Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 27.08.2006, 15:18   #121
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.06.2000
MaciejT zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Oplaca Ci sie hosting w Nazwa.pl? 50zl za pol roku, a pozniej 300zl za rok...

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 27.08.2006, 17:42   #122
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez MaciejT
Oplaca Ci sie hosting w Nazwa.pl? 50zl za pol roku, a pozniej 300zl za rok...
Wiem. Ale przez te pół roku kilka rzeczy powinno mi się wyjaśnić, więc uznałbym to za dodatkowy okres testowy.

Tak czy siak z nazwy już i tak zrezygnowałem. Problemu z polskimi znakami nie udało się rozwiązać, a obsługa klienta pozostawiała dużo do życzenia.

Teraz więc myślę znowu czy home czy może progreso. Myślę, że na początek założę w tym drugim i sprawdzę, jak będzie to u nich działać. Home nie jest zły, a za kupno domeny dostałem dodatkową zniżkę, ale jednak te 1GB hostingu może się okazać z czasem niewystarczające, a kolejna opcja jest już bardzo droga..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.08.2006, 23:20   #123
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

W co Ty sie bawisz?

Zalozysz konto na DMK - juz nie bedziesz musial szukac alternatyw na "co za rok". Ja jestem z nich zadowolony, wiele innych osob tez. Ceny maja bardzo dobre, promocje znakomite (dla swoich klientow, a nie dla nowych), dodatkowo co pol roku dodaja Ci gratis 50MB powierzchni dyskowej lub 1GB transferu. Raz mieli awarie serwera, dzieki temu uptime spadl do 99.496%. Jak juz piszemy o minusach i niedociagnieciach, to ostatnio zmieniali MySQL z 4.0 na bodajze 4.1, i przestala mi dzialac galeria (cpg). Mail do admina, i po godzinie juz dzialala. Sredni czas odpowiedzi admina na moje listy raczej nie przekraczal 1,5 godziny (powodow do kontaktu nie mialem wiele), a nawet zdarzaly sie odpowiedzi w pol godziny. Co do pozostalego czasu - wszystko dziala, wiec nie ma co sie rozczulac

Zaloz konto, zainstaluj Joomla, potestuj. Masz 7 dni bezplatnego korzystania.

Rydzyk-fizyk, zarydzykujesz - przekonasz sie

www.dmkproject.pl

Ewentualnie pogadaj z Czolgista i Joujoujou - gdzie oni maja hosting. Jest calkiem szybki.
Stary 28.08.2006, 00:16   #124
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez MaciejT
W co Ty sie bawisz?

Zalozysz konto na DMK - juz nie bedziesz musial szukac alternatyw na "co za rok". Ja jestem z nich zadowolony, wiele innych osob tez. Ceny maja bardzo dobre, promocje znakomite (dla swoich klientow, a nie dla nowych), dodatkowo co pol roku dodaja Ci gratis 50MB powierzchni dyskowej lub 1GB transferu. Raz mieli awarie serwera, dzieki temu uptime spadl do 99.496%. Jak juz piszemy o minusach i niedociagnieciach, to ostatnio zmieniali MySQL z 4.0 na bodajze 4.1, i przestala mi dzialac galeria (cpg). Mail do admina, i po godzinie juz dzialala. Sredni czas odpowiedzi admina na moje listy raczej nie przekraczal 1,5 godziny (powodow do kontaktu nie mialem wiele), a nawet zdarzaly sie odpowiedzi w pol godziny. Co do pozostalego czasu - wszystko dziala, wiec nie ma co sie rozczulac

Zaloz konto, zainstaluj Joomla, potestuj. Masz 7 dni bezplatnego korzystania.

Rydzyk-fizyk, zarydzykujesz - przekonasz sie

www.dmkproject.pl

Ewentualnie pogadaj z Czolgista i Joujoujou - gdzie oni maja hosting. Jest calkiem szybki.
Przejrzałem ofertę tej firmy i poszukałem trochę opinii, ale tak na pierwszy rzut oka wcale nie wygląda to tak różowo. Rzeczy, które mi się nie podobają:

1) Wcale nie tak atrakcyjna cenowo oferta. 1,2GB za 122 złote to w miarę dobrze, ale może za kilka miesięcy być dla mnie za mało. 2,4GB raczej nie, ale za niewiele więcej w Progreso jest już 5GB. I większy transfer.

2) Baza danych do 150MB. To dużo, nawet bardzo, ale realne jest przekroczenie tej wielkości. I co dalej?

3) Backup bazy danych raz na tydzień. To trochę za rzadko. Przez tydzień ja mogę napisać kilkadziesiąt artykułów, a nie chce mi się samemu robić backupu bazy codziennie. Inne hostinig (Progreso, Home) robią kopie codziennie.

4) Narzekania na problemy z uploadem. Ponieważ wysyłam sporo obrazków byłby to dla mnie problem (częste zawieszania połączenia). Nie wiem, czy to rzeczywiście ma miejsce, ale kilka osób na to narzekało.

5) Nie zawsze taka fajna obsługa - przeczytałem kilka opinii, kiedy firma nie chciała współpracować z konkretnymi osobami (ze względu na przykład na generowany przez ich serwisy ruch) i wręcz zmusiła ich do zmiany serweera. Nie chciałbym kiedyś sam czegoś takiego usłyszeć.

Generalnie więc nie widzę żadnej przewagi tej firmy nad Progreso, natomiast jest kilka poważnych znaków zapytania..

Stary 28.08.2006, 00:44   #125
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

Ok, to tylko moja opinia. Mam tam konto wiec wiem jak jest, natomiast Progreso nie znam.
1. Rzeczywiscie, w Progreso jest 5GB za 250zl. W DMK dostajesz 50MB za kazde pol roku (lub transfer), poza tym organizuja promocje polegajace na tym, ze jak oplacisz serwer na kolejny rok w okreslonym terminie, to otrzymasz pol roku gratis.
2. Nie wiem co dalej, mozna zapytac Admina i ponegocjowac.
3. Potrzebujesz backup bazy? Ja nie, a jak potrzebuje to moge go sobie w kazdej chwili wykonac. Skoro wszystko dziala to po co mi backup.
4. Zalezy jakie kto ma lacza. Serwery DMK stoja w USA, wiec mamy do nich fizycznie daleko. Upload czasem przerywa, ale przewaznie idzie dobrze. W nocy wysmienicie.
5. Moze i ktos potrafi wygenerowac ogromny ruch. Planujesz taki w ciagu najblizszych kilku lat? cdrlab.pl stoi w DMK i jakos nie maja problemow. Chyba, ze planujesz generowac wiekszy ruch niz cdrlab.pl Poza tym mozesz zapytac admina jaki ruch niechetnie widzialby u siebie. Moze odpowie

Nie zebym robil im reklame, po prostu jestem zadowolony z ich uslug.

Udostepniaja 7-dniowy okres testowy. Sam sie przekonaj jak dzialaja ich uslugi i jak jest z transferami

PS. Zaryzykowales z nazwa.pl, zaryzykuj i tu. Nie widze niczego co staloby na przeszkodzie. Mozesz nawet zalozyc konta w DMK i Progreso rownoczesnie, wgrac Joomle + Twoja baze danych i zdjecia, i testowac je do woli. BTW Ciekawe ktory admin bedzie odpowiadal szybciej
Stary 28.08.2006, 00:54   #126
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez MaciejT
Ok, to tylko moja opinia. Mam tam konto wiec wiem jak jest, natomiast Progreso nie znam.
I takie opinie są najważniejsze

Nie mówię zresztą, że tutaj jest źle, bo kilka osób tak gdzieś napisało. Ale też mimo że dużo czytałem, to nie znalazłem własciwie żadnej negatywnej opinii na temat Progreso.

Cytat:
3. Potrzebujesz backup bazy? Ja nie, a jak potrzebuje to moge go sobie w kazdej chwili wykonac. Skoro wszystko dziala to po co mi backup.
Wiesz.. niby nie potrzebuję, ale ja często myślę "Co by było gdyby". I na takie 'gdyby' wolę backup mieć Bo niewiele rzeczy mnie tak irytuje, jak konieczność robienia ponownie rzeczy, którą już zrobiłem wcześniej i zrobienie której kosztowało mnie trochę wysiłku..

Cytat:
4. Zalezy jakie kto ma lacza. Serwery DMK stoja w USA, wiec mamy do nich fizycznie daleko. Upload czasem przerywa, ale przewaznie idzie dobrze. W nocy wysmienicie.
Artykuły piszę raczej w dzień, przynajmniej teraz. Wolałbym więc, aby pod tym względem, wszystko działało bez zarzutów. A jakie łącze - tradycyjnie Neo. Pytanie, czy z tym nie ma problemów.

Cytat:
5. Moze i ktos potrafi wygenerowac ogromny ruch. Planujesz taki w ciagu najblizszych kilku lat? cdrlab.pl stoi w DMK i jakos nie maja problemow. Chyba, ze planujesz generowac wiekszy ruch niz cdrlab.pl Poza tym mozesz zapytac admina jaki ruch niechetnie widzialby u siebie. Moze odpowie
No właśnie ja nie planuję, ale lubię być zabezpieczony na ewentualną okazję - nawet tak mało prawdopodobną. Ale nawet jeśli taka się nie zdarzy, to nie podoba mi się takie zachowanie..

