![]() |
U mnie zabieliło jak barszcz biały -3 stopnie ale asfalt jak po deszczu.
|
No dzisiaj zrobiło się takie coś.
|
:hmm:
|
no jak u Mariusza
|
U mnie też, tyle co nic tego śniegu, ale przez jakiś czas było biało; za to w nocy przymroziło do -5. Dziś ma być powtórka z rozrywki i w opadach i w temperaturze.
|
Rano biało, teraz czarno, a w ogóle to szaro. Temp widziałem +5,1 zatem nic dziwnego
|
Temperatura 0,5, a rano było znowu -7. To już chyba nowa najniższa możliwa temperatura w tej strefie klimatycznej albo coś :hmm:
|
Męczy mnie ta pogoda. Ciekawe kiedy wiosna ukaże swoje łono natury? :D
|
Cytat:
|
Nie strasz nas południem kraju.
|
Cytat:
|
Kurde jest zero i wali śnieg, i to tak całkiem nieźle :sciana:
|
Ostatnie dwie noce były chłodne, -5. Powiem tak, w domu się ich nie odczuwa, ja obie spędziłem w samochodzie, wyzwaniem jest zasnąć na 3 godziny przy zgaszonym silniku, para z mordy zamarza od środka na szybach. No i to tyle. Trzeba umieć się ubrać, to nawet za bardzo nie trzeba się nakrywać. :D
Na te dwie noce dostałem stówę na paliwo, więc po pierwszej powiedziałem, że jadę do domu, dostałem drugą. Wypaliłem w sumie 10 litrów, więc się zmieściłem. :> Chuk z taką robotą, ale ktoś to musiał zrobić, baza przy torach na Szmulowiźnie... Koniec projektu bez budżetu, a za 2 tygodnie koniec zimy. |
W takim wypadku przydałoby się webasto. Tak Ci tylko podpowiem, że są urządzenia zewnętrzne ;) Nie kosztują kroci, a ich zdecydowana zaleta jest taka, że te małe przez całą noc zużyją może z półtora litra ON... Jeśli nocka w aucie zdarza Ci się 2x na zimę, to się nie zwróci, ale jeśli częściej, to warto rozważyć.
A dzisiaj trochę cieplej, w tej chwili 2,9. To co jest doskonałą wiadomością - w czwartek-piątek znowu ma padać. Poziomu wód gruntowych to nie uzupełni raczej, ale te regularne opady tej zimy przynajmniej powierzchniowo pomogą i ogarną początek wegetacji. Choć jak tak patrzę na wodę w każdym możliwym obniżeniu terenu, to zastanawiam się, jak będą wyglądały wiosenne prace na polach :hmm: |
Chłopaki z drugiej firmy pozakładali chińszczyzny i sobie chwalą, a nocek możesz mieć ile chcesz, bo jak trzeba zrobić ulicę na znakach, a znaki są o północy, to spróbuj północ przekonać, żeby nie była w nocy. :P
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:22. |