Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Napisz coś pozytywnego! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/napisz-cos-pozytywnego-59572/)

nimal 19.11.2009 21:35

najezdzilem sie dzis troche moim ulubionym Mitsubishi - L200 :D
i w 15min wykombinowalem, jak sie do takiego ustrojstwa zaklada oslone pod skrzynie rozdzielcza, z czym caly warsztat mechanikow nie mogl sobie poradzic od tygodnia :D na szczescie ja sie tam nie serwisuje :rotfl:
dobra - przyznaje - instrukcja byla po angielsku i to dosc technicznemu, wiec mialem drobna przewage ;)

ale L200 - to jest jazda!
czolg
po prostu czolg - nic nie jest przeszkoda - tory, przez ktore normalnie przejezdzam 5km/h z przeklenstwem na ustach ledwo uslyszalem (bo nie poczulem!) ze przefrunolem
tylko jak cofam to zawsze sie zastanawiam, czy o cos nie zawadze :D bo jak nie uslysze to na bank nie poczuje, ze miazdze jakies inne auto :D

mialem ze 300kg ladunku w jedna strone - resor sie nawet nie zaczol uginac :D
a co ciekawe po rozladunku zadnej roznicy w prowadzeniu nie bylo
a nawet nie zapiolem drugiej osi :D

grzeniu 19.11.2009 22:01

a weź wrzuć na niego tonę
gwarantuję, że poczujesz
...jak nie w jeździe (silnik na pewno da sobie radę), to na hamowaniu :sciana:

nimal 19.11.2009 22:07

wiesz, hamowanie to nawet pustym wydaje sie trwac wiecznie :taktak: inna sprawa, ze autko ktorym jezdze na codzien ma droge hamowania 37m, wiec mam spaczone porownanie ;)

grzeniu 19.11.2009 22:13

Mówię po busie, którym jeżdżę.
Pół tony czy 700 kilo nic na nim nie robi, ale...dwie tony, to już jest jazda.
Silnik nic sobie nie robi, ale hamowania są już niezłą jazdą. Auto zaczyna pływać, a już nie daj boże na zakręcie ostrzejsze hamowanie, to cię nie ma. No i zaczyna mieć decydujące znaczenie mały szczegół - o ile podniósł się środek ciężkości auta z takim ładunkiem (znaczy co wieziesz).

nimal 19.11.2009 22:25

a to na pewno
fakt faktem, ze z pickupow L200 ponoc sie mocno wyroznia wlasnie ucywilizowaniem - tym jak sie prowadzi w kazdych warunkach
jak bede mial okazje, to sobie nie odmowie przejazdzki (a wtedy na bank potestuje zachowanie :fiu: ) z tona czy wiecej na pace
przyznam sie tez, ze jeszcze mu w d. nie dalem tez w terenie - mamy takie 40m wysokosci blotniste pagorki do farbowania gaci na brazowo :D takie typu bez reduktora zakaz wjazdu :D
jak przezyje - to dam znac ||

mnie teraz kusie jednak zaladowanie czego innego - dwie skrzynki suchych butelek czekaja w piwnicy na przejazdzke po nudnych niemieckich drozkach :szczerb:
tylko nie moge zgrac wolnego z Moja :(

grzeniu 19.11.2009 22:52

Ciekawe, ile taki L200 by skrzynek dał radę...
pełnych ||

prometeusz 19.11.2009 22:55

No i ciekawe czy mocna ma maske ||

grzeniu 19.11.2009 22:58

No
Czas na Wiechotesty :spoko:

czechoj 20.11.2009 23:58

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1060117)
gwarantuję, że poczujesz

jeździłem L200 z mauserem pełnym wody ok 1100kg+pompa+węze+osprzęt itp razem z 1,4 Mg... nie jest źle jeśli zbiornik zaleje się do pełna,

Matefusz 24.11.2009 22:01

Dwa pozytywy! Pierwszym z nich jest odkrycie prezi.com a drugim odkrycie Google SketchUP ;)

Jarson 24.11.2009 22:26

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1060117)
gwarantuję, że poczujesz

Właśnie coś mi przyszło do głowy... Żaden samochód nie hamuje wolniej, niż się rozpędza. Więc jeśli chce się bezpiecznie zahamować, to trzeba zawrócić, bo z powrotem na pewno jest dość miejsca :hmm:

joujoujou 24.11.2009 22:53

Cytat:

Napisany przez Matefusz (Post 1061167)
Dwa pozytywy! Pierwszym z nich jest odkrycie prezi.com a drugim odkrycie Google SketchUP ;)

Odkryj sobie jeszcze google wave do kompletu. :P

Z moich pozytywów - zmieniłem radyjko w samochodzie. :]

Banana Coctail 25.11.2009 00:56

Moj pozytyw: po kolosie z OUN bedzie mozna isc zalac vermis cerebelli i sprawdzic dzialanie auris interna.

ed hunter 25.11.2009 01:06

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 1061176)
Odkryj sobie jeszcze google wave do kompletu. :P

Z moich pozytywów - zmieniłem radyjko w samochodzie. :]

Komu?

prometeusz 25.11.2009 07:37

W czyim samochodzie :hmm:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:01.