![]() |
Jasne! Zalety dźwigni są nie do przecenienia!
http://img571.imageshack.us/img571/2...etydzwigni.png :jezyk: A tak poza tym to bajgle są u mnie na Linii Otwockiej, w Krakowie, to jakieś podłe obwarzanki. :P |
idę o zakład, że wam żal dupsko ściska :P
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/cnn-...wiadomosc.html |
Zapaliłem, po prostu akumulator jest już zjechany i za wolno kręci, jak się trochę podładował, to nie było większego problemu. Przydałaby się na zimę taka zapalaczka co daje kupę amperów, można wtedy na całkiem kiepskim akumulatorze zimę oblecieć, a tak po prostu muszę podłączać w te spore mrozy na 1,5 godziny przed odjazdem i zapali. Nie będę nowego kupował, bo na tym lato obleci, a te duże mrozy mogą się skończyć za kilka dni i nie wrócić do przyszłej zimy. :)
|
Wstałem :taktak: golf odpalił od strzała , jednak co ruska ropa , nawet letnia , to nie gówno z naszego CPNu :ysz: wziąłem psa na spacer po lesie ,śnieg fajnie skrzypi :D po obiadku pojadę na zakupy , potem rozpalę w kominku , w pokoju jest +12 :fiu:
|
Cytat:
Ja przyniosłem 5 małych szczapek, ale na razie nie palę, włączyłem mocniej centralne. Nie zapaliłem bez najmniejszego problemu, samochód kręci, ale reakcji brak, może za wolno kręci. Podłączyłem pod prostownik i słońce na niego już świeci, za 2 godziny najdalej zapali bez łaski. |
A ja o zamarznięte grudy niedawnej kupy.
|
ty masz śnieg przynajmniej,
ja się potykam o zamarznięte grudy dawnego błota k***a |
-15*C pozytywnie marznę w dupę :sciana:niech ktoś skoknie po drzewo , bo mi się nie chce wyłazić z betów :D
|
Jednak nie, Ty masz wersję "pustynną", a ja czarną odmianę (700V?). Tak czy owak podeszwa co prawda Vibram, ale ta twarda odmiana, która nie nadaje się na lód - ona jest przeznaczona na podłoże skalne i tam się sprawdza wyśmienicie :)
|
550ST? :-P
|
Belleville z USMC? No to mamy takie same :)
|
Mam Vibrama w moich Bellevillach (kontrakt z USMC) i stwierdzam to samo. Na pustynie sa super, ale rozklada je pierwszy lepszy przymrozek...
|
Zaliczyłem pierwszego orła w tym roku :D
Nie miałem dziś na sobie moich zajefajnych Hanzeli, tylko zwykłe półbuty, a okazało się że jest zimno, więc szefu dał mi bardzo ciekawe, wojskowe buty. Paczę, paczę - membrana Goretex, podeszwa Vibram - fajno! Nakładam, wychodzę radośnie na śnieg (a właściwie prawie lód z ubitego śniegu)... łup! A, no tak - rzekł zafrasowany szefu - zapomniałem ci powiedzieć, że nie chodzę w nich, bo po zakupie okazały się przeraźliwie śliskie... |
Cytat:
k***a |
w :niepow:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Łopata jest w moim podstawowym EDC gdy wychodzę z domu :taktak: mieści się w puszce survivalowej którą zawsze mam przy sobie :>
W golfie jest : saperka,siekiera ,łopata do śniegu, linka holownicza,kable rozruchowe , koc , latarka , zapasowa kurtka i rękawice i masa innych przydatnych gadżetów w dziczy :P |
słyszałem, ze to z 5 koła taka choinka... ;)
|
A lopata gdzie?
k***a |
Ilość załączników: 1
Naostrzyłem siekierę :jezyk:
|
Żeby wam opłatek nie zaszkodził.
Z pozytywów - przywiozłem choinkę :) |
Pozytywnie jade dzis do Krakowa na "Wigilie PK".
