Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   MX 700 i luszczaca sie farba (https://forum.cdrinfo.pl/f5/mx-700-luszczaca-sie-farba-50437/)

Bartez 08.02.2006 23:00

Cytat:

Napisany przez BD
no i super :D mi niestety wymienili na MX700 i dostalem nowa gwarancje znowu na 5 lat. Teraz czekam az znowu zlezie farba i pojde reklamowac. Licze na wymiane z doplata na cos z serii G np G7 :D

Hmm, co do tej G7 to mam wątpliwości. Mam okazję tego używać i niestety muszę powiedzieć, że bez rewelacji. Jest bardzo czuła, fajnie programowalna i w zasadzie pod tym względem nie można mieć zarzutów. Jedną z rzeczy, które mnie denerwują, to wyprofilowanie - MX1000 lepiej leżała w dłoni, ale to chyba kwestia tego, czy ktoś lubi małe, czy duże myszki. No i G7 jest dużo lżejsza od MX1000. Druga drażniąca rzecz, to wymienne akumulatorki, które nie wytrzymują jednego dnia. Na MX1000 można pracować spokojnie kilka dni. Tutaj się nie da. Zaletą jest to, że akumulatorki są 2 i nie trzeba przerywać pracy. Ale zmienianie codzienne jest wkurzające (( Tak więc, jeżeli ktoś ma MX1000, to może się G7 rozczarować.

Smartek 08.02.2006 22:59

Cytat:

Napisany przez BD
no i super :D mi niestety wymienili na MX700 i dostalem nowa gwarancje znowu na 5 lat. Teraz czekam az znowu zlezie farba i pojde reklamowac. Licze na wymiane z doplata na cos z serii G np G7 :D

o, a jednak czytasz nowe posty.., wiec moge Ci powiedziec - dziekuje ;)
gdyby nie Ty, to chyba bym nawet nie probowal jej reklamowac..

a G7 fajna sprawa, ale.. chyba dla graczy?
mx1000 mi w zupelnosci wystarczy.. :)
a i tak nikt nie moze zrozumiec "jak mozna kupic myszke za 250zl?!" :D
pozdro ;)

BD 08.02.2006 22:46

Smartek 08.02.2006 21:07

Po prawie roku dojechalem wreszcie z moja mx700 do MM :D
Koles obslugujacy byl BAAARDZO mily - w zyciu z takim czlowiekiem w miejscu publicznym sie nie spotkalem - przyjal myszke na podstawie paragonu (tydzien temu w srode), zapisal nr komorki ojca i zapewnil, ze zadzwoni, gdy tylko dostana odpowiedz od producenta.
Dodal rowniez, ze logitech jest porzadna firma i raczej nie naprawiaja myszek tylko odrazu daja nowa sztuke :) (moja miala zjechana farbe i lekko niechodzacy scroll w dol - po mrozie dostal takiego ataku, ze w ogole sie nie krecil! super ! :D). Powiedzial tez, ze mozliwe, ze dostane mx1000, bo juz moga mx700 nie miec i spytal sie czy mi to nie przeszkadza.. (glupie pytanie :)).

Po tygodniu oczekiwania - wczoraj (dobrze sie sklada, bo ojciec bywa w Lodzi w srody) dostalismy telefon, ten sam Pan powiadomil nas, ze czeka na nas nowa mycha i to MX1000 :)..
i tak oto dzisiaj po 17.00 dotarla do mnie nowa mycha, nowszy model i z nowa gwarancja.. zyc nie umierac :)
Teraz posiadamy w domu dwie MX1000 i jestesmy zadowoleni, polecam wiec probowac reklamowac swoje mxsiedemsetki!

pozdro ;)

adixo 05.05.2005 17:00

Dlatego kupiłem MX 518 a nie Razera 8 )

BD 05.05.2005 16:57

Cytat:

Napisany przez Smartek
@adixo nie po to sie kupuje takie drogie myszki by miec z nimi problemy i je samemu rozbierac, bo jakies przyciski sie psuja :)
pozdro ;)

Masz racje :D jak sie zacinaja to nalezy ja reklamowac tak jak te farbe z MX 700 :D

Smartek 05.05.2005 16:54

@adixo nie po to sie kupuje takie drogie myszki by miec z nimi problemy i je samemu rozbierac, bo jakies przyciski sie psuja :)
pozdro ;)

adixo 05.05.2005 16:43

Cytat:

Napisany przez pawelblu
No wlasnie myslalem razer diamond vs mx 518 i podobno w tych razerach zdarzaja sie wpadki (lewy przycisk jest jakis 'lewy', czyli skrzypi i nie odskakuje tak jak trzeba).

