Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   MX 700 i luszczaca sie farba (https://forum.cdrinfo.pl/f5/mx-700-luszczaca-sie-farba-50437/)

Matievoo 31.03.2005 18:54

Cytat:

Napisany przez Smartek
no jak? trza miec tez czas na przyjemnosci.. ja wracam ze szkoly, odrabiam lekcje, ucze sie i sobie przy kompie siedze :P
pozdro ;)

To masz naprawde ciekawy dzień ;)

Patrix 31.03.2005 18:49

Cytat:

Napisany przez Bartez
Jeżeli za mysz wydajesz grubo ponad 300 PLN,

no respect....szok
300 złociszy na mysz...lol...za to nożna mobo kupić, pamiec, itd...
ja na mysz nie wydam nigdy wiecej jak 50 złociszy :\

BD 31.03.2005 18:12

286 zl kosztuje MX 1000 Laser. Nie pracowalem z ta myszka ale dla mnie to bezposredni nastepca MX700. Poprawili kilka bledow jakie mial MX700 i ponoc laser sie znacznie lepiej spisuje niz tradycyjny uklad optyczny.

MX510 tez nie jest zly chodz na kabelku i nie wiem czy Ci to odpowiada. Koszt cos ok 170 zl.

B@rtek 31.03.2005 18:03

Cytat:

Napisany przez BD
Bartek moim zdaniem nie warto kupowac tej myszy MX900. Niczym nie rozni sie od MX700 jak chodzi o wyglad i jedyna roznica dotyczy niebieskiego zabka no i ceny. Za 360 zl kupisz lepsza i nowoczesniejsza mysz oraz klucz usb z niebieskim zabkiem.

W sumie masz rację :taktak:

Ale jaką polecasz tak do 250zł, bo z tamtą to żartowałem :P

360zł na myszke nie wydam :nie:

Max. to 250zł :taktak:

BD 31.03.2005 18:01

Bartek moim zdaniem nie warto kupowac tej myszy MX900. Niczym nie rozni sie od MX700 jak chodzi o wyglad i jedyna roznica dotyczy niebieskiego zabka no i ceny. Za 360 zl kupisz lepsza i nowoczesniejsza mysz oraz klucz usb z niebieskim zabkiem.

BD 31.03.2005 17:54

Cytat:

Napisany przez Mily_
też przesiaduje często przez pół dnia przy kompie i jakoś mnie nadgarstek nie boli... więc widzisz droższe---> nie znaczy lepsze... ja cie nie krytykuje, że używasz takiej myszki... uważam tylko, że 300 zł za myche to troszke przesadzona cena...

Czesto to nie po 20 godzin na dobe. Na przyklad dzisiaj siadlem o 8 rano i siedze dalej. Koncze prace nad ksiazka i chce to zrobic dzisiaj. Siedze juz 10 godzine i mialem chwile przerwy na obiad. Posiedze jeszcze pewnie kolejnych 5 zeby skonczyc.

Ja rowniez Cie nie krytykuje za to, ze uzywasz myszy za 40 zl ;) sam ja wybrales i jak Ci pasuje to super.

B@rtek 31.03.2005 17:19

Cytat:

Napisany przez adbok1
Witam:) ja mam mysze A4Techa jakis czas temu jeszcze byla ladna (srebrna) byla jak nowa :) Od ok 6miesiecy moja myszka linieje:( w miejscach gdzie reka dokladnie dotyka jej siersci :)juz prawie nie ma ladnego srebrnego koloru:(
http://img60.exs.cx/img60/8186/im0001990he.th.jpghttp://img60.exs.cx/img60/3807/im0002010nb.th.jpg

Mam tą samą mysz i jest to samo :(

Kupuje teraz Logitech'a :D

http://sklep.benchmark.pl/pelny_9378.html :)

kizio 31.03.2005 17:13

300zł - drogo ale nie jest to kasa wyrzucona w błoto, teraz mam MX1000 i jest to niesamowity komfort w porównaniu do poprzednich myszek tj. Logitech RN-67 czy jakos tak i A4Tech RFSW-35.

Mily_ 31.03.2005 16:29

Cytat:

Napisany przez BD
Uzywales tej myszki? Sprawdz i gwarantuje ze nie bedziesz juz chcial innej. Poza tym w moim przypadku ten MX idealnie pasuje do dloni i dla mnie to ma to kluczowe znaczenie bo np przy zwyklej myszy po kilku minutach pracy boli mnie nadgarstek. Nie mowie co sie dzieje po 10 czy 20 godzinach pracy.

Dodam jeszcze, ze mysz nie szfankuje bo dziala idealnie. Jedyne co jej dolega to to, ze wyglada kiepsko :). Jak wynika z mojego postu nie jest to duzy problem bo w 3 tygodnie dostalem nowa mysz + nowa 5 letnia gwarancje. Jezlei znowu zlezie farba za 2 lata to ja znowu zareklamuje i albo zwroca mi kase albo dostane inny model myszy bo tego juz akurat nie bedzie na rynku ;)

Uklad idealny - raz placisz uzywasz cale zycie ...

PS
Myszek za 40 zl mialem na kopy i srednio po 3 miesiacach lecialy do kosza bo padaly. Najczesciej winny byl kabelek ktory sie lamal. Niestety siedze po kilkanascie godzin na dobe i pracuje przy komputerze no i nie wszystko wytrzymuje.

Nie będę jej sprawdzał bo używam swojej i jestem bardzo zadowolony... też przesiaduje często przez pół dnia przy kompie i jakoś mnie nadgarstek nie boli... więc widzisz droższe---> nie znaczy lepsze... ja cie nie krytykuje, że używasz takiej myszki... uważam tylko, że 300 zł za myche to troszke przesadzona cena...

nimal 31.03.2005 14:26

w pelni rozumie BD w tym wzgledzie
kazdy ma taka prace jaka dostal albo jaka sobie wywalczyl
tez stukam w klawisze po kilkanascie godzin na dobe
od zawsze (zanim sie od kompa uzaleznilem) twierdzilem ze najwazniejsze czesci kompa to monitor, klawa i mycha
po latach doszedlem ze jeszcze fotel

mi na szczescie wystarczaja tansze zabawki, ale monitory nec'a (nie ekonomiczne tylko profesjonalne) i peryferia logitecha to naprawde duza roznica w porownaniu do standardowych

niedawno bratankowi podmienilem zestaw mycha+klawa a4techa kosztujacy ponad 200pln na logitecha za stowke... jakos mu sie nie pali do powrotu :) ale wiedzialem co mu daje :)

epol 31.03.2005 14:16

Cytat:

Napisany przez Mily_
to, że nie używam myszy za 300 zł, z którą masz problemy a używam za 40 zł (o ile dobrze pamiętam) i z którą mam 0 problemów... czasem opłaca się kupić tańszą i jest lepsza...

Zauwaz, ze kazdy moze popelnic wpadke. To, ze ja popelnil nie bedzie sie liczylo jesli ten czyn w odpowiedni sposob naprawi. W tym wypadku jest to wymiana produktu na nowy.

Cytat:

Napisany przez zene_k
No to pogratulować tematu ADMINISTRATOROM. Wiem, że się narażam, ale to jest masakra. No mysz jako problem???!!! Pozdro

Nie rozumiem Twojej wypowiedzi. Człowiek tutaj chce pomoz innym uzytkownikom, a ty to krytykujesz? eehh, szkoda slow.

Swoja dorga to wczesniej pracowalem na bylejakiej klawiaturze i super myszce A4Techa. Niedawno stalem sie podsiadaczem zestawu Logitecha za tylko ~150zl. I jestem jak narazie z tego zestawu bardzo zadowolony. Jedynie co mnie draznilo na poczatku to jedna rolka oraz brak przeskoku w niej - jest "plynna". Teraz juz do tego sie jakos przyzwyczailem.

Smartek 31.03.2005 13:31

no jak? trza miec tez czas na przyjemnosci.. ja wracam ze szkoly, odrabiam lekcje, ucze sie i sobie przy kompie siedze :P
pozdro ;)

BD 31.03.2005 10:18

Ciapek nie jest tak zle :) Psyche i cialo mamy dobre

CIAPEK 31.03.2005 09:58

nic nie zrekompensuje siedzenia prawie całą dobę przed komputerem.
Co wy za życie macie? Podwójne?
Zróbcie coś z tym bo kiedyś coś się z Wami stanie - i ciałem i psychą.
:blee:

zorg 31.03.2005 03:41

z tymi farbami to jakis przekret ! albo uzytkownikom za mocno sie rence poca !

na mojej mx700 farba nie zdazyla sie zetrzec bo wymienilem na mx900, na tej tez nic sie nie zdazylo dziac bo zmienilem na mx1000 ! i na tej ztarl sie napis logitech !! co mam gleboko ... gdzies tamm ..

mysz ma dzialac, a napisy na nie sa niewazne !
ps. mx 900 zmienile tylko dlatego ze po wyjsciu sp2 dla XP przez pare miesiecy nie bylo ze strony logitech dzialajacego drivera dla bluethooth, (teraz jest) ale przyzwyczailem sie juz do mx 1000.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:17.