![]() |
wrozameciarze :sciana:
kupowac furę i ją gazować :ysz: P.S. dziś odbieram yoko na 6" felach :> zobaczę jak się prezentować będą :D |
6-ki do miniaka :wow:
Jaja sobie robisz:D |
Cytat:
|
Cytat:
http://img27.imageshack.us/img27/6373/bagajp.jpg I dolnej części: http://img696.imageshack.us/img696/6355/bagaj2.jpg Skrzynia 105 litrów robiona na zamówienie z MDFu (450 złotych), do tego piętnastocalowy głośnik Orion Cobalt (500 złotych). Obok czterokanałowy wzmak Ground Zero 4120mk. Na przodzie Heliksy DB 62.1 na dystansach. W planach wymiana na Hertze DSK165 albo ESK165 (w drugim przypadku wiązałoby się to ze zmianą wzmaka). Daje mocno, bas skręcony na 30%, a i tak włosy latają i piasek na dywanikach podskakuje ;-). W drastycznych przypadkach bas zagłusza lekko przód, stąd planowana zmiana. Na wiosnę zmienię też radio na takie z 3 RCA (zniknie przejściówka na przodzie psująca wygląd). Cytat:
Jesteś pierwszą osobą, której podoba się maska i nie podoba się tył, każdy zazwyczaj mówi na odwrót, być może na żywo prezentuje się to o wiele ciekawiej - mam z tyłu lampy "clear" inne, niż seryjne, co od razu wpada w oczy. Tylna szyba też jest przyciemniana, więc tworzy z klapą całość. Wzorowałem się na stylu "JDM". Poza tym, jest jakiś model Volvo z seryjną czarną klapą z tyłu :-). pzdr. |
Hmm, zająłeś sobie cały bagażnik pudełkiem do robienia dźwięku...
Ale przynajmniej zrobiłeś to porządnie :spoko: Nie wiem, jak stabilność zamocowania skrzyni i czy na przykład kabla zasilającego nie puściłeś owiniętego o dźwignię hamulca ręcznego (chyba nie, ba na zdjęciu nie widać :P), ale wygląda to na pierwszy rzut oka na robione dość porządnie (bez patentów typu "walniemy sobie suba w półce osłaniającej bagażnik"). BTW, pytam z czystego zainteresowania - da się teraz w razie czego wyciągnąć gaśnicę z samochodu? ;) |
o Matko... 0 miejsca w bagażniku...
Patrze z perspektywy funkcjonalnej.. miałem UAZ'a jeździłem bez tylnych foteli, teraz zanadobyłem voyagera i tez będę jeździł bez foteli z tyłu :). Nie mógłbym sobie pozwolić na to.... Co do maski.. przód z czarną maską, nie kojarzę teraz, ale to oklepane (chociaż dobrze wygląda - jedyna rzecz która mi się w tym aucie posuje).... a tył wygląda paskudnie (ale to moja opinia i nie musisz się z nią zgadzać- bo mi się ten model - z tych lat - zupełnie nie podoba) |
Cytat:
Mam też troszkę miejsca za siedzeniami (idą pod skosem) i trzymam tam linkę holowniczą i płyny (chłodzący, do wspomagania itp.). Trójkąt wszedł na styk po prawej stronie ułożony pionowo ;-D. Nic w samochodzie nie wożę, więc mi bagażnik niepotrzebny, mógłbym równie dobrze nie mieć tylnych siedzeń, bo rzadko kiedy jadę w >2 osób. Muzyka jest bardzo czysta (i głośna w razie potrzeby), "miękka" i miła dla ucha. Jak robiłem z kumplem odsłuch w samochodzie przed blokiem, to po 10 minutach wyszedł jakiś sąsiad z bloku (nie kojarzę gościa) i do mnie: "przepraszam, czy można troszkę ciszej? Małe dziecko mi śpi w domu, a wszystkie talerze mi latają", potraktowałem to jako pochwałę :-). Aha, Jarson - ja sam tego nie robiłem. Robił mi to człowiek, który ma własny warsztat "u ojca" i zajmuje się budową skrzyń i montażem zestawów audio od kilku lat. Mam profesjonalne kable, porządny automatyczny bezpiecznik pod maską, wszystko elegancko pochowane po progach tak, że nawet jakbyś chciał, to byś kabli w środku nie znalazł :-). Jedyna wada to szpecące przejściówka z przodu skrzyni - do wyeliminowania, gdy tylko zakupię na nowe radio. Na razie nie mam pieniędzy, ale może niedługo trafi mi się jakaś fucha, to będę myślał. Skrzynia nie wymagała żadnej stabilizacji ani specjalnego montażu - jest tak ciężka, że stoi "równo" ;-). |
Cytat:
|
Cytat:
|
Bryka warta jest koło 6,5k z pełną elektryką, czyli taka jak moja (94r).
Władowałem w niego już jego wartość "z hakiem" :-). Ale co z tego? Za 2 lata sprzedam po normalnej cenie, ale przez te 2 lata będę się nią cieszył jak żadną inną, mówi się trudno. Audio mogę wyjąć. No, poza kablami. |
Żarty sobie robię, młodość ma swoje prawa, za dziesięć lat będziesz wolał drugie tyle kasy wsadzić w pewniejszy samochód, nawet bez bajerów. ;)
|
dokaldnie :haha:
priorytety zmieniaja sie z wiekiem ;) |
Jestem przekonany w 100%, że macie rację. Wiele moich priorytetów zmieniło się w przeciągu ostatnich 3 lat, a co dopiero za dziesięć! :-)
Pozytyw to kolejny prosty dzień jutro w szkole, dwie lekcje... śmiech na sali. |
Ja jutro nie mam żadnych zajęć :( Ale mam dwie książki do przeczytania na weekend - 250 i 450 stron. Zaliczcie do pozytywów, jeśli mi się uda ;)
|
Trochę dużo... Chociaż moja córka połknęła w niecały tydzień 4 tomowego Twilight'a, każdy po ca about 500 stron.
Muszę wymienić jutro amorki - pozytyw, że się okazało, że przy tym nie zbankrutuję. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:06. |