![]() |
o to sie nazywa tunning :D
|
Ilość załączników: 4
|
@joujoujou
Muisisz sobie kupić taką girbuks z dab'l klacz i flapi pedals. Koniecznie. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Automat kupic!
|
Ile to już skrzyń biegów zajechałeś?
|
Ilość załączników: 2
Z pozytywów - kupiłem nowego grilla...
Załącznik 60327 ...i założyłem: Załącznik 60328 Z negatywów - skrzynia biegów umarła. Ale za darmo dostałem drugą, w piątek wymiana. |
Ilość załączników: 1
Mieć parę minut do pracy to dobra rzecz, przynajmniej jest okazja żeby się przejść. Gorzej, jak to jest pół godziny, bo wtedy i tak bierze się auto/jedzie komunikacją miejską i o porannym spacerze mowy być nie może (Nimal i jego bieganie 10 km do pracy jest wyjątkiem ;) ).
Z innej beczki, mój ISP w nocy okazuje się działać lepiej, niż mógłbym się spodziewać: Załącznik 60110 Zechciałem sobie pograć w DiRTa 2, więc po zakupie na Allegro postanowiłem ściągnąć go w nocy, bo wiem że jest wtedy szybciej. Okazuje się, że w godzinach nocnych jest stabilne 16 Mb, a byłem pewien, że w wakacje może być mniej (dzieciaki które siedzą przed kompami i tak będą siedzieć, a jeszcze studenci wracają do domów). Przez chwilę jednak serwer był dla mnie łaskawy i przesyłał mi dane z szybkością ponad 300 Mb - to była niecała minuta, ale i tak wystarczyło na pobranie ponad 20% gry mającej 6 GB :O W Lbn w UPC miałem konto 25 Mb, które już było szybkie, ale o takich bonusach mogłem pomarzyć ;) |
I do sklepu było niewiele dalej niż do lodówki... :D
|
Jak mieszkałem w mieście, to miałem do pracy 5 minut pieszo, 25 minut samochodem (osiedle tuż przy fabryce, tylko dojazd przez pół miasta).
Na tym samym osiedlu mieszkali Irlandczycy, którzy oczywiście twardo w samochód i do pracy. :haha: |
Nie.
Nie da się palić głupa i nikogo robić w człona. Taki minus wielki... |
ha, robota w domu fajna rzecz :spoko:
|
Ja nie używam tramwaju ani pandy i też daję radę.
|
ja mam blisko do roboty, (15 min. tramwajem)
i Staśka też (10 min. Pandą) |
Cytat:
|
Leje. No leje jak z cebra od... właściwie od wczoraj niemal bez przerwy :szczerb:
I nie byłoby w tym niczego szczególnie pozytywnego (choć lubię taką wietrzno-deszczową pogodę), gdyby nie to, że wreszcie zmobilizowałem się do zmiany wycieraczek - poprzednie już zaczynały zamazywać wszystko po użyciu, a nie poprawiać widoczność. Ponadto zatankowałem benzyny za 50 zł i w połączeniu z tą 1/4 baku, którą miałem, zrobiło się prawie pół! Jeszcze nigdy w tym aucie nie miałem tyle paliwa (gaz zatankowany do pełna) i wygląda na to, że teraz przez lekką ręką 3-4 miesiące nie muszę dolewać benzyny - silnik na niej zawsze tylko uruchamiam i jadę przez 20-30 sekund :) |
Pozytywnym dla mnie jest, że gmail automatycznie przenosi newsletter apple'a do spamu :D
|
Cytat:
Cytat:
Teraz termin się wydłużył. Może na następnej olimpiadzie już będę mógł startować? Cytat:
|
A może w szachy? :P
|
Na paraolimpiadę zdążysz?
Pistorius czeka! |
Cytat:
|
Nawet nie muszę specjalnie się męczyć :D
Sami to we mnie pchają :] |
Nie obcięli nogi? No to nieźle. Teraz możesz wyłudzać jakieś fajne środki przeciwbólowe. ||
|
Wczoraj przeszedłem pomyślnie operację.