Bedzie sie dzialo... Powrot - jutro. |
nie znam ludzi :nie:
|
|
Cytat:
|
Z rzeczy związanych z pokerem, to najlepiej wspominam mój "pierwszy raz".
Oczywiście szczęście początkującego i ... poker! (7, 8, 9, 10, J; pik) No i oczywiście nigdy więcej to (poker) się nie powtórzyło w realnej grze. Raz jeszcze miałem pokera w wirtualnej rozgrywce. I to tyle. |
...no bardzo ładny full :spoko:
|
Pozytywnie wygralem dzis w pokera! Na heads upie po all-inach przy full house na A A A 10 10 :-)!
|
tylko pamiętaj, że jajko to sklejacz sznycelka :spoko:
|
Idę robić kotlety mielone.
|
Kobiecie brakło forsy i do Levisa nie weszła?
|
Cytat:
Załącznik 60899 |
Bo tak się ciuchy kupuje, a nie jak baby łazi 2 dni po sklepach. :)
|
kupiłem sobie kurtkę - jakoś tak spontanicznie - wpadłem do sklepu wziąłem z wieszaka, przymierzyłem i zapłaciłem :sciana:
jakiś ja SZALONY jestem ;) |
Jak się nie wypowiada, wypowiada się i nadal można go cytować, nawet jakaś nowa płyta wyszła, może pod choinkę kupię.
|
Ten kultowy artysta jak się zaciął 15 lat temu, tak nie wypowiada się.
A jakby się wypowiedział, to byś go dopisał do listy i nie cytował. |
Zaspałem do roboty :szczerb:, byłem tak zmęczony, że uchlałem się wczoraj 3 piwami :blink: i zasnąłem przy kompie zaraz po 21.
A teraz jak to kultowy artysta śpiewa "Natomiast zupełnym rankiem Wychylam patrząc tępo ostatnią bez gazu szklankę, he!" Chyba tylko łyk był upity, ale bez gazu faktycznie, bo ciepło w pokoju... ale zmarnować się nie może! :> :glupek: |
Pozytywny cytat: Nigdy nie boję się, gdy coś się dzieje, tylko wtedy, gdy nie dzieje się nic. Winston Churchill. :)
|
:sciana::sciana::sciana:
|
W sumie zapomnialem napisac...
Pozytywny jest fakt, ze od tygodnia ciesze sie iPhone'em 5 :-)! |
Cytat:
Cytat:
buty pozadne to 300 PLN, za 200 znosne tez kupisz (tylko na boga - w sklepie dla biegaczy albo przynajmniej w Decthlonie, a nie w sklepie z odzieza na dyskoteke pod remiza - czyli wszystkie GoSport,Adidas,Nike itd itd) reszta ciuchow z szafy - jakis dres znajdziesz :) na poczatek starczy jak sie zarazisz to potem nie dasz rady przestac :) |
Cytat:
|
Nie ma się co martwić trzema cyframi na wadze, ważne by gdzieś między nimi był przecinek.
A o motywację bardzo łatwo. Można np biegusiem dolecieć po piwo, żeby była bardziej sportowo, to za każdym razem po jedno. I niekoniecznie do najbliższego sklepu na rogu. Co ważne dla każdego sportowca - uzupełnienie płynów - można zrobić w połowie dystansu i potem już na miejscu w domu. |
Obyś znalazł motywację, żeby dwa-trzy razy w tygodniu przebiec po kilometrze na początek, to już by było dobrze. Koszty w taką pogodę są takie, co w miarę dobrze buty (niech będzie 300), jakaś bielizna termiczna (niech będzie 150), a reszta to co tam w szafie znajdziesz. Docelowo byłoby dobrze zwiększyć ten dystans do co najmniej 5 km, co daje Ci konieczność poświęcenia na to jednorazowo ok. 16-20 minut, plus 5 minut rozgrzewki plus czas dotarcia na miejsce w którym zamierzamy biegać (może być bieżnia, ale może też być chodnik przed domem/blokiem - odległość można sobie na Google Earth oszacować narzędziem Ścieżka).
