![]() |
Ilość załączników: 2
|
Kawaler? :>
|
Wypluj to słowo! ;)
|
45km/h? Do żony się spieszyłeś?
|
150 pif, piw z 80.
|
Trzy stówy :O
Toż to można mieć za to ze 150 piw :buu: |
wszyscy serdecznie pozdrawiamy naszego Eda :sciana:
|
Przyszły pozdrowienia od straży miejskiej za przekroczenie szybkości o 45 km/h, 300 złotych jak się przyznam, że to ja, jak się nie przyznam kto, to 400. No ja, ale nie byłem sobą. :>
Ciekawe, czy dostanę jeszcze pozdrowienia za czerwone? :hmm: |
A papier od Staśki to on ma?
Na oglądanie. |
Cytat:
|
no nie widział twoich, i go ciekawość zżera :ja_chce:
|
Cytat:
Czy to forum jakieś gejowskie? -czy komputerowe?;) |
I za to lubimy Baśkę :spoko:
|
Wkleić to można czyjekolwiek, niekoniecznie swoje :D
|
Trzeba regulamin zmienić, by każda kobieta co ma 18 lat zdjęcie swoich (*)(*) wklejała xD.
|
Nie może. On tylko skręca :)
|
Akurat są takie rzeczy, które nawet ślepy może zobaczyć. :>
Choć jeśli rzeczywiście nie może zobaczyć, zawsze może obmacać :spoko: |
Tak, jak założy 3 pary szkieł kontaktowych. :taktak:
|
Cytat:
|
Takie dyskusje to raczej na PW :>
|
Veroniczko droga, czy możesz pokazać cycki :cycki:
|
Noo, taki sukces trzeba opić! :piwo:
|
Gratulujemy :piwo:
|
Nagrałam swoje pierwsze płyty BluRay z sukcesem :)
|
Cytat:
|
Nie złap czegoś :>
|
Pozytywnie jestem w Zawoji na weekendzie z przyjaciolkami! :piwo:
|
o Ty mendo!!!!
Pociesz mnie i rzeknij choć że Joasia idzie do pracy :> |
Urlop :)
|
wróciłem z Sonisphere Festival.
Zaparkowałem przy samym wyjeździe, biegiem do samochodu i po 15 minutach byłem za warszawa :) Spałem jak zabity, a teraz bolą mnie nogi - czyli było dobrze :) - pod samą sceną najlepsza zabawa i akustyka bez echa :) |
Wakacje to zło!
Co więc pozostaje z twoich pozytywów? A tak, owoce. Tyle tylko, że je marnujesz zamiast zrobić z nich pyszną nalewkę. :taktak: |
A ja moge duzo pozytywnego napisać. Np. to ze sa wakacje. Jestem u rodzinki na wsi, jedyjy komputer który tam mają jest dość wiekowy(Sempron 2500, monitor kineskopowy oraz najwyższej jakości głośniki "Arowana" /w sumie nie takie złe/) i tym podobne klimaty. Ale za to owoców w bród(maliny, porzeczki) więc się objadam. Wracam w niedzielę :)
|
Nie pisz w trakcie jazdy, bo spowodujesz wypadek.
Albo inny upadek. |
Napisał bym coś pozytywnego, ale niestety nic takiego w ostatnim czasie mnie nie spotyka. Zastanawiam się, jaka jest tegoż przyczyna. Chyba będę musiał tak jak kolega "nimal" zasiąść na rower (czyli koło po naszemu) i wyskoczyć gdzieś dalej......tylko żona nie lubi za daleko. :)
Trudno, sam pojadę. Wtedy coś napiszę. |
Ilość załączników: 1
kolejna czesc bloga - czas Zlotu CDRinfo spedzilem objezdzajac Bornholm
http://radeknimal.blogspot.com/2014/...u-rowerem.html Załącznik 66708 klikajcie w reklamy u swoich ulubionych blogerow :D |
Na tym forum nie istnieje pojecie "czystego konta". Podziekujmy rychowi za wpisy profilowe ;-)...
|
Chęć na picie mi przeszła, muszę oszczędzać na mandat. :szczerb:
|
Jak miałeś czyste konto to może Ci się upiecze xD
|
To się ciesz, bo w planach mają zabieranie prawka za prędkość >2x dopuszczalna.