Za pół roku będę biegał :jupi: |
Tez nie wiem :sciana:
|
Edek, ja o alimenty nie występowałem, ale jeśli się nie zamkniesz, to nie wiem...
|
Pewnie starał się zajść w ciążę, ale nic z tego nie wyszło.
|
Ależ to była ciąża urojona.
|
Ale można mieć tasiemca, a to już ciąża jak cholera.
|
nie można mieć krewetki i zjeść krewetkę :ysz:
|
Cytat:
|
Gdy ja byłem w ciąży, to mnie nikt nie pocieszał :ysz:
|
Może, może...
Do czasu aż będzie płacić składki pozamykają i uszczelnią wszystkiego granice. Kapitał ludzki będzie zbyt cenny :D |
Może gdzieś wyjechać i przysyłać pieniądze konkretnie, tylko i wyłącznie Malejczarnej, albo zabrać ją ze sobą - może więc być dokładnie tak, jak pisze :D
|
Wcale nie.
Wszelkie prognozy wskazują, że będzie pracował na emerytury nas wszystkich :P I płacił podatki rzędu 85%.... || |
Bardzo słusznie przysrała :haha:
Super, trzymajcie się oboje :) |
Ale im przysrałaś :rotfl:
Trzymamy kciuki :spoko: |
moje dzieci będą pracowały na moją emeryturę, Wy starajcie się o swoje:)
|
I mojej i mojej! :jupi:
|
hurrra, przyszły płatnik mojej emerytury :spoko:
|
witam, wiem nie było mnie bardzo dawno-przepraszam
mam w moim brzuszku małą istotkę ma 1,21cm. jesteśmy szczęśliwi. buziaki |
Całkiem dokładny opis. Można by zaktualizować o to, że obecnie mamy piękny parking wzdłuż tej ulicy, zrobiony ze trzy lata temu a od tego roku płatny, liczba budek ze wszystkim rośnie regularnie z roku na rok, a pipy są jak zwykle, choć teraz dużo modniejsze są rzymianki zamiast szpilek (może zresztą i dobrze). W dzień jest do dupy, bo na plaży i 50 metrów od brzegu nie ma gdzie szpilki włożyć, a po odpłynięciu o metr dalej zaraz jakiś w pomarańczowych gatkach gwiżdże. Po 18-tej robi się znacznie lepiej - większość ludzi myśli, że wraz z odejściem skwaru woda będzie zimna (podczas gdy oczywiście subiektywne odczucie jest dokładnie odwrotne), a więc na plażach robi się znacznie luźniej, a ponadto właśnie wtedy ratownicy kończą pracę.
Wspólne to rezerwat, natomiast 2 km od Białego jest jezioro Glinki, ze świetnym dostępem, w miarę czystą wodą i bez żadnej infrastruktury turystycznej. To oczywiście przesądza o tym, że ludzi jest tam dziesięć razy mniej, zwykle rodzin które wybrały się pod namiot :) |
Wiesz co, pierwszy raz pojechałem nad Białe któregoś lata, bo słyszałem o nim nie raz... Chciałem wykąpać się.
Opiszę Białe, sorry Jarsonu: samo jezioro ma ze 3 km średnicy, a dokładnie dookoła wiedzie asfaltowa ulica, nad samym brzegiem. Przy tej ulicy stoi 859 budek z hotdogami, frytkami, piwem, automatami i pipami w różowych szpilkach. W promieniu 70 km nie ma żadnego innego jeziora, więc wszyscy przyjeżdżają właśnie tam. k***a Wziąłem mapę i zobaczyłem podobnej wielkości Jezioro Wspólne. Pojechałem lasami przez Osową, w kierunku Sobiboru, zatrzymałem się gdzieś i poszedłem z ręcznikiem na rympał ścieżkami 5 km przez las, błota, pokrzywy i komary. Dotarlem tu: http://www.informacja.wlodawa.pl/ima...odpoczynek.jpg Na tej tabliczce jest napisane, że Jezioro Wspólne jest niedostępne, bo to nie jezioro a bagienka z siedliskiem żółwia błotnego. Lubię przyrodę i żółwia błotnego, doceniam ten unikat, ale tego kto nazwał to coś JEZIOREM powinno się za jaja powiesić :) |
Nieraz zachodziłem tam lub zajeżdżałem rowerem z przyjaciółmi. Jeśli miałbym szczęście i nie trafił na gniazdo żmij, to po prostu utopiłbym się zaplątany w wodorostach ;)
|
Przepłyń pobliskie jezioro Wspólne, to będziesz kozak :)
|
Opłynąłem dziś jezioro Białe (Okuninka k. Włodawy). Ok. 3,7 km, rekord (zwykle biegam, a pływam na dłuższe dystanse bardzo rzadko). Płynąłem w płetwach, ale sądząc po krótszych odcinkach w płetwach i bez, jedyną różnicą gdybym płynął bez byłaby większa ilość czasu potrzebna na pokonanie dystansu.
Po wyjściu z wody przez kilka metrów nie mogłem się zatrzymać, bo miałem wrażenie, że bym się wówczas przewrócił :P Bite dwie godziny kąpieli, ale lepiej ochłodzić po tym skwarnym dniu po prostu się nie dało ;) |
Ojtam, ojtam. idę spać, a to najbardziej pozytywne jest. Kot mi tylko uciekł, a to fajny przytulawka w nocy, jak nie przesadza, ;)
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Ja zaraz muszę jakieś dwie na przód wybrać, letnie, ale co będą w zimie trzymały też trochę, jak te co mam Michelin Energy Saver cośtam.
|
Ma. :taktak:
Z przodu nówka funkiel, z tyłu trochę już zdarte, ale do jesiennej zmiany wytrzymają. :] |
Cytat:
Cytat:
|
Wymontowałem, rozmontowałem i wyczyściłem przepustnicę. :D
Po złożeniu wszystko działa lepiej niż przedtem. :jupi: |
Rycho jest po operacji.
Nie może oddychać atmosferą etanolową. |
Będzie jęczał, co to nie wiadomo, może że się butelkę od wódki za głośno odkręca, jak to ostatnio było. Ja rozumiem tupot białych mew, ale żeby pękanie blaszki we flaszce? :D
|
Cytat:
|
Rycho tego nie zdzierży.
|
tzn. Jarson na dolnym, a Edzisko na górnym łóżku :>
|
Wyobraźcie sobie na najbliższym zlocie Jarsona z Edem...
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
W zasadzie po 10 minutach odpoczynku mogłem bez najmniejszego problemu otwierać drugie piwo, ale zamiast tego wyciągnąłem z zamrażarki Gorzką Żołądkową i (z lekką obawą) wypiłem 2 kieliszki w towarzystwie Ani. Żyję, żadnych sensacji, ale na dzisiaj starczy :P |
Różnica między wielbłądem i człowiekiem a wielbłąd może pracować przez tydzień nie pijąc; człowiek może przez tydzień pić nie pracując. (Tuwim)
Jarson, poszukaj u siebie Złotego Dukata Chmielowego, bo od tych koncerniaków będziesz cierpiał. ;) |
Jak smakuje po tylu latach...? ;-)
|
Już jest jutro :spoko:
A że mam dopiero na dziesiątą... :piwo: :D |
Ńo to od jutra jazda...
:piwo: |
Ilość załączników: 2
Ostatni dzień z moich pięciu lat abstynencji :D Trochę szkoda, że zazębia się z meczem z Rosją, ale trudno. Jak na Zlocie mnie nie namówiliście, to już nic mnie nie skusi przed terminem ;)
Nie udało mi się znaleźć ani Ciechana, ani Kormorana, ale troszeczkę się zaopatrzyłem: Załącznik 59670 Załącznik 59669 Tego Bandidosa dostałem niedawno od pewnej pani, mam wrażenie że może to być raczej coś pokroju Reddsa, ale warto się przekonać. Ośmiopak pod Żywcem i Leżajskiem to Żubr :P Na razie wynik Grecja - Czechy pięknie, oby tak do końca... |
Zaoszczedzilem sporo kasy - kupilem dzis paczke programow o lacznej wartosci $457 za $49,99!
