![]() |
Z kolei w środę w Aldiku będzie do nabycia:
Suwmiarka cyfrowa Gdybym wiedział, nie kupowałbym wcześniej w Lidlu. Ten model ma bowiem tę zaletę, że wynik pomiaru można odczytać nie tylko w mm ale i w calach. Ma to znaczenie przy określaniu przekroju rur czy też zaworów, których to wymiary podaje się właśnie w calach. Lidlowy podaje pomiar niestety tylko w mm. Co prawda można sobie przeliczyć, no ale skoro ma się gotowca... ;) Więc raczej się skuszę. |
Ilość załączników: 1
No jednoznacznie nie określił, bo takiego pytania nie było. ;p
3x lidl, raz aldi. Załącznik 52959 Tylko ten jeden, co u Reetou jest czarny, a u mnie srebrny, ma zauważalne opóźnienie. |
W sumie jak sobie pomyślę ile się czasem naszukam pilota, to posiadanie 4 zaczyna do mnie przemawiać. :spoko: :D
|
Sprawdziłem tego pilota z Lidla i wydaje się działać normalnie. To już telewizor jest bardziej ospały od niego, ale sygnał od pilota dostaje od razu.
|
Czas reakcji samego pilota na wciśnięcie przycisku sprawdzić łatwo - dowolny webcam, aparat cyfrowy czy telefon z aparatem. Dioda UV świeci światłem, które aparat zamienia na widzialne.
|
To Wy nie widzicie światła UV gołym okiem? :O: Takie ładne, niebieskie jest...
O, Kolor Magii Pratchetta mi się przypomniał ;) |
Trzeba sie juz powoli szykowac do Lidla :szczerb:
|
A ja zawsze myślałem, że diody w pilotach świecą światłem podczerwonym (IR)
UV to z kwarcówki... No nic, będę się w zimie opalał pilotem :> |
Cytat:
I na koniec: ja z dotychczsowego jestem zadowolony i na razie nie kupuję innego. |
Na co dzień korzystam właśnie z tego "opóźnionego" - jakoś najlepiej mi leży, a opóźnienie mi nie przeszkadza. :]
|
Wracając jeszcze do opóźnień. U mnie tego nie zaobserwowałem. Szybkość reakcji na komendy wysyłane z oryginalnego i uniwersalnego w przypadku telewizora, amplitunera i odtwarzacza są takie same. Natomiast zaobserwowałem inną ciekawą rzecz. Przycisk głośności w przypadku amplitunera reaguje inaczej niż w oryginalnym pilocie. Wygląda to tak, że jednokrotne przyciśnięcie tego klawisza w oryginalnym i uniwersalnym daje różny efekt. Poziom głosu z uniwersalnego jest wyraźnie wyższy niż z oryginalnego. Tak jakby ***8222;skok***8221; przycisku był inny :hmm: Natomiast w przypadku telewizora, efekt ten nie występuje. Dziwne, prawda?
EDIT: Promi się wycofał, więc cała nadzieja, że może @Reetou kupi nowego pilota i nam zaserwuje porządny test ;) |
Ilość załączników: 1
Ale opowiadasz, ja sie mialem wycofac :sciana:
Nic mi o tym nie wiadomo :jezyk:. Bylem przed zamknieciem i byly 3 sztuki. Dokupilem do tego stacje pogody Wiec tak sie prezentuje przy starym. Jakby troche ladniejszy, lecz poswietlanie mnie troche wk...ia, choc przydatne. Do pilota tym razem jest dolaczona plyta CD z instrukcja obslugi. Załącznik 52970 |
Z tych dwóch można by już zrobić jednego porządnego.
Z plusów: nowy działa wyraźnie szybciej nawet z włączonym podświetleniem (prędkość zbliżona do oryginalnego pilota) i ma osobne "kolorowe" przyciski, co znacznie uprościło obsługę niektórych urządzeń. Z rzeczy które mi nie podeszły: udziwnione klawisze głośności i zmiany kanałów nie są zbyt ergonomiczne w trafianiu na ślepo, podobnie brak podziału klawiszy na przyciskach strzałek nie daje pewności naciśnięcia. I ja bym zrobił tego pilota tak ze 3-5 cm dłuższego, bo najczęściej korzystam właśnie z przycisków strzałek, a jest on znacznie niżej niż na starym pilocie i urządzenie nie leży już tak pewnie w dłoni. |
Każdy by chciał 3-5 cm dłuższego...
|
Ale ja o pilocie...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:37. |