|
Żebyście wy, biegający, mieszkali gdzieś bliżej... Muszę się zacząć ruszać, bo te nasiadówy w fotelu przed monitorem jakoś dziwnie odbijają się na mojej wadze, która zaczęła pokazywać cyfry trzy. Rozejrzałem się po jakiś bieżniach, ale mnie nie stać, na rolki za dużo śniegu, a jakoś nie mogę się zmotywować, by wyjść na mrozy pobiegać...
|
@Zetoxa
Prościej. Ale wiesz jak fajnie jest Cytat:
|
ja tylko Nimalowi alternatywę przedstawiam :sciana:
|
Nie siej tu zamętu.
Ty nie palisz. |
Cytat:
nalać szklaneczkę czegoś szlachetnego, zapalić kubańskie cygaro, wyłożyć nogi na miękki podnóżek, włączyć panoramiczny TV i obejrzeć jakiś kultowy film :spoko: |
Pozytyw na dzisiaj - nie pojechałem na wykłady, mam dostać nagrania mp3 wieczorem :-D.
Można sączyć Dębowe... |
Drugiej nie znam, ale może kiedyś poznam...jak będzie musiała przyjechać odebrać tatusia :rotfl:
Pozdrówka dla niej :) |
Jedną znasz. Krzywdy nie robi :)
Druga tym bardziej. Tatusia nie skrzywdzi :) |
Uważaj na krocze.
Te dwie kobiety... |
Ja nie biegam. Umiem pisać i czytać, więc dostojnie kroczę :)
|
Cytat:
Z pozytywów - za pół godziny przyjeżdża do mnie przyjaciel, który obecnie siedzi w Anglii i nie widziałem go prawie rok. A - i dziś zmieniłem opony na zimowe. Wreszcie, bo kumpla Chinquechento lepiej hamował na swoich zimowych niż mój Ople na letnich :sciana: Na letnich odrobinę mi ściągało auto w lewo, myślałem że to zbieżność ale już nie chciało mi się jechać przed zmianą, tymczasem na zimówkach - jedzie idealnie prosto :hmm: |
Bezcenny, to będzie rachunek za gaz, zaraz napiszę pismo z prośbą o rozłożenie na raty, chociaż odczyt koło Nowego Roku, a rachunek później. :szczerb:
A pozytywnie, to brykiet drzewny Barlinek kupiłem, grzeje niesamowicie i się kostki nie rozpadają w czasie palenia, tak jak w innych. |
12 km biegu przy -10 stopniach C :)
piekne slonce, skrzypiacy snieg, zero wiatru, szron wszedzie :) bezcenne Załącznik 60867 |
o kurna wypadłem z obiegu malaczarna spodziewa się kolejnego potomka?
|
Zupełnie dla Tuska jesteś niepotrzebna, urodzisz kolejną nienormalność, Polaka. ;)
|
Cytat:
|
A kobieta Cię nie bije? :>
|
z pozytywów to urwałem cztery szpilki od ściągacza do sprzęgła :P
później odkryłem, iż silnik wymaga już pierwszego szlifu ... więc ten poleci w kąt garażu :> a trzeba zabierać się za kolejny w mocniejszej specyfikacji :P P.S. wypiłem piwo - pierwsze od tygodnia :jupi: |
Cytat:
A z fajnych wódek na prezent, to widziałem jakąś Staropolską w pudełku z dwoma poważnymi kielichami, 0,7 w pudełku za 65. Ładne na praktyczny prezent. |
Smartek :sciana: ladnie ;p
|
Nie. Zgubiłem tydzień temu kolejny telefon, łiskacz nigdy nie wychodzi na dobre.
|
To kup ojcu łiskacza.