Cytat:
Nie zebym robil im reklame, po prostu jestem zadowolony z ich uslug.
W porządku, opinie użytkowników są dla mnie cenne (także tych jedynie zadowolonych ).

Cytat:
Udostepniaja 7-dniowy okres testowy. Sam sie przekonaj jak dzialaja ich uslugi i jak jest z transferami

PS. Zaryzykowales z nazwa.pl, zaryzykuj i tu. Nie widze niczego co staloby na przeszkodzie. Mozesz nawet zalozyc konta w DMK i Progreso rownoczesnie, wgrac Joomle + Twoja baze danych i zdjecia, i testowac je do woli.
I kto wie, czy tego nie zrobię, ale to też nie jest takie 'hop-siup'. Instalacja Joomli to jakieś: 20-30 minut kopiowanie instalatora (mam Joomlę SE, więc jest trochę zajmujących dodatków), później szybka instalacja, a następnie czynności związane z przenoszeniem: kasowanie Joomli (kilka minut), wgrywanie starej wersji strony (godzina - półtora) i 'bawienie się' z podmianą ścieżek w configuration.php - godzina - dwie. Razem trwa to nawet i 5 godzin i nie jest to dla mnie przyjemnie spędzony czas. Dlatego myśl o każdej kolejnej konieczności robienia tego raczej nie nastraja mnie optymistycznie..

Cytat:
BTW Ciekawe ktory admin bedzie odpowiadal szybciej
No tu się mogę zgodzić, chociaż tym z progreso też się zdarza odpowiedzieć szybko (choć nie zawsze, nie zawsze.. )

Stary 28.08.2006, 22:38   #127
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

Jak juz rozpracujesz/zauwazysz/wpadna_na_Ciebie plusy i minusy obu ofert (chyba ze rozwazasz i testujesz wiecej), podziel sie opinia
Stary 03.02.2007, 23:20   #128
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Troch***281; ten temat przeszed***322; w opinie na temat hosting***243;w, ale z braku lepszego miejsca zapytam tutaj. W jaki spos***243;b mo***380;na skasowa***263; wszystkie tabele z bazy danych (chodzi mi tutaj o polecenie). Zrobi***322;em to ju***380; co prawda r***281;cznie, ale chcia***322;bym wiedzie***263; na przysz***322;o***347;***263;. DROP TABLE ..... i co dalej? Jest jakie***347; polecenie, kt***243;re to robi?

----
EDIT

Dorzuc***281; jeszcze jedno pytanie..

Pr***243;buj***261;c zaimportowa***263; baz***281; otrzymuj***281; komunikat o b***322;***281;dzie nast***281;puj***261;cej tre***347;ci
Cytat:
Error You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '; -- -- Zrzut danych tabeli `jos_akobook` -- INSERT INTO `jos_akobook`' at line 37
Dotyczy to ju***380; pierwszej tabeli, ale jak si***281; okazuje (usuwaj***261;c j***261;) chyba i ka***380;dej nast***281;pnej. Problemem jest prawdodpodobnie jaka***347; niezgodno***347;***263; zwi***261;zana z wersjami oprogramowania. Dane zrzutu z bazy s***261; nast***281;puj***261;ce:

-- phpMyAdmin SQL Dump
-- version 2.6.0-pl3
-- http://www.phpmyadmin.net
--
-- Host: p8.progreso.pl
-- Czas wygenerowania: 31 Sie 2006, 01:48
-- Wersja serwera: 4.1.19
-- Wersja PHP: 5.1.2

Import pr***243;buj***281; zrobi***263; na wspomniany w innym temacie serwer 110mb.com. Czy mo***380;na jako***347; obej***347;***263; te r***243;***380;nice i poprawnie zaimportowa***263; baz***281;?

Ostatnio zmieniany przez andrzejj9 : 04.02.2007 o godz. 01:02
Stary 18.11.2010, 00:17   #129
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Bawił się ktoś Joomla ? Zależałoby mi na takich funkcjonalnościach:
- portfolia (jedna strona tekst zdjęcie) z możliwością dostępu (modyfikacja) jedynie do swojego portfolio
- różny poziom uprawnień dla różnych użytkowników - nie na zasadzie np. "redaktor" tylko chciałbym te uprawnienia zakładać na działy/podstrony tak aby dany user mógł modyfikować tylko fragment strony za który jest odpowiedzialny
- zamknięta grupa użytkowników (po zarejestrowaniu się jakiejś puli ludzi, którym nada się stosowne uprawnienia- wyłączenie możliwości dalszej rejestracji)
To są w zasadzie te dwie sprawy tylko, pytanie mam jaki CMS (+ ew. plugin) zapewni taką funkcjonalność ?

Twoje uprawnienia: