![]() |
Jak się próbuje wjechać na podjazd z dodatkowymi 75 kg w samochodzie, to tak to jest :taktak:
|
Znowu się zakopałem na podjeździe. :szczerb:
Tym razem jednak byłem przygotowany - po drodze do domu kupiłem 75kg mieszanki solno-piaskowej - pół godziny po rozsypaniu dało się wjechać. :] |
Uważaj, żeby ci ręce nie przymarzły do łopaty
bo już całą zimę będziesz miał przerąbane |
W moim lesie chlapy niet :nie: trzyma mróz -7 i pada śnieg :taktak: będzie co łopatować w święta :paker:
|
Nadejszła chlapa, aż mi płynu do spryskiwaczy zabrakło i chciałem kupić w Biedronce, ale już nie było, to kupiłem 5 litrów wody za niecałe 1,50 :szczerb:
Z Okęcia podaje plus 1, w lesie ciągle mróz -0,6. Śnieg pod nogami nadal skrzypi, utrwaliła się zaraza w lesie ;) |
Dziś o ponad 10 stopni cieplej niż wczoraj więc święta będą mokre! - mam nadzieję że przy -3 mój 23 letni kaszlak odpali ! :fiu:
|
jutro ekipa przychodzi i maja regulowac.
zreszta to nie jedyne okna w domu, ktorymi musza sie zajac, bo polowa z nowych okien jest nieszczelna. |
No niby bez problemu do - 60 powinny wytrzymać ...
|
mikrowentylacja jest teraz, ale jest to raczej defekt niz swiadomy efekt ;)
|
Cytat:
Mimo, że to psy 'zimolubne' to raczej wszystkie od wielu pokoleń urodzone i chowane w naszych warunkach i dupy im mogą marznąć przy -19. :mruga: A jak sam chce, jest grzeczny (nie rusza ani ciasteczek psich ani innego żarcia w ganku), to czemu nie. |
Zima jest, to musi być zimno...
O zużyciu gazu to pisał nie będę, bo potem nie zasnę... ale w kominku spalam w ciągu doby worek 25 kg brykietu z węgla brunatnego i kilka szczapek, wcześniej taka ilość starczała na kilka dni... |
Skoro już o tym mowa - idę do pieca dołożę, od trzech dni nie pali się w nim może ze 4 godziny na dobę, a w domu temperatura w okolicach 17-19 stopni w nocy...
Dołożyłem, wyszedłem przy okazji na chwilkę na zewnątrz, zmarzłem (sweter mam ciepły, spodnie już niekoniecznie), więc wróciłem :D |
Alaskany też tak mają :) Nie ma bata aby w domu spał.
|
Moja kaukazica dopóki była młoda, to nie dawała się nawet siłą wciągnąć do domu w największe mrozy.
|
Są rasy psów, które muszą spać na mrozie :]
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:22. |