Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Nadejszła zima (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nadejszla-zima-84262/)

andrzejj9 09.01.2010 19:20

@ Sunna

No ja jeżdżąc teraz widziałem w sumie 4, z czego tylko jeden miał opuszczony pług. Reszta to chyba tylko miała robić dobre (??) wrażenie..

A odśnieżonych ulic widziałem w sumie 2 - z czego jedną faktycznie dobrze (Kazimierza Wielkiego). Reszta jeśli nawet była odśnieżona (bo na niektórych, chociaż nielicznych jakieś ślady na to wskazywały) to niewystarczająco.

@ Ed

Myślałem - czy jest ktoś, na kogo mógłbym zagłosować z pełnym (lub chociaż względnym) przekonaniem, że jest to osoba/partia zgodna z moimi poglądami i oczekiwaniami odnośnie przyszłości.

@ grzeniu

Zaczynam twierdzić, że lepiej, żeby w ogóle nie było. Różnica naprawdę nie byłaby wielka, a przynajmniej nie byłyby na to wydawane ciężkie miliony. Pieniądze, za które - gdyby wydać je prywatnie można by po pierwsze oczekiwać nieporównywalnie lepszej obsługi, a po drugie również jej wymagać. A teraz mamy kolejne marnowane pieniądze i żadnych widocznych efektów..

grzeniu 09.01.2010 18:58

Zawsze mogło być gorzej, gdyby zagłosował na innych :P
Np nie byłoby w ogóle służb drogowych....ale może to i lepiej by było :hmm:

ed hunter 09.01.2010 18:47

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1073508)
Chciałem wczoraj napisać, że przesadzasz, ale.. wieczorem musiałem gdzieś pojechać samochodem i... powiedzmy, że przekonałem się, że jednak miałeś rację. Chociaż może nie - zima raczej nie zaskoczyła drogowców, bo oni po prostu mają ją gdzieś..

Ale i tak to, co było wieczorem, kiedy śnieg względnie dopiero zaczynał padać to nic w porównaniu do tego, co jest dzisiaj. Nie chce mi się po raz n-ty pisać tego samego, ale odśnieżonej porządnie drogi nie widziałem żadnej, o pługach czy solarkach nie wspominam, bo nie ma o czym, natomiast poezją jest dzisiaj ruszanie z miejsca. Dzięki wspaniałej reakcji służb w momencie, kiedy śnieg zaczynał padać i potem powoli zamarzać, teraz w bardzo wielu miejscach pod warstwą śniegu (oczywiście niezgarniętego, tylko rozjeżdżonego) jest czysty lód. Ruszanie z jakiegokolwiek miejsca jest albo bardzo trudne, albo niemożliwe.

Ale w sumie czym się tu denerwować, przecież to norma.. Gorzej, że muszę jeszcze dzisiaj gdzieś pojechać i to dość daleko, a niestety nie mogę tego przełożyć. Serio, gdybym miał łańcuchy nie wahałbym się, żeby je założyć. W końcu do takich warunków zostały stworzone..

Swoją drogą to może należałoby przestać udawać, że mamy jakieś służby drogowe we Wrocławiu i po prostu je zlikwidować?

Ale.. jak już odstawia się samochód, względnie nie musi nigdzie dalej jechać, to.. zima jest piękna :) Dawno takie we Wrocławiu nie widziałem i nawet kilkukrotne już odśnieżanie zwałów śniegu sprawia mi przyjemność. Szkoda, że tak nie było na święta :)

Teraz mi powiedz o czym myślałeś głosując.

Jak ktoś to wytnie, to nie będę zdziwiony.

Sunna 09.01.2010 18:31

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1073516)
No właśnie miałem jeszcze napisać, że jak usłyszę, że pługi nie wyjechały na drogi, bo utknęły w zaspach, to moje oczekiwania względem wrocławia będą kompletne..

Dzis 3 widzialem, jadac rano i wracajac niedawno z pracy.
Slownie: trzy.
Komunikacja miejska nie istniala.

A wczoraj nie mialem co przesadzac bo widzialem co sie dzialo na wyszynskiego i na bema. Podobno grunwald to byl jeszcze gorszy. 80 min zamiast standardowych 15-17.

Ktos sobie wprowadzil znajomych/rodzine do miejskiej spolki to i mamy co mamy.

CIAPEK 09.01.2010 16:24

nareszcie zima nadeszła z prawdziwego zdarzenia :)

andrzejj9 09.01.2010 15:48

No właśnie miałem jeszcze napisać, że jak usłyszę, że pługi nie wyjechały na drogi, bo utknęły w zaspach, to moje oczekiwania względem wrocławia będą kompletne..

grzeniu 09.01.2010 14:56

A niby jak ci drogowcy mieli wyjechać na drogi, jak te są nieprzejezdne? :haha:

Tak nawiasem - kto ma autko 4x4 ten jest do przodu. A i na drogach w miarę pusto :D

andrzejj9 09.01.2010 14:43

Cytat:

Napisany przez Sunna (Post 1073349)
Nadejszla wiekopomna zima i zaskoczyla drogowcow w Breslau.

Chciałem wczoraj napisać, że przesadzasz, ale.. wieczorem musiałem gdzieś pojechać samochodem i... powiedzmy, że przekonałem się, że jednak miałeś rację. Chociaż może nie - zima raczej nie zaskoczyła drogowców, bo oni po prostu mają ją gdzieś..

Ale i tak to, co było wieczorem, kiedy śnieg względnie dopiero zaczynał padać to nic w porównaniu do tego, co jest dzisiaj. Nie chce mi się po raz n-ty pisać tego samego, ale odśnieżonej porządnie drogi nie widziałem żadnej, o pługach czy solarkach nie wspominam, bo nie ma o czym, natomiast poezją jest dzisiaj ruszanie z miejsca. Dzięki wspaniałej reakcji służb w momencie, kiedy śnieg zaczynał padać i potem powoli zamarzać, teraz w bardzo wielu miejscach pod warstwą śniegu (oczywiście niezgarniętego, tylko rozjeżdżonego) jest czysty lód. Ruszanie z jakiegokolwiek miejsca jest albo bardzo trudne, albo niemożliwe.

Ale w sumie czym się tu denerwować, przecież to norma.. Gorzej, że muszę jeszcze dzisiaj gdzieś pojechać i to dość daleko, a niestety nie mogę tego przełożyć. Serio, gdybym miał łańcuchy nie wahałbym się, żeby je założyć. W końcu do takich warunków zostały stworzone..

Swoją drogą to może należałoby przestać udawać, że mamy jakieś służby drogowe we Wrocławiu i po prostu je zlikwidować?

Ale.. jak już odstawia się samochód, względnie nie musi nigdzie dalej jechać, to.. zima jest piękna :) Dawno takie we Wrocławiu nie widziałem i nawet kilkukrotne już odśnieżanie zwałów śniegu sprawia mi przyjemność. Szkoda, że tak nie było na święta :)

Prezesik 09.01.2010 12:49

Zima! :jupi;

grzeniu 09.01.2010 11:36

On nawet moich nie czyta :sciana:
Porobi trochę tupu tupu, to i rozum znajdzie.

Jarson 09.01.2010 11:08

Cytat:

Napisany przez Zetoxa (Post 1073444)
no fajnie, Panda pokryta centymetrową warstwą lodu,
ślicznie wygląda, jakby była zatopiona w szklanej kuli :sciana:
oczywiście żadna klamka nawet nie drgnie,
czyli jazdy na dziś to by było na tyle.

Nie czytujesz postów Jou? Ech, nie pomyślałeś wcześniej, to teraz już po ptokach...

joujoujou 09.01.2010 08:26

Cytat:

Napisany przez rycho (Post 1073446)
Solą gieja.
Alko młotkiem!

Wrzątkiem! http://img217.imageshack.us/img217/9954/czajnikle7.gif

:mruga:

superrrmario 09.01.2010 08:23

Przed chwilą odśnieżałem dziecku forda. Jakieś 20 minut :)

rycho 09.01.2010 08:20

Solą gieja.
Albo młotkiem!

Zetoxa 09.01.2010 08:13

no fajnie, Panda pokryta centymetrową warstwą lodu,
ślicznie wygląda, jakby była zatopiona w szklanej kuli :sciana:
oczywiście żadna klamka nawet nie drgnie,
czyli jazdy na dziś to by było na tyle.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:58.