![]() |
Z pozytywnych Oskarek ma juz 6 lat, a Julka 9 miesięcy. mój stan cywilny :) panna :)
|
Witamy serdecznie nowego uzytkownika! :-)
|
Mega pozytywnie witam się z Wami :D
|
No i proszę jak Cię naciągnęli na koszty... Teraz będziesz musiał kupić monitor 4K, bo przecież masz teraz możliwość pobierać filmy przyrodnicze 4K. Do tego jeszcze nowy komp, bo stary może nie uciągnąć tej rozdzielczości :sciana:
A tak poważnie, to ile teraz płacisz miesięcznie za net? Pytam, bo w Lbn mam 15 Mb za 62 zł (przy czym to sam internet z pakietem minimalnym TV, który jest dodawany każdemu i za to się nie płaci). Co prawda jestem tam raz na ruski miesiąc, ale jeśli jest możliwość podnieść co nieco prędkość, to czemu nie ;) |
UPC w ramach programu utrzymania klienta,
podniósł mi prędkość łącza z 20 do 60 Mb/s bez zmiany kwoty abonamentu :spoko: teraz filmy przyrodnicze się ściągają 3 razy szybciej k***a |
Zostawiłem maszynkę do włosów włączoną (ma dwie pozycje włączone, akurat kończyłem podcinać brodę kiedy się rozładowała i cofnąłem tylko 1x). Rozebrałem ją mając nadzieję, żę da się ją podłączyć na krótko, ale tak żeby działał włącznik. Najpierw okazało się, że się da, a potem jeszcze udało mi się wskrzesić bakterię, mimo że byłem pewien że to trup :jupi:
|
tak toast2
|
moj blog w koncu troche odzyl - powoli nadrabiam zaleglosci
na razie pamietniki z wakacji, historia zdobycia tytulu wicemistrza polski i biegowa podroz przez wojenna historie http://radeknimal.blogspot.com/2013/...e-biegiem.html |
pobiegalem, pocwiczylem, wypilem pyszne kakao i teraz robie sobie drinka :D
|
Ale pograć można xD Szkoda, że nie ma emulacji PS2 :( Tylko trzeba kupić np. to Metal Gear Solid The Legacy Collection. By pograć w MGS 2/3, szczególnie że ma się już je w wersji SUBSTANCE/SUBSISTANCE.
|
a ja znowu wygrałem w Kierki z komputerem mym :P
|
Nie jest takie to pozytywne wcale ;-). Przeszedlem ale bez zachwytu - do MGS sie nie umywa niestety...
|
Mam Playstation 3 Super Slim xD Instaluje właśnie Metal Gear Rising: Revengeance!!!
|
Cytat:
|
Pali ma już swoje lata i otwór mu się rozkalibrował. ||
|
Jasna dupa to chyba te XXL :rotfl:
|
Wibratory są na R20.
|
Zapwne jak wibrator na paluszki :rotfl:
|
To jest psikotek. Tylko nie wiem na jakie baterie. :haha:
|
Tea-cup chihuahua ;)
|
To jest co to to jest?
|
To jest Pixie najnowszy czlonek naszej zwariowanej rodzinki , moja malzonka zawsze chciala takiego pieska i dostapil ja w koncu ten zaszczyt , jest na prawde slodka psinka i calkiem zwariowana :)
http://images62.fotosik.pl/244/ea27dd4f17ffa4f1med.jpg |
To pochwal się na jakie?
|
Zmieniłem ubezpieczyciela auta, w kieszeni zostało 200 zł :jupi:
|
To jeden z ulubionych aktorów Rodrigueza. ;)
|
Maczeta skądś kojarzę :hmm: A to dziwne, bo nigdy nie byłem w Acapulco i dość dawno nie byłem w Meksyku...
