![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wybacz moje nie zrozumienie ale mam 16 lat i jako m***322;ody adept sztuki gotowania nie wszystko pojmuje i rozumie ;) |
Cytat:
12 platow makaronu lasania gotuje 10 minut na duzej patelni w tym czasie kroje pol kilo piczarek, 3 cebule dymki i szczypior z nich makaron hartuje a patelnie spowrtem na ogien - i wrzucam cwierc kostki masla/margaryny jak sie rozpusci to wrzucam pol kilo mielonego miesa i szybko siekam caly czas (teflonowymi narzedziami - zeby patelki nie zniszczyc) az sie upiecze (jakies 6minut) zdejmuje mieso na talez a patelnia zostaje na ogniu - wrzucam kolejna cwiartke masla na patelnie trafiaja pieczarki i dymki ze szczypiorem skrapiam to wszystko sosem sojowym (jako ze jak moge to nie uzywam soli) i posypuje ostra papryka jak pieczarki juz zaczna brazowiec lekko to zalewam to wszystko dwoma koncetratami pomidorowymi (jesli sa kwaskowate to trzeba poslodzic) w miedzyczasie smaruje forme do lasanii i nagrzewam piekarnik na 200 stopni zdejmuje sos z ognie i ukladanie - lyzka miesa, lyska sosu rozporowadzam i na to 3 platy makaronu (zeby szczelnie przykryly to co pod nimi) na to znowu mieso i sos i makaron i tak do gory na sam wierzch znowu sos i mieso i na to wszystko 300g sera zoltego startego bardzo tlustego :) 30 minut do piekarnika i gotowe na okolo 6 osob podawac z duza iloscia czerwonego wina oczywiscie to tylko przyklad z dnia dzisiejszego - za kazdym razem lekko modyfikuje przepis fajne efekty daje dodanie bazylii i sera mascarpone do sosu ;) |
Cytat:
|
A co by***322;es niegrzeczny i boisz sie miko***322;aja ? :D
|| |
Przestancie z tymi swietami!
Ja chce lato ;-(. |
...
Wesolych ***346;wi***261;t :szczerb: |
:dancing: mnie!
|
Cytat:
to kogo ja za rękaw trzymam??? :fiu: |
:ja_chce: i tak nie złapiesz mnie!
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
ja zupełnie poważnie :taktak: jutro robie białą kiełbase z piwem || |
dzieki :)
mi smakowalo, Corce smakowalo, wiec nie jest zle ;) (Zona w pracy, wiec oceni pozniej) przepis? przekladasz makaron bezszamelem i wstawiasz do piekarnika baszamel to przelot przez lodowke i najblizsze otoczenie :D to tak w duzym skrocie :D jezeli powaznie chcesz przepis to pisz ;) |
Cytat:
smacznegoo :taktak: |
robie lazanie - bedzie gotowa za jakies 15 minut :D
|
JEST WEEKEND! |
Cytat:
Ma sie rozumieć :piwo: ;) |
sprzeda***322;em karte graficzn***261; ;)
a aktualnie "pracuje" na... Riva Vanta 16mb ^_^ prawdziwy monster :szczerb: |
Cytat:
Wol***281; to troszk***281; wcze***347;niejsze :) Nied***322;ugo spotkamy si***281; na trasie :piwo: |
Nie tak z 15 min sapa***322; :D Potem ***322;uk robi***322;em ... a mie***347;cie moge zapomnie***263; az ***322;uku nie zalicze :szczerb:
Co dziwne Octavia kombi 0 problem***243;w a te punto 3 jakeis lipne jest ;) |
Cytat:
Mój to pogadał z 5min., wytłumaczył co, gdzie itp., a później od razu na miasto :D @Oktawian i jak u ciebie wyglądało? Też gadał 30 minut? ;) |
Dobrze robilem luk ... :P ale zawsze na prostej znosi mnie na lewo :D
W sobote przyjezdza do mnei moj s***322;odziak ;) Zyc nie umierac :) |
Cytat:
|
Wi***281;kszo***347;***263; (ilo***347;ciowo i kwotowo ;) ) zakup***243;w ***347;wi***261;tecznych ju***380; za mn***261; :)
|
w sobotę przyjedzie mój ukochany i będę mogła mu się wypłakać
|
Zmiana avatka ;)
|
Cytat:
pozytyw taki, że raty chcą mi dać bez problemu - 0.5% miesięcznie na 10 lub więcej miesięcy kredytu, zero dodatkowych opłat (chyba sklep płaci resztę) negatyw - nie mogą znaleźć telewizora - jutro mają dzwonić... |
Cytat:
|
@ed
to kiedy mo***380;emy spodziewa***263; si***281; premiery filmu? pisa***322;em sprawdzian z fizyki, mia***322;em ***347;ci***261;ge przyklejon***261; do klaty i pan nie zauwa***380;y***322; :szczerb: |
Fajnie wlasnie dzwonilem do kumpla ktory ma tego samego instruktora co ja ... Podobno 30 min tluamczyl co to jest skrzynia bieg***243;w :| ...
:szczerb: no nic sie zoabczy dzisiaj o 17 .. Pozdro ;) |
dwa lata temu upchnolem malym, polkilowym mlotkiem tapczan do smietnika ;)
co prawda mlotek tez wyladowal na smietniku i musialem kupic nowy :fiu: aha - wczesniej to samo spotkalo stara mebloscianke :D |
Cytat:
|
no co Ty, jak masz mlotek to upchniesz :D
i masz racje - filmuj upychanie ;) |
Cytat:
teoretycznie firma, która sprzeda mi TV powinna zabrać stary....tyle teoria w praktyce stary TV 27" nie wejdzie do śmietnika i za żadne pieniądze nie wezmą go śmieciarze... ale mam młot 5 kilowy na dluuugim trzonku || więc film będzie na pewno :D |
Cytat:
Ich publikacji oczywi***347;cie te***380;. :tak!: :mruga: |
sfajczy***322; mi si***281; telewizor :| b***281;d***281; musia***322; mie***263; nowy :D
|
Sytuacja dzis w pracy:
Podchodzi do mnie szef - wloch ktory po polsku jeszcze nie najlepiej ale potrafi i mowi mi: - Zawsze jak zaptam czy prawda masz mowic ze prawda! Po czym po chwili ciszy rzuca tekstem: - Roberto (inny wloch z ktorym pracuje - siedzi na przeciw mnie) to pedal. Prawda? myslalem ze sie poskladam ze smiechu - niby nic a jak mi humor poprawilo :D ps. Oczywiscie odpowiedzialem ze prawda - naszczescie wlosi maja poczucie humoru i nikt sie nie poczul urazony. |
Cytat:
jestem moderatorem :czytaj: |
dosta***322;em kas***281;!!! :jupi: dosta***322;em :jupi: tylko cz***281;***347;***263;, ale dosta***322;em!!! :jupi:
dobra...postawi***281; szeciopaka......dla wszystkich :> |
A jak nie wyleci to bedziesz sie z nim urzera***322; :szczerb:
|
rozp***281;ta***322;em wojn***281; w robocie :>
mo***380;e kolo, kt***243;ry mnie w... wyleci - i tak nikt go nie lubi :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
wczoraj wieczorem przygotowalem a dzis wyje...m 3 duze wory na smieci starych plyt CD/DVD :D
|
mam moda :D
uprzedzaj***261;c "g***322;osy" chwalip***281;ta :fiu: |
dosta***322;em dzi***347; kas***281; za obs***322;ug***281; wybor***243;w :)
|
pozytyw - zarobiłem dziś kasę w robocie, ponad to co normalnie
negatyw - lepiej nie mówić - jak zwykle związane z arystokracją płci przeciwnej ;) |
Cytat:
P.S. pozytywne to nie jest :klnie: - tych z poczty to powinni wystrzelać - oczywiście tych na stołkach, bo tych listonoszy to ja rozumie :taktak: jedna paczka z Warszawy i jedna do Warszawy idą już tydzień :bluzga: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
by***263; mo***380;e nie d***322;ugo dostane moda na pewnym forum ;)
|
Cytat:
:spoko: |
ozdoby zostaly przyodzine w kolejne ozdoby tworzac konstukcje calkiem juz swiateczne :D
|
Cytat:
Ozdoby ubierałeś? Jak całkiem dojdziesz do siebie po weekendzie to się będziesz wstydził w lustro spojrzeć.:'( |
Cytat:
|
ubralem choinke i cale mnostwo innych ozdob swiatecznych :D
|
Cytat:
pozytywne...? co może być pozytywne? nie pogarsza się na razie...:| |
:) jestem szcz***281;***347;liwa dzi***281;ki @Krawaciarzowi:)
negatyw: jestem chora:( |
Wreszcie przyszla mi ostatnia plytka DVD z Ghost in the Shell: Stand Alone Complex ^^ a seria druga (2'nd GiG) juz zaprenumerowana i oplacona ^^
|
ja ju***380; ***347;ci***261;gn***261;***322;em, teraz si***281; zastanawiam czy go instalowa***263;.
|
nie wiem czy to pozytyw, ale zasysam susła 10.2 bo się pojawił :>
więc jutro upgrade systemu :dancing: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wlasnie wrocilem ze zlotu polskich fanow Metal Gear Solid. 3 dni grania, picia whiskey, grania, sluchania soundtrackow, grania, ogladania trailerow i grania. I przy okazji sie... zakochalem :-).
|
wrocilem z Biegu Sw. Mikolajow z Torunia (polmaraton)
piekny medal i oryginalne prezenty :) poniewaz startowalem w pelnym stroju Mikolaja (lacznie z broda!) TVP zrobila ze mna wywaid na rynku :D "przelot" 350 sw. Mikolajow (czapeczka byla obowiazkowym strojem, kilku masochistow, w tym ja, ubralismy od stop do glow :) ) z dzwoneczkami w reku przez starowke Torunia naprawde robil wrazenie! piekna sprawa a calosc, zeby zebrac prezenty dla domu dziecka :) jak bede mial zdjecia, to wrzuce cos :D |
napisa***322;em FAQ :czytaj:
musze jeszcze dzi***347; doko***324;czy***263; :taktak: ide spa***263; sayonara |
Cytat:
|
hmm u nas koles w grupie zdawal na A i chyba jazd juz nie moze robic :> a moze ma czekac an egzaminy do kwietnia ??? :> sam juz nie wiem ;)
Wlasnie wrocilem od mojego S***322;odziaka z Poznania ... :) |
pozytyw - ***321;y***380;wi***324;ski nie jest ojcem dziecka Anety Krawczyk
|
Cytat:
W czwartek też mam pierwszą jazdę na A i B :) |
Zdalem wewnetrzny teoretyczny :D 0 bledow :D
W czwartek juz na pierwsza jazde jade ... ;) |
Pozytyw... kac mnie opu***347;ci***322;... pewnie na nied***322;ugo, bo do jutra, ale jednak :D
|
Cytat:
jeszcze raz ciesze si***281; razem z Tob***261; :taktak: i soczek bo za m***322;ody na alko x) |
Komp po wielu trudach, działa jak należy :dancing:
|
Cytat:
Spore osiagniecie :-). |
Cytat:
|
|
Ale się tu militarnie zrobiło :D
A temat chyba miał być o dobrych wieściach :> Developerka Rulez :spoko: |
Cytat:
zero strachu, że cie babcia spiesząca na promocję margaryny wózkiem skasuje :rotfl: Załącznik 35802 a najbardziej pozytywne jest to, że już przejrzałem z 1000 aukcji na allegro i wiem wszystko co chciałem :taktak: ......ale oczy zaraz mi wypadną tyłem... |
A mo***380;e stworzysz Ed odmian***281; : guerilla miejska ? B***281;dziecie walczy***263; w hipermarketach, urz***281;dach, kinach ? Dochodzi adrenalina w ucieczkach przed policj***261; ;)
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
Załącznik 35798 a ten to się nieźle przyczaił :ph34r: Załącznik 35799 pozytywna strona dla lubiących polować i bawić się w wojnę na łonie natury :D http://www.mossyoak.com/ |
Cytat:
Pozytyw: Wrocilem dzisiaj z nbox recorderem do domu, jutro wpada monter z antena i z calym zestawem do poprawnego dzialania.. Discovery HD mnie wgniecie - mam nadzieje ;-D. |
zyje xD
|
Polscy piłkarze wygrywają z Emiratami :D
|
Dziś też robiłem za Mikusia - bez brody, ubrany w tradycyjny mikołajowy kolor - black ;). Ale dziewczyny się cieszyły,ze o nich pamiętałem. A to ważne dziewczyny, zajmują się moimi hm... ząbkami.
