![]() |
Był lód, ale to za sprawą odśnieżarek co sypały piasek... jak na to popadał później marznący deszcz i deszcz ze śniegiem a w końcu śnieg to naprawdę była katastrofa... w rowach, w zaspach co chwile widziałem samochód... jak przyjechałem samochód schowałem do garażu i wyciągnę go dopiero jak to się wszystko ustąpi... zresztą miałem problem z wjechaniem do garażu, bo przysypało na pół metra, musiałem najpierw z szufla biegać i odśnieżać... namachałem się dzisiaj na całego...
|
nein nein nein (to do wczesniejszego)
EDIT: Kola ci sie slizgaly bo na samym spodzie byl/jest faktycznie lod. |
Cytat:
Dziś bylem zmuszony jechać do Paczkowa, gdybym wiedział co mnie czeka nie pojechał bym... drogi to koleiny w śniegu, w lokalne drogi nie było co wjeżdżać bo tam auto od razu mi się zakopało, na wysokości Ziębic w kierunku do Paczkowa musiałem się zatrzymać i ugrzązłem... ciepły plot spływał mi po skroniach, jak podkładałem pod koła co sie dało aby dojechać do krajówki... w sumie zazwyczaj jadę do Paczkowa od siebie max 1.5 godziny, dziś jechałem 5 h a z powrotem jeszcze dłużej, max 20 h na godzinę, szybciej sie nie dało bo mi kola ślizgały się jak na lodowisku... |
Odnośnie "drogowców" i narzekań na nich - to rajcy miejscy decydują ("kompetentna" osoba wyznaczona przez nich) kiedy powołać akcję zima (im później tym więcej kasy zaoszczędzone), więc plucie na "drogowców" jest chybione.
Gotowość (dyżur) pełnią spółki komunalne 24/7 w przypadku zapowiadanych opadów śniegów, ale kiedy wyjedzie pierwszy pług, czy solarka, zależy od "miasta", to oni dają sygnał do rozpoczęcia akcji. :> |
Zawsze jesteśmy po stronie rumu. Zwłaszcza karaibskiego.
|
co tam zima ! zapasy rumu zrobione.
|
PiSu to wtedy nie było, była tylko komuna i ponad metrowe zaspy.
|
Czyli pis we wro sie nie popisal ?
:> |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Zima 78/79 to była zima. Teraz to jakieś popłuczyny są. Wczoraj pierwszy raz założyłem wyższe buty.
|
W całej Irlandii zabrakło soli - ze sklepów znikła nawet sól do zmywarek. :w00t:
Planują wprowadzić reglamentację (a raczej ograniczenie ilości zakupywanej soli), ale to dopiero, gdy sól "rzucą" do sklepów. :kreci_gl: Główne serwisy internetowe podają informacje jak z wojny - gdzie i kiedy należy się spodziewać dostaw. :D |
No ja dzisiaj już wypychałem jednego z zaspy. Ja też potrzebowałbym pomocy, ale miałem szpadel w bagażniku i worek z popiołem.
Zresztą za każdym razem, jak gdzieś musiałem zaparkować, były ogromne problemy z wyjazdem (mimo, że zdając sobie z tego sprawę parkowałem w takim miejscu, żeby to zminimalizować). A pod siłownią rano to parkowałem około 15 minut chcąc znaleźć miejsce, z którego będę w stanie potem wyjechać.. Ciężko jest, to prawda, choć ja akurat na kierowców nie narzekam, bo widziałem dzisiaj może z dwóch idiotów, którzy jechali jakby na ulicach w ogóle śniegu nie było, natomiast inni jeżdżą bardzo rozsądnie i zdają sobie sprawę jakie są warunki. Gdyby dodać do tego chociaż widoczne starania służb drogowych, żeby chociaż trochę odśnieżyć ulicę, naprawdę byłoby ok. |
Cytat:
|
mam 120cm wysokości zaspy w ogródku
a na dodatek stwierdzam, że kierowcy w PL to skur... ćwole - zakopaliśmy się (bardziej zawiśliśmy na koleinie - tak odśnieżają ludzie - wszystko na ulicę) i żaden, żaden nie pomógł sie na wydostać, każdy zawracał, cofał i objeżdżał "zablokowana" drogę :sciana: jakoś się udało nam wyjechać, podkopując całe auto i spory kawałek drogi oby więcej takich pomocnych na zaśnieżonych drogach :sciana: |
a w krakówku widać postęp:spoko:
tyle soli, ile wylali na ulice, to chyba w całej Wieliczce nie ma i nie było:sciana: no i się jedzie :sciana: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:33. |