Zetoxa, stajesz się ostatnio bardzo polityczny ;) |
Ilość załączników: 1
w dniu wczorajszym miał miejsce godny ubolewania incydent :sciana:
na plaży w Acapulco meksykańscy kibole miejscowej drużyny piłkarskiej, pobili polskich marynarzy-kadetów z Chorzowa z pancernika kieszonkowego ORP " Jarosław I Niewielki", prezydent RP, Bronisław I Magnificent wystosował ostrą notę dyplomatyczną do prezydenta Meksyku, żądając przykładnego ukarania meksykańskich kiboli. Chorzowscy kadeci zostali zwyzywani od białasów i Hanysów. Policja meksykańska zatrzymała przywódcę Kiboli, niejakiego Maczeta :spoko: |
Pewno, że trzeba stosować się do zaleceń producentów, choć ci najchętniej zaleciliby złomować auto po stu tysiącach km i kupować w salonie nowe ;) Na szczęście jeszcze są na tyle dobrzy, że przewidują jednak iż jakiś wariat może chcieć przejechać więcej i nawet uwzględniają to w tabelach, zalecając zmianę lepkości po pewnym przebiegu w związku ze zużyciem podzespołów :)
Staram się stosować do zasady trzymania się jednego oleju, przy czym to właśnie zawsze był olej GM, a ten lepszy dałem wychodząc z założenia, że może zastosowanie innego ale lepszego krzywdy silnikowi nie zrobi. I zostawiłbym go, gdybym zauważył jak ładnie się sprawuje :sciana: |
Lepkość po palcu, to wiesz gdzie możesz sprawdzić :D
Niewątpliwie dobry firmowy olej jest lepszy od różnych marketowych wynalazków i tu nie warto oszczędzać, bo można stracić znacznie więcej. Mnie życie nauczyło, że olej należy stosować taki (w takiej klasie jakości/lepkości) jak zaleca producent silnika w samochodzie. I bezwzględnie stosować się do jego zaleceń wymiany i przebiegów. Nie producenta oleju!!! PS I jeszcze jedno. Przy wymianach oleju należy lać ten sam. Nie zmieniać co chwilę marki oleju bez naprawdę ważnego powodu. |
Czysty to on nie był, kolor miał jak każdy olej po przepracowaniu kilkunastu tysięcy kilometrów :) Był za to jeszcze w miarę lepki, coś w okolicach 3/4 drogim pomiędzy świeżym olejem a tym, który zlałem ostatnim razem.
|
To, że zlałeś czysty olej niekoniecznie dobrze o nim świadczy. Najczęściej wręcz źle o nim swiadczy.
|
Wreszcie wymieniłem olej w aucie - od miesiąca nie mogłem się zebrać.
Ostatnio wymieniłem zwykły olej po 12 150 km - był już nieco wodnisty, to był doskonały czas. W zamian nalałem, raz mi się zdarzyło, jakiś wysokiej jakości, o połowę droższy (na 95% był to Castrol Magnatec). Teraz trochę się zagapiłem i olej wymieniłem po 15 300 km. Silnik nie pobiera mi oleju właściwie w ogóle, więc rzadko sprawdzam stan - od 2 000 nawet tam nie zaglądałem. Dziś szczęka mi opadła po zlaniu oleju - był w takim stanie, że jeszcze spokojnie wytrzymałby 2 000 km. Teraz miałem już kupioną bańkę oleju GM więc wlałem, ale na przyszłość nawet nie będę się zastanawiał - silnik już nic więcej poza markowymi olejami nie zobaczy. |
obiecane probki nowej lampy MeiKe na Pentaxie z Tamronem 90mm macro
http://forum.cdrinfo.pl/f43/zdjecia-...ml#post1257940 |
u mnie straszliwa strzelania,
strach iść do roboty :wow: |
Strzela strasznie, ale daleko, grozę wywołuje klimatyzator, który koty straszy i musiałem je uwolnić, ja nie mam duchoty, wolność spania, tylko to włączanie się i wyłączanie przez kilka minut...co trochą, strzeliło jak trzeba, oba koty są, mały na głowie, stary przy nogach.:hahaha:
|
No u Ciebie już burzy nie będzie raczej. Gorzej, że u mnie też nie, a żadnej jeszcze nie było :(
|
Chociaż, żeby jeszcze pchły miały, ale oba odpchlone, co robić, a mały mnie depcze w kółko. Zaczyna znowu strzelać, ale mały się nie boi jak mu duży nie każe.
|
Kocie gówno, to wbrew pozorom, cholernie drogi produkt.
|
Cytat:
Strasznie tu strzelało, zalęgły mi się w związku z tym 2 sierście w pokoju, stary udaje teraz bohatera i chce wyjść, a to on pierwszy na rączkach siedział. :hahaha: Postawiłem nową kuwetę ze świeżym żwirkiem, nie ma wychodzenia, jest niewola za spietranie. || //dobra nie będę taki, dostaną mleka i suchej karmy. :D |
papieros - to popularny wyrób mogący zawierać śladowe ilości tytoniu :taktak:
|
To zdjęcia z Rajdu Irlandii. :>
Chyba jednak lis. ;) |
Pozytywnie pies (albo lis, ale raczej pies) miał duuuuuuuuuuuuuużo szczęścia - nie dał się przejechać. :D
|
dzis w ten :serdusz: upal wycieczka biegowa - 26,5 km po polach i lasach :D
bylo super... tylko woda sie skonczyla na kilka km przed koncem i wtedy bylo cosik ciezkawo ;p |
minicamper znowu sie sprawowal :D
|
Na gruszki, czy na rakiję z gruszek w miejscu jej powstawania? :>
|
wujek Morris wypłacił mi dziś godziwy dodatek urlopowy :kasa:
|
Cytat:
Lans ważniejszy. :D |
Najważniejsze że jest w ładnym kolorze :D
|
O ile jest przez to szybszy? :D
|
Ilość załączników: 5
+10 do lansu...
