś przewód elektryczny :pytanie: Bo ten model, ktory kupilem w zeszłym roku, podłącza sie bezpośrednio do gniazda ściennego i nie ma on żadnego przewodu.

Nie, nie ma żadnego przewodu, dziwne to zdjęcie, ale może tak samo jest z tym żelazkiem. Miernik normalnie się podłącza do gniazdka i do niego to, co ma być mierzone.

W sumie ma ciekawy kształt z tym wyświetlaczem z boku, co jest bardzo czytelne i wygodne przy niektórych gniazdkach, ale przy innych niestety całość jest do góry nogami (kwestia umieszczenia uziemienia). Ale zadanie i tak spełnia.

Na otwarcie nie jechałem, bo tak, jak pisałem przy poprzedniej okazji, aż tak mi na tym nie zależało. Traktuję to jako ciekawostkę, którą można się trochę pobawić i gdybym nie kupił, nic by się nie stało. Wstąpiłem jako że przejeżdżałem w pobliżu, a nawet powiem że chwilę się zastanawiałem czy kupić ;)

Co do żelazka, to wydaje mi się podobnie, jak napisał Ormianin, że przewodowa może być stacja, z której żelazko się bierze. Ale to i tak wydaje mi się bardzo praktyczne, bo raz, że jest coś, gdzie można żelazko bez obaw o temperaturę odstawić, a dwa, że jednak kabel przy prasowaniu wygodny nie jest. Będę to musiał dokładniej obejrzeć, jak już będzie w sprzedaży.

prometeusz 29.01.2009 23:17

Bylem, zobaczylem, dwa aku 9v kupilem.
Wlasnie sie laduja:hmm:

romanesco 30.01.2009 07:27

Cytat:

Napisany przez Ormianin (Post 999427)
[...] ludzie Wy dalej przeżywacie te tanie produkty z tanich dyskontów? [...]

He, he... a Ty usilnie chcesz nam te sklepy obrzydzić. Masz w tym chyba jakiś interes :hmm:

Cytat:

Napisany przez prometeusz (Post 999552)
Bylem, zobaczylem, dwa aku 9v kupilem.
Wlasnie sie laduja:hmm:

A w jakiej ładowarce to ładujesz :pytanie:

rycho 30.01.2009 07:50

Lidl jest boski jak Buenos ...

prometeusz 30.01.2009 08:44

Cytat:

Napisany przez romanesco (Post 999578)

A w jakiej ładowarce to ładujesz :pytanie:

http://www.emos.pl/zbozi/1603008000-...arka-mw-6288gs
wlasnie wczoraj sie ladowaly

Zetoxa 30.01.2009 08:52

Cytat:

Napisany przez romanesco (Post 999578)
He, he... a Ty usilnie chcesz nam te sklepy obrzydzić. Masz w tym chyba jakiś interes :hmm:

Oczywiście, że Ormi ma w tym interes:spoko:
jest w końcu dyrektorem generalnym Tesco na Europę środkową :sciana:

prometeusz 30.01.2009 08:55

Cytat:

Napisany przez Zetoxa (Post 999603)

I dodal bym do tego ze nie tyllko:taktak:
To dopiero poczatek dlugiej listy...

romanesco 30.01.2009 09:06

Cytat:

Napisany przez prometeusz (Post 999601)

A, to masz specjalną tylko do 9V. Chyba już kiedyś kupiłeś :pytanie: Teraz w Lidlu jest:
http://www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages...ka_uniwersalna
Dzięki niej można ładować wszystkie rodzaje akku.

Ormianin 30.01.2009 09:37

Cytat:

Napisany przez Zetoxa (Post 999603)

No właśnie, cóż wydało się :)

A tak swoja droga w Lidlu niedawno mnie obrażono, wulgarnie i wręcz ordynarnie przy kasie, pani kasjerka nabiła mi towar podwójnie i wykłócała się potem ze mną że to ja nie mam racji, do tego w tym dniu kupiłem zepsuta salatke śledziową, którą się zatrułem, a co do tych tanich (tandetnych produktów) dałem się skusić żonie na depilator jakiś za 99 zł, okazał się szmelcem na szmelcami, zepsuł się perfidnie a kiedy chciałem go zwrócić pan kierownik dyskontu nie zechciał go przyjąć do zwrotu, mimo ze miałem paragon i reklamacja powinna być uwzględniona, odesłał mnie do ichniejszej infolinii abym się poskarżył, a on ma swoje zasady i już... co tez uczyniłem dnia następnego i tak tego produktu nie przyjęto... kij z nimi, przestałem tam chodzić... cóż może ja miałem pecha...

poza tym ja nie wiem czy to aktualne ale Lidl idzie na sprzedaż... i kupił go lub ma go kupić Auchan

Do Aldiego nic nie mam i tam robię zakupy, wybrana spożywka i niektóre chemiczne towary są ok...

romanesco 30.01.2009 10:13

Cytat:

Napisany przez Ormianin (Post 999610)
[...]
A tak swoja droga w Lidlu niedawno mnie obrażono, wulgarnie i wręcz ordynarnie przy kasie[...] cóż może ja miałem pecha...

No cóż, nieładnie się zachowano wobec Ciebie. Rozumiem twój do nich uraz. Są ludzie i ludziska :szczerb: Ale nie ma co się przejmować - towar jest towarem. Nieraz trafisz na bubel (jak wszędzie zresztą), ale to nie oznacza że wszystko tam jest do d... Ja na razie jestem zadowolony. Na Twoim miejscu zgłosiłbym fakt nie przyjęcia reklamacji do Inspekcji Handlowej. Ich obowiązkiem było reklamację przyjąć.

Cytat:

Napisany przez Ormianin (Post 999610)
poza tym ja nie wiem czy to aktualne ale Lidl idzie na sprzedaż... i kupił go lub ma go kupić Auchan
[...]

To jakieś stare, sprzed roku informacje. Jak widać Lidl nadal funkcjonuje i nikt go nie kupił.

prometeusz 30.01.2009 10:22

Cytat:

Napisany przez romanesco (Post 999608)
A, to masz specjalną tylko do 9V. Chyba już kiedyś kupiłeś :pytanie: Teraz w Lidlu jest:
http://www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages...ka_uniwersalna
Dzięki niej można ładować wszystkie rodzaje akku.

Tak, tylko moja laduje te 9v prodem 70mA co przy pojemnosci 200mA aku daje nam niecale 4h. Zas wszystkie automaty jak do tej pory ladowaly by taki akumulatorek prodem kilkanascie mA(zazwyczaj 13mA) co daje nam ok 20h:haha:
Zwroc uwage ze podawany jest zazwyczaj prad ladowania, ale do AAA i AA zas na pozostale ofniwa dopiero w instrukcji mozesz sobie wyczytac.
A wytlumacz dziecku ze ma czekac 20h by jego zabawka zaczela jezdzic:spoko:
Tak wiec ta ladowarka to byl przemyslany zakup - wole miec kilka dedykowanych niz jeden kombajn:taktak:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:42.