![]() |
Wszystko juz posplacane, przelane, uiszczone :]. Teraz juz tylko pozostalo uzytkowac dolary :D
|
Smartku, podczas czytania nachodz***261; mnie r***243;***380;ne my***347;li. Zapewne wiesz jakie ;)
|
Cytat:
Ferie wielkanocne czas rozpocz***261;***263; :jupi: - WIELKI pozytyw ;) |
Cytat:
Cytat:
To nie sa porady, a cala nauka od postaw, czyli: wyeliminowanie fonetyzacji, zwiekszenie koncentracji podczas czytania (podobno najlepsza jest od 500 / min, bo mniej mozg sie "nudzi" [zajmuje sie i koncentruje jedynie na czytaniu], a podczas zwyklego czytania moga 'nachodzic' Cie rozne inne mysli co powoduje rozkojarzenie), poszerzenie pola widzenia itd. To nie sa porady w stylu bravo czy innych ksiazek "jak byc fajnym".. Sa nawet szkoly Szybkiego Czytania i Uczenia Sie - np. w Lodzi. Nawet zastanawialem sie czy nie wziac tam lekcji.. Mnie juz by starczylo czytac 2x szybciej. Aktualnie czytam na poziomie okolo 270/min. pzdr. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jutro ostatni dzie***324; do obozu (szko***322;y) id***281; :D
|
Ale nic nie zaszkodzi spr***243;bowa***263; :)
A nu***380; si***281; uda i ***380;ycie stanie si***281; troszk***281; prostsze. |
To tak jak z poradami o podrywaniu dziewczyn. Fajny program ale porady pewnie nie skutkuj***261;.
|
Cytat:
|
wi***281;c ***380;ycz***281; mi***322;ej lektury! :mruga:
|
Na cuda nie licze, choc wierze, ze nauczyc sie tego po prostu da.
A juz na pewno systematycznym treningiem. |
Cytat:
kondolencje. ad.2 nie licz na cuda ;) |
Tez jutro nie ide do szkoly, szkoda, ze z powodu pogrzebu prababci, z ktora mieszkalem 12 lat od urodzenia :-(.
Pozytyw - tata wydrukowal mi w pracy 120 stron ksiazki o szybkim czytaniu - poczytam i zobacze co to, a nuz sie przyda. |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:15. |