https://www.mupromo.com/ Z tej okazji otworze sobie w domu :piwo: |
ze 2 godziny snu, młody Bóg, bo zaraz kasę dostanę. :D
|
11 godzin snu - znowu jak Mlody Bog :-)!
|
znów kolejny dobry mod się zapowiada ;)
|
wróciłem z urlopu ...
fotele do miniaka firmy Cobra dotarły :D |
:kawa:
|
To może być. Dwa Ciechany i dwa Kormorany. Jako papierek lakmusowy jedna Perła. Na mecz z Czechami.
|
Albo :)
|
...albo Kormorana :piwo:
|
Jarsonu kup Ciechana, a się nie zawiedziesz, to piwo a nie produkt piwopodobny. :spoko:
|
Przepraszam - dalej jesteś młody :taktak:
|
poza zetoxem wszystko sie zgadza k***a
|
12 dni mi zostało do końca abstynencji... Troszkę za późno ten koniec, bo już dwa mecze naszej reprezentacji będą rozegrane, ale jeszcze przynajmniej jeden zostanie, a faza finałowa tak czy siak będzie do oglądania.
Muszę się dowiedzieć, jakie piwo się teraz pije :haha: Po tylu latach moje ulubione marki mogły się popsuć (mam nadzieję, że nie), a trzeba też spróbować kilku nowych :) Czy Wy sobie wyobrażacie, że pierwszego dnia mojej abstynencji dopiero od dwóch miesięcy wiedzieliśmy o tym, że zorganizujemy Euro 2012? Że wtedy nie było jeszcze iPhone'a, o iPadzie nie wspominając? Że Zetoxa był wtedy młody? Że premierem Belize był Said Musa? |
nie wykryli silnika :)
|
Nie wykryli samochodu na czujnikach?
|
Zrobiłem przegląd ałta.
Bezstresowo :jupi_pet: |
Cytat:
Cytat:
Ale powiem, że ostatecznie to dobrze, żeśmy nie pojechali. Madzia jest za mała na dalsze podróże, już 200 km do Warszawy to było trochę przydużo, a do Antonina mamy prawie 500 :) |
Cytat:
|
Pustki w Warszawie to są faktycznie, jak wieś do siebie pojedzie. :]
|
Poczułeś się wywołany do tablicy? :rotfl:
|
Temat jest, na pierwszej stronie SamWieszGdzie ;)
Byliśmy z Anią w Warszawie 5 maja, jeszcze przed powrotami z weekendu majowego. Takich pustek na ulicach to nie było od połowy lat dziewięćdziesiątych... |
Chciałem znaleźć temat, co cie najbardziej... itd. nie znalazłem.
Bezustannie wqrwiają mnie wieśmaki, zza Mińska, zza Wołomina, zza innych miast powiatowych, zawsze taki tak samo wygląda: mały łepek, co wskazuje na mały mózg i popierdala, bo minął zieloną tablicę Warszawa, a to się już za nogi Boga złapało. |
Jeszcze rano mnie zmora trochę męczyła, teraz zalałem ją Ciechanem wybornym jednym i zaraz zaleję drugim, do rana całkiem będę żywy. :)
|
zyjemy :D
|
a ja mam piwo na biurku !!!
|
Coś pozytywnego:
- mam piwo w lodówce. |
Co ci po tych samochodach
skoro boisz się nimi przyjechać do Antonina :P |
Cytat:
AGP się zwie k***a |
:hmm:Ja tam wolalem to pogiete przez Wieche auto :D
|
dwa rajdy trumniarką samochodów zabytkowych zaliczone, dwa pucharki przywiezione :jupi:
http://www.automobilklub.leszno.pl/i...l_IMG_4871.JPG |
wczoraj telefon, dzis do roboty
juz po :D |
A kto go odtransportuje do domu?
Głupio się pytasz. |
Cytat:
|
A ja mam robotę i to jest pozytywne (mam nadzieję), nawet na trzeciego, ale chyba będzie mnie musiał ktoś zastąpić. ;)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:44. |