To można samemu naprawić, wystarczy rozebrać myszke i podpiłować
zresztą zobaczcie tutaj: http://razer.tigga.org/phpBB2/viewtopic.php?t=3717
Ale ja jednak wybrałem MX 518
w razerze kiepskie są boczne przyciski- kicha

pawelblu 05.05.2005 15:15

No wlasnie myslalem razer diamond vs mx 518 i podobno w tych razerach zdarzaja sie wpadki (lewy przycisk jest jakis 'lewy', czyli skrzypi i nie odskakuje tak jak trzeba).

adixo 04.05.2005 22:21

@Smartek ostatnio kupiłem w MM MX 518 i faktura jest u nich gwarancją

adams_a 04.05.2005 21:46

Cytat:

Napisany przez Smartek
w sumie - zalezy tez co bedziesz robil z ta mycha, jesli wiecej gier to razer bylby chyba lepszy niz ten mx..
pozdro ;)

Siemka smarki ;)

Nie zgadzam sie z toba, sprawdzales jej wlasciwosci i rozdzielczosc sensora (1600 dpi), a w takiej cenie chyba nic nie ma.

BD 04.05.2005 20:36

Cytat:

Napisany przez Smartek
BD
jesli masz kase i chcesz ja przeznaczyc na podkladke to POLECAM jakiegos IceMata - qmpel ma zielonego icemata 2nd [z tej drugiej edycji] i nawet z jakas cienka myszka optyczna samsunga fajnie chodzila :)

Tez o nich myslalem ale nie wiem dlaczego wydaja sie strasznie duze i nie wiem czy mi sie zmiesci na biurku:|

Cytat:

Napisany przez Smartek
@paweblu czytalem o tym mx'ie jak jeszcze go nie bylo i sobie myslalem, ze moglby byc bardzo ciekawy.. i nadal tak uwazam - po kupnie swojej mx700 mysle, ze nie kupie innych myszek niz logitech [a w szczegolnosci seria MX]
co do podkladki - mysle, ze icemat bylby lepszy :)
w sumie - zalezy tez co bedziesz robil z ta mycha, jesli wiecej gier to razer bylby chyba lepszy niz ten mx..
pozdro ;)

Z tego co czytalem to ten Logitech dla gracza jest znacznie lepszy niz Razer. Warto poczytac testy na stronach w sieci. Poza tym Razem mi sie nie podoba z wygladu ale to juz subiektywna ocena ;)

Smartek 04.05.2005 19:40

wiec tak:

BD uzywam Revoltec Lightpad [ta wersja swiecaca na 7 kolorow - do wyboru] - nie kazdy lubi takie "choinki", ale mi sie podoba, mam ja raczej dlatego, ze mialem dosc duza znizke - z 110zl na 80zl :)
jesli masz kase i chcesz ja przeznaczyc na podkladke to POLECAM jakiegos IceMata - qmpel ma zielonego icemata 2nd [z tej drugiej edycji] i nawet z jakas cienka myszka optyczna samsunga fajnie chodzila :)

@paweblu czytalem o tym mx'ie jak jeszcze go nie bylo i sobie myslalem, ze moglby byc bardzo ciekawy.. i nadal tak uwazam - po kupnie swojej mx700 mysle, ze nie kupie innych myszek niz logitech [a w szczegolnosci seria MX]
co do podkladki - mysle, ze icemat bylby lepszy :)
pozdro ;)

pawelblu 04.05.2005 19:25

Hm - wlasnie sie zastanawiam nad kupnem myszki (nie jakos super specjalnie, bo ilosc wystarczajaca, ale zblizaja sie wakacje ... :) ).

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=49653367
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=50349969

Co powiecie o takim zestawiku. Moze ktos juz sie spotkal z opiniami ??

BD 04.05.2005 19:13

Cytat:

Napisany przez Smartek
tez tak myslalem przez pierwszy rok nieuzywania podkladki, ale po tym jak zobaczylem roznice z podkladka [slizg, wieksza precyzja itd.] zmienilem zdanie :)
niby wydaje sie to glupie, a jednak..
pozdro ;)

A czego uzywasz bo ja nosze sie za zamiarem zakupu jakiegos pada z tych z wyzszej polki. Jest kilka steelpadow i tych szklanych, ktore wygladaja ciekawie. Nie wiem tylko czy warto na to wydawac 200 zl.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:15.