Jak ci przyślą papiery, to odpisz im, że to rycho jechał :D Chyba musisz się napić. |
Cieszę się, że raz na 10 lat... :>
|
Widzę, że cieszysz się :D
Za prędkość 500 plus 10 pkt. Nie wiem, co zrobią z czerwonym...ale za szczególne występki mogą dać x2 czyli 1000. Masz trochę czasu na zbieranie. |
Miałem ponad 100 na pięćdziesięciu, było czerwone światło, błysnęło mi 2 razy tak, że aż ciepło na gębie poczułem. Raz na 10 lat zdarza się... nie myślałem, że moja skleroza jest tak dalece posunięta, że zapomnę o żółtych maszynkach do robienia kasy na tym skrzyżowaniu. Ciekawe za ile pozdrowienia dostanę? Za ile czasu i złociszy? :szczerb:
Może prawka nie zabiorą... :hmm: |
Procesora nie będę wymieniał przez następne 3-4 lata, bo mi to niepotrzebne. Jeszcze tylko dozbierać jakieś 250 złociszy na grafikę i będzie :ok:
|
xD Byle służyło jak najdłużej.
|
Procesor kupiony i zamontowany(E8400). Zrezygnowałem ze standardowego chłodzenia i dokupiłem CoolerMaster razem z pastą Ceramique. Oprócz tego kupiłem (trochę poobijaną, ale co tam :P) budę Cooler Master Elite .
Co razem kosztowało mnie 190zł. A tak się pochwalę :szczerb: |
Zgrzewkę?
|
Krzywkę.
|
Cytat:
:rotfl: toast2 |
Ajsmak siedzi na ogonie i suszy grzywkę tylnym śmigiełkiem :spoko:
|
Fajny ten helikopter.
|
interwju do gazety :P
http://www.miniclassic.pl/wp-content...2014/05/MM.jpg się gwiazdorzy ;) no bardziej auto :piwo: |
dzis ponad 17 km wybieganie po pieknych mazurskich lasach
zamiast planowanego pływania wspaniala niespodzianka UrbExowa - zwiedzilem opuszczony osrodek wypoczynkowy relacja tutaj - http://radeknimal.blogspot.com/2014/...ha-polana.html Załącznik 66071 |
ZdZN jest ciężko zdobyć, często jest tak, że liczy się czy "kogoś" z kapituły znasz. Mój tata oddał w życiu koło 50 litrów krwi pełnej, jest prezesem klubu w mieście, dostał kilka medali, w tym Brązowy Krzyż Zasługi od "jeszcze przy zdrowych zmysłach" L. Wałęsy, a mimo tego ZdZN nie ma. Druga sprawa to to, że miał też nominacje do Kryształowego Serca i też jakoś go nie docenili.
|
dajesz dajesz :)
a co do tego ZDZN to mocno uznaniowy niestety, ale kto wie... :> |
Ja jak na razie złożyłem wniosek o trzecią klasę, ale za dwa miesiące będzie druga. Pierwszą donację miałem w 2004 i przez jakiś czas oddawałem regularnie, ale potem miałem kilkuletnią przerwę i wróciłem do regularnego trybu dopiero półtora roku temu. Inaczej tez już by mi 18-tka stuknęła. Ale gonię was ambitnie ;)
Nimal - teraz bierz się za myślenie, jak by tu podpaść pod "oraz w wyniku uznania wybitnych zasług na rzecz ratowania ludzkiego życia i zdrowia oraz aktywnej działalności w ruchu honorowego krwiodawstwa" - jak coś mądrego wymyślisz, to jeszcze dwa litry i do odznaki będzie jeszcze medal ;) |
Zacząłem jakoś w 2006 roku, ale trochę później tak regularnie (co 2 m-ce), gdyby nie jedna przerwa półroczna (po pobycie w szpitalu), odpadły 3 oddania, to w tym roku pewnie byłby pierwszy stopień, a tak raczej w przyszłym :) Co do płytek to też bym musiał dojeżdżać do wojewódzkiego, ale jakoś mnie tak nigdy nie naszło, 100-120 km i tylko autem, bo połączenie autobusowe (nie wspomnę o kolei) strasznie kijowe :/
|
tez gratuluje! to dluzej zbierasz :) na oczatku tez oddawalem pelna (piec donacji), za ktorym razem lekarz mnie zapytal, czy nie zdecydowal bym sie na plytki, bo mam gorna granice normy
i tak mi zostalo tylko dojezdzac musze do miasta wojewodzkiego (separator) no i samo oddanie to ponad godzina (mozna sobie film obejzec :P ) |
nimal, to odznaczenia, nie medale ;) Poza tym, dobra robota, ja mam dwa, do pierwszego stopnia mi brakuje jeszcze, ale już nie długo :) Z tym, że ja oddaje "tylko" krew pełną.
