Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Napisz coś pozytywnego! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/napisz-cos-pozytywnego-59572/)

Jarson 12.01.2016 23:49

Cytat:

Napisany przez misiozol (Post 1348464)
Jesli masz nie sprawne auto to nie jedziesz nim tylko uzywasz transportu publicznego tym bardziej bez przegladu , a mozesz dolaczyc do kolegi szybciej niz ci sie wydaje w ladny sloneczny zimowy dzien jak ci szybe zapaskudzi zrobia sie na niej refleksy i stracisz calkowicie widcznosc pod slonce , malo tego jesli ktos spowoduje wypadek a ty masz "niesprawne auto" bo nie ma badania technicznego i beda ofiary smiertelne to ci faja szybko zmieknie , widac malo jedzisz i typowy brak pomyslunku polskiego spoleczenstwa "przeciez nic sie nie stanie" :P

Nie, nie, nie, czytaj ze zrozumieniem.

Poi pierwsze jeżdżę dużo, a jeździłem i potrafię jeździć niemal wszystkim co ma koła - od wózków widłowych, przez ładowarki, ciągniki, ciągniki siodłowe, po autobusy.

Po drugie mam ważne przeglądy w obu moich samochodach, o każdy z nich dbam i nie pozwalam sobie na zwlekanie z żadnymi naprawami elementów wpływających na bezpieczeństwo. Mimo, że wiem że żyję w Polsce i gdybym chciał mógłbym dostać pieczątkę w dowodzie nawet nie zajeżdżając autem na stację kontroli.

Napisałem jedynie, że w sytuacjach nagłych nie ma znaczenia, czy kierowca będzie miał samochód niesprawny, ale z papierami bo przepuścili go na kontroli, czy niesprawny i bez pieczątki w dowodzie - i tak wsiądzie i pojedzie. Trochę tuszu nie odegra tu żadnej roli.

W latach 90-tych pływaliśmy rodzinnie na rowerze wodnym. Pamiętam, że moja siostra wypadła z niego i choć miała kapok, a mój tato niemal natychmiast (tyle co wskoczyć do wody i popłynąć parę metrów z powrotem) ją wyciągnął, to po prostu spanikowała i bardzo mocno się zachłysnęła. Potem miała bardzo duże problemy z oddychaniem, nie mogła wykrztusić tej wody. Pamiętam prędkość, z jaką płynęliśmy tym nieporęcznym przecież sprzętem z powrotem do brzegu. I pamiętam prędkość, z jaką przejechaliśmy przez miasto do szpitala. Jak myślisz, ile przepisów regulujących każdziutki aspekt zachowania kierowcy za kierownicą należałoby stworzyć, żeby mój tato jechał z siniejącą już córką 50 km/h? Kodeks drogowy mógł sobie liczyć milion stron, a za przekroczenie prędkości o 1 km/h karą mogłaby być dekapitacja, a mój tato nie zdjąłby nogi z gazu ani o jeden milimetr...

Od lat obserwuję, jak zmienia się KRD w Polsce. I uważam, a jest to bardzo przemyślana opinia, że gdyby przywrócić poziom ogólności przepisów do stanu na rok 1995, w żaden istotny sposób nie zmniejszyłoby to bezpieczeństwa na drogach.

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1348474)
Typowy brak pomyślunku polskiego społeczeństwa? :O
To ja ci powiem, że chciałbym porównać te pomyślunki polskich i np irlandzkich kierowców, gdy spadnie dajmy na to te 5-10 cm śniegu, albo przy -5 stopniach zamarzną spryskiwacze, bo oni mają wodę albo letnie płyny w zbiorniczkach. lol2
Oczywiście natychmiast zatrzymują się w trasie i wzywają pomoc drogową? :rotfl:

Tego się nie da ukryć - kierowcy na Wyspach jeżdżą po prostu słabo. Sytuacja kiedy na drogach spadnie trochę śniegu tylko ten fakt uwypukla, ale to widać na co dzień. Mało jeździłem w Wielkiej Brytanii (aczkolwiek bardzo fajnym land roverem defenderem), ale to było po prostu widać - z pewnością nie wszyscy ale wielu to słabi kierowcy. No i tu się z Tobą całkowicie zgadzam - raczej nie byłbym skłonny stawiać innych kierowców za przykład, bo akurat w Polsce mamy całkiem niezłych. Może trochę za dużo u nas kombinowania i jazdy nie do końca sprawnymi autami, ale gdyby tak porównać zarobki, to i tak jeździmy doskonałymi pod względem technicznym autami...

revolver0 15.01.2016 10:07

byłem w biedrze i ujrzałem gumy Turbo, musiałem je kupić xD

icemac 15.01.2016 11:50

Cytat:

Napisany przez revolver0 (Post 1348713)
byłem w biedrze i ujrzałem gumy Turbo, musiałem je kupić xD

chociaż smak ten sam ?

M@X 15.01.2016 12:57

Podobny - kupilem jakis czas temu. Smakuje wspomnieniami! :spoko:

Trilu 15.01.2016 13:09

To były rarytasy,pamiętam jak na koloