![]() |
@ Sunna
No ja jeżdżąc teraz widziałem w sumie 4, z czego tylko jeden miał opuszczony pług. Reszta to chyba tylko miała robić dobre (??) wrażenie.. A odśnieżonych ulic widziałem w sumie 2 - z czego jedną faktycznie dobrze (Kazimierza Wielkiego). Reszta jeśli nawet była odśnieżona (bo na niektórych, chociaż nielicznych jakieś ślady na to wskazywały) to niewystarczająco. @ Ed Myślałem - czy jest ktoś, na kogo mógłbym zagłosować z pełnym (lub chociaż względnym) przekonaniem, że jest to osoba/partia zgodna z moimi poglądami i oczekiwaniami odnośnie przyszłości. @ grzeniu Zaczynam twierdzić, że lepiej, żeby w ogóle nie było. Różnica naprawdę nie byłaby wielka, a przynajmniej nie byłyby na to wydawane ciężkie miliony. Pieniądze, za które - gdyby wydać je prywatnie można by po pierwsze oczekiwać nieporównywalnie lepszej obsługi, a po drugie również jej wymagać. A teraz mamy kolejne marnowane pieniądze i żadnych widocznych efektów.. |
Zawsze mogło być gorzej, gdyby zagłosował na innych :P
Np nie byłoby w ogóle służb drogowych....ale może to i lepiej by było :hmm: |
Cytat:
Jak ktoś to wytnie, to nie będę zdziwiony. |
Cytat:
Slownie: trzy. Komunikacja miejska nie istniala. A wczoraj nie mialem co przesadzac bo widzialem co sie dzialo na wyszynskiego i na bema. Podobno grunwald to byl jeszcze gorszy. 80 min zamiast standardowych 15-17. Ktos sobie wprowadzil znajomych/rodzine do miejskiej spolki to i mamy co mamy. |
nareszcie zima nadeszła z prawdziwego zdarzenia :)
|
No właśnie miałem jeszcze napisać, że jak usłyszę, że pługi nie wyjechały na drogi, bo utknęły w zaspach, to moje oczekiwania względem wrocławia będą kompletne..
|
A niby jak ci drogowcy mieli wyjechać na drogi, jak te są nieprzejezdne? :haha:
Tak nawiasem - kto ma autko 4x4 ten jest do przodu. A i na drogach w miarę pusto :D |
Cytat:
Ale i tak to, co było wieczorem, kiedy śnieg względnie dopiero zaczynał padać to nic w porównaniu do tego, co jest dzisiaj. Nie chce mi się po raz n-ty pisać tego samego, ale odśnieżonej porządnie drogi nie widziałem żadnej, o pługach czy solarkach nie wspominam, bo nie ma o czym, natomiast poezją jest dzisiaj ruszanie z miejsca. Dzięki wspaniałej reakcji służb w momencie, kiedy śnieg zaczynał padać i potem powoli zamarzać, teraz w bardzo wielu miejscach pod warstwą śniegu (oczywiście niezgarniętego, tylko rozjeżdżonego) jest czysty lód. Ruszanie z jakiegokolwiek miejsca jest albo bardzo trudne, albo niemożliwe. Ale w sumie czym się tu denerwować, przecież to norma.. Gorzej, że muszę jeszcze dzisiaj gdzieś pojechać i to dość daleko, a niestety nie mogę tego przełożyć. Serio, gdybym miał łańcuchy nie wahałbym się, żeby je założyć. W końcu do takich warunków zostały stworzone.. Swoją drogą to może należałoby przestać udawać, że mamy jakieś służby drogowe we Wrocławiu i po prostu je zlikwidować? Ale.. jak już odstawia się samochód, względnie nie musi nigdzie dalej jechać, to.. zima jest piękna :) Dawno takie we Wrocławiu nie widziałem i nawet kilkukrotne już odśnieżanie zwałów śniegu sprawia mi przyjemność. Szkoda, że tak nie było na święta :) |
Zima! :jupi;
|
On nawet moich nie czyta :sciana:
Porobi trochę tupu tupu, to i rozum znajdzie. |
Cytat:
|
Cytat:
:mruga: |
Przed chwilą odśnieżałem dziecku forda. Jakieś 20 minut :)
|
Solą gieja.
Albo młotkiem! |
no fajnie, Panda pokryta centymetrową warstwą lodu,
ślicznie wygląda, jakby była zatopiona w szklanej kuli :sciana: oczywiście żadna klamka nawet nie drgnie, czyli jazdy na dziś to by było na tyle. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:58. |