|
Wielki pozytyw - przyszly przednie chwyty do mojego M15A4. Farba juz sie suszy. Zatem projekt zimowej konwersji do mojego karabinu uwazam za zakonczony :-)!
|
Cytat:
|
Pozytywy :
- odwiedzi***322; mnie Staruszek z brod***261; i da***322; kas***281; - wczoraj pi***322;em kaw***281; ze ***347;liczn***261;...Kr***243;lewn***261; (nie Princess) - nie ma ***347;niegu i jeszcze nie b***281;dzie - Rycho odbanowany - mam jeszcze urlop w grudniu (troch***281; przymusowy ale zawsze) ;) Edit : A dzi***347; Kr***243;lewna zapowiedzia***322;a "Brak zimy tej zimy" co mnie niezwykle ucieszy***322;o. Mo***380;e pod koniec grudnia b***281;dzie zimniej. Zobaczymy czy prognoza d***322;ugoterminowa si***281; sprawdzi. |
uswiadomilem sobie kilka rzeczy ... waznych w moim zyciu wiec to jest pozytyw
Robie za Sw mikolaja dzisiaj ... :szczerb: |
Dzisiaj Mikołaj :szczerb:
|
Pozytyw - dzis kurier przywiozl mi 3 zamowione magazynki do M15.
Negatyw - tylko jeden zgadza sie z zamowieniem, dwa sa inne niz chcialem. Ale kazali odeslac i obiecali ze pokryja koszty przesylki w obie strony, wiec... tez pozytyw :-). |
d***378;wi***281;k mi zacz***261;***322; dziala***263; pod linuxem :D
|
A ja odm***243;wi***322;em kumplom p***243;jscia do mojego domu. I nawet pios***322;uchali. Czy to jakies czary? :czar: Ju***380; mnie wk.....li :klnie: Bez przerwy tylko pykali w fif***281; - Du***380;y pozytyw.
Negatyw to ***380;e by***322;y dzisiaj w budzie 3 kartk***243;wki. Z jednej dosta***322;em 3+ :D Pozytyw - reszta by***322;y ok. Czyli jestem dobrym uczniem :uczen: :tak!: |
A propo gier - Prey potania***322;o chyba do 59 z***322; (przynajmniej za tyle ma by***263; w Empiku). Chyba w ko***324;cu sobie sprawi***281; :)
|
Wydalem spontanicznie (choc nie do konca :D ) 90pln na gre pomimo iz gram coraz mniej ^_^
|
Fajnie jest !
IV RP mamy na forum. :ysz: |
POzytyw hmm ?
Aparat ktory ma 7 dni :D juz utracil gwarancje (uszkodzenie mechaniczne) , nie ma to jak pozyczyc siostrze aparat ... :wsciekly: ... Jutro poniedzialek tez fajnie |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:42. |