Odda Tobie. |
Cytat:
A ja tam wszystko, co w płynie :-D. |
Cytat:
A babom nigdy nie dogodzisz. |
Cytat:
|
Macie jakieś fajne pomysły na prezenty dla siostry, mamy i taty? :-) Wszystkim do 100 zł.
Jak świecą takie rameczki: http://allegro.pl/cyfrowa-ramka-do-z...830015649.html ? :) Wtedy możne bym zrobił "wspólny". |
wczoraj dalem sie wyssac wampirom
na szczescie juz wyzdrowialem po niudanym podejsciu do oddawania krwi trzy tygodnie temu i teraz poszlo bez perturbacji a ledwo wrocilem do domku to kierownik zadzwonil z wiescia, ze dzis mam wolne :D |
"nic się nie stało
Polacy, nic się nie stało, nic się nie staa-aa-ało, Polacy, nic się nie stało" śpiewamy na melodię znanego kubańskiego utworu "Guantanamera" :spoko: |
Jak zobaczyła nogę i wyraz twarzy, to nie dziwię się. :jezyk:
|
Małpy zawsze mają szczęście k***a
|
Dzisiaj w Carrefourze stłukłem wino i nie kazali płacić :O
Pani kierowniczka powiedział: "nic się nie stało". |
Pierniczycie, wiecie jakie dizajnerskie mam teraz zasłony, jakbym tysiące za nie dał! :D
A trotylem to ja pierdzę, brzozą palę, a prześcieradła z Antonina zjadłem na śniadanie. :taktak: Po fakcie mama mnie uświadomiła, że te zasłony pierze się tylko chemicznie, ale ja chciałem dobrze, bo się z nich kurzyło. Dla mnie są teraz super! :D |
Wiemy już z jakiego drzewa było łóżko!
|
Kto podłożył trotyl pod łóżko Eda?
|
Przy trzeciej poduszce slychac strzaly...
|
Łóżko, prześcieradła.
To był zamach! |
Cytat:
|
Nie dostanę becikowego, bo musiałem zgłosić się do ginekologa nie później niż w 10 tygodniu ciąży, a zapisali mnie na sierpień 2017 roku :ysz:
|
Uprałem se firanki i zasłony, jedna jeszcze się wiruje, wygniotły się artystycznie, wygląda, że to celowy efekt, zaraz fotkę dam, ale kurzu była w nich tona.
Załącznik 60810 |
Pomyślnego rozwiązania :rotfl:
A, i becikowe ci się będzie należeć. :D |
Nie wywołuj Edzia z lasu.
Tak poza tym też jestem w ciąży i się nie chwalę. |
Cytat:
|
gratulacje :)
|
Dzieci Wscieklej Baby...
Bedzie sie dzialo! |
Cieszą takie nowiny.
|
Pan Bóg ci wynagradza.
W dzieciach :D |
Cytat:
|
Ja teraz Kasztelana plebejskiego, ale da się wypić. :piwo:
|
a co, biorę urlop na żądanie i nie idę do roboty na nockę :spoko:
Trybunalskie miodowe :piwo: |
Cytat:
Pozytywne jest to, że kocio leży w moim wyrze, bo go wczoraj prawie do trzeciej rano szukałem (znaczy dzisiaj). Najprawdopodobniej poszedł na żebry i go ktoś zapomniał wypuścić. A w domu żarcia ile chce, ale to wyżebrane lepsze. |
cieszę sie razem z Tobą :spoko:
|
Dostanę nową robotę rano, na papu starczy. :]
Znalazł się minus od klawiatury.:D |
Tusku dziś z Merkelowom w RFN ustalił korytarz z Polski. Koleją. To dobra wiadomość. Transporty ruszą niebawem.
|
Też muszę do nich się pofatygować, w tym samym celu.
|
A ja dzisiaj rozwiązałem umowę z TP co się chowa za szyldem Orange. :jupi:
:piwo: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:44. |