:mruga: Było tak: Załącznik 62862 Co trzeba umyte, zagruntowane i klejem pomazane: Załącznik 62863 Załącznik 62864 ...się klei... Załącznik 62865 I efekt końcowy: Załącznik 62866 :D |
Tylko nie polecam tych kilkukrotnie filtrowanych do 92 stopni, one najczęściej są z byle czego robione.
|
Ja bym się wcale nie zdziwił, gdyby te produkty leśnych browarników okazały się zdrowsze od miar prawdziwego piwa z najbardziej popularnych i lubianych browarów... Rozumicie, krystalicznie czysta woda, dojrzewające w słońcu owoce, moonshine vodka króluje w puszczy i takie tam...
|
Te ichnie piwa to chmielu nie widziały.
|
Znam te Wasze piwa, 70 stopni mają, ale wchodzą jak czterdziestki. :D
|
My tu na Ścianie Wschodniej mamy dobrze opracowane linie technologiczne do piwa, ale za cholerę nie możemy zejść z procentami :sciana: Ale za to Zetoxa by się ucieszył, bo jak się nie przefiltruje, to jest niefiltrowane :P
|
trzymam stronę Grzenia, ma być zimne, za***iste może być niefiltrowane :piwo:
|
Ja bym wolał takie cóś co by robiło loda :>
|
Kupiłbym taki expres, ale do piwa.
Oczywiście musi robić za***iste piwo. Jakieś propozycje? |
Cytat:
Potwierdzam robi za***ista kawe i nie tylko , malzonka dala sie udobruchac po 3 tygodniach dopiero i nastapil wielki moment wypakowania wczoraj :D :party: |
Oj tam, oj tam...
|
Aż tak boli? :glaszcze:
|
Trzymaj mocno, bo inaczej ukręci...
|
Jeszcze się jakoś trzymam... ;)
|
Po chłopie, palec mu utkwił w obrączce. ||
|
Ale jaja jeszcze masz, czy już nie?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
No nowy drynk, ocet z miodem i jajami, rybki na zakąskę. Martwe.
|
jakoś dziwnie do rycha pijecie :vodka:
|
Sprecyzuj, czy wysłałbyś miód czy jaja?
|
Miałem coś złośliwego napisać, ale bardzo szybko się powstrzymałem.
Ostatnio podebrałem 18 kg miodu od swoich pszczółek (mam zaledwie dwa ule, dla siebie i rodzinki tylko). Jakbym miał choć trochę jaj, to bym Rychu wysłał, a nie przelewał w słoiki i cieszył ryja. Wszystko w temacie. |
Niniejszym przelewow do rycha nie uskutecznialem dawno.
Wstyd mi... |
Żeby Rycho nie słyszał. :>
|
Czemu ty zawsze mówisz o pieniądzach, że je miałeś?
Jak je masz, to siedzisz cicho, jak truśka k***a |
Wątrobę też. :taktak:
|
To znaczy, że miałeś pieniądze? :O :wow:
k***a |
Byłem na działce, pogoda się skończyła, pieniądze też, to wróciłem. Pozytywne jest to, że mnie nawet wątroba nie boli. :>
|
dziś cisnę na mazury na tydzień odpoczynku :D póki co pogoda nie nastraja, ale ryby można łapać i w gorszych warunkach :)
|
Wstydź się - tak blisko byłeś i na piwo nie wpadłeś. :rozga:
Ile kosztował transport? To mnie akurat bardzo interesuje, bo kolega chce ode mnie zabrać pustą karoserię - oczyszczę miejsce przed domem, zarobię kratę piwa, a kolega uzyska zupełnie niezardzewiałą budę, do której wpakuje bebechy ze swojego zgniłka. :taktak: |
Cytat:
pewnikiem jakiś diabelski wynalazek k***a |
Na 100% ma, na korbkę. :haha:
|
powiedz, że ma chociaż klimę k***a
|
Cytat:
|
Zapomniałem spytać - przyjechało "samo", czy na lawecie?
|
Cytat:
dobre na kryzys wieku średniego :party: |
Niepływające...
Cóż... |
Cóż to za auto?
|
Cytat:
|
Ale pływa chociaż?
|
Cytat:
|
Brzydszego nie mięli? :>
|
|
Cytat:
oby dlugo i wiernie sluzyl :) |
Express przyszedl ale mam zakaz wypakowania paczki :gerda: , masakra jakas i jak tu ja przekupic zeby nie bylo zwiechy systemu, pomysly? normalnie glową-w
|
Piwo mam.
|
Cytat:
http://www.miniclassic.pl/wp-content...asz_marcos.jpg taki tam miniak :party: |
:sciana: k***a
|
kongratulejszyn :spoko:
|
Od jutra zaczynam urlop
|
Pozytywnie jade na srodtygodniowego grilla!
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:44. |