|
Medale za krew od dzisiaj w komplecie, a to calosc dzisiejszych zdobyczy :spoko: ponad 18 litrow juz za mna :D
https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/...42219923_n.jpg https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/...50745736_n.jpg |
3maj się :spoko:
|
z pozytywów: żyję, zmęczona, ale żyję :). moja córeczka ma juz skończony rok i jest diablicą po mamusi :). synuś to już duży chłopak i czeka go szkoła. wygrałam 2 sprawy w sądzie :P, aby kolejne też były takie dobre (jeszcze 2). nie mam nawrotu choroby. jest dobrze.
tęsknię za Wami |
Pod warunkiem, że zostaną wsadzone do równie starego napędu - wtedy na każdej rysie będzie się zastanawiał minutę, ale odczyta :D
|
Nie da rady! Nawet jak je przejadę pumeksem do dadzą się odczytać. :taktak:
Stara, pancerna technologia:spoko: |
Cytat:
|
Wykasuj je xD, kiedyś to były płyty, swoje kosztowały ale były lepszej jakości.
|
Ilość załączników: 2
Skombinowałem sobie to co ukazuje się teraz Waszym oczom. Stan idealny ,niestety nagrywane :nie:, ale po latach trzymają dane :spoko:.
|
nowa wersja Lubuntu 14.04 Trusty Thar bez komplkacji (na razie) na pokladzie
godna zaufania koza himalajska - skad oni biora te nazwy :hmm: |
Męska szowinistyczna świnia!
|
Pewnie, ale wygląd też się w jakimś stopniu liczy :)
|
Ważne że spełnia swoje zadanie.
|
Zdjęcia samej budy nie zamieszczę, brak aparatu:nie:.
Tu jest z internetu: http://www.modecom.pl/upload_dir/32/...y_foto/708.jpg Moja już gorzej wygląda - trochę porysowana, ale o wiele lepsza od tej co miałem :spoko: |
pochwal się efektami xD
|
Ciąg dalszy prac przy kompie:
Dzisiaj komputer przesiadł się do "nowej" obudowy( nie jest nowa, wziąłem od kumpla bo on sam sobie zmieniał). Co ciekawe temperatury zmniejszyły się znacznie - dysk, który przed przesiadką miał temp. 32-34 teraz po odpaleniu ma 26:ysz:. Podobnie z procesorem i grafiką. Poszło całkiem sprawnie, z wyjątkiem wpinania kabli od przycisków i USB - w obudowie jest dość dużo kabli, i wpinanie takich małych g... jest wkurzające :sciana:. Ale na zakończenie pracy - :piwo: |
To przykre.
|
Dłuugo się do tego zabierałem i wreszcie zrobiłem :taktak:
Zrobiłem sobie backup, i spartycjonowałem dysk, uporządkowałem dane, tak, by to wyglądało jakoś "po bożemu": http://g.iceimg.com/pmo3vGAV/1.png http://g.iceimg.com/rnRtAa-p/2.png Przedtem była tylko jedna partycja, teraz jest o wiele lepiej:spoko: |
dokladnie - dla mnie najblizszy RCKiK gdzie pobieraja plytki jest wlasnie 80 km
z tego co wiem, to tylko miasta wojewodzkie maja separatory plytkowe w centrach krwiodawstwa swoja droga odznaki krwiodawstwa sa traktowane jak medale i przynaleza sie im baretki! |
Cały komplet, czyli wszystkie trzy stopnie odznaczenia :)
Może to i jest sposób z tymi dojazdami? Z tego co wiem, zwracają koszty dojazdu do najbliższego RCK, jednak jeżeli w danym miejscu danego składnika oddać się nie da, to mogą oddać koszty dojazdu do najbliższego, gdzie jest to możliwe. A że i tak raz na jakiś czas jestem w Lublinie, to przy okazji mogę się przejechać (a i trochę kosztów paliwa w ten sposób odejdzie)... |
Cały komplet?
|
idz idz :) mam zamiar sobie je oprawic w ramke - caly komplet
swoja droga tam, gdzie teraz mieszkam, tez nie da sie oddawac skladnikow krwi - dojezdzam 80 km w jedna strone :) swoja driga - koszty dojazdu zwracaja zgodnie z cennikiem PKP |
Ot, tak to jest kiedy w danym punkcie można też oddawać "i jej elementy" :> Ja mogę u siebie co dwa miesiące, w związku z czym w tym miesiącu będę miał na koncie 11,7l (krok przed srebrną).
Swoją drogą dotąd odznak nie zbierałem, w związku z tym zastanawiam się, czy nie powinienem przed dobiciem do 12l szybko wystąpić o brązową - bo niebawem jak już dostanę to tylko aktualnie mi przysługującą drugiego stopnia ;) |
czekam wlasnie na oddanie krwi - jak juz mi zleci bedzie ponad 17,5 litra, czyli za miesiac zlota odznaka HDK
|
Wymieniłem płytę główną na ASROCK 970 Pro3 R2.0.
|
|
Na mnie się nie goi jak na małpie. :nieee:
|
Chyba gorsze, bo nie mówi się, że goi się jak na małpie.
|
A małpy to niby co, gorsze jakieś?
|
To na psie się szybko goi.
|
A myślałem, że na małpach goi się szybko :hmm:
|
Za słaby leń z Ciebie.
|
moje nie :nie:
|
L4 przedłużone do Świąt. :hmm:
|
za kilkadzisiat zlotych mozna zorganizowac sobie treking gdziekolwiek
reszta kosztow to dojazd - paliwo, pkp a dla oszczednych autostop albo polowanko na tanie bilety lotnicze mozna wakacjowac sie za grosze - trzeba chciec i lubic :) swoja droga - wlasnie w punkcie krwiodawstwa czekam na oddanie krwi :) |
Może pojadę sobie na wakacje. Teraz zbieram na walkmana (takiego full wypas ;)) to jak już sobie go kupię, to będę na wakacje zbierał :)
|
Bez przesady... Kiedys All Inclusive kosztowal 7 500 PLN w miare fajnych krajach, dzis sa 2 000 mozna spedzic naprawde fajny tydzien - nie bedzie to Fuertaventura ani Mikronezja na wypasie, ale odpoczniesz za wszystkie czasy w Grecji czy Hiszpanii.
|
Wiem, u mnie z rodziny byli :)
Ale na wyjazd taki bardziej rekreacyjny na wakacje to trzeba trochę mieć ;) |
Niektórzy właśnie z powodu braku kasy wyjeżdżają za granicę. :>
|
nimal masz fajnie - ja nigdy nie byłem za granicą (brak kasy:nie:).
Ale może na te wakacje się gdzieś wybiorę :) |
relacja z wycieczki do Danii http://radeknimal.blogspot.com/2014/...y-w-danii.html :) bylo ciekawie :)
|
Mam wymalowane na w pizdu glanc 2 pokoje i posprzątany burdel, w jednym jest, ale tylko pozorny, bo zalegają rzeczy z drugiego. :)
|
Spotkalem dzisiaj bardzo pozytywnego czlowieka - do firmy w ktorej pracuje jak gdyby nigdy nic wszedl Krzysztof Hanke. Zero roznic w porownaniu z czlowiekiem ktorego znamy ze sceny - pogodny, usmiechniety i przyjazny facet. :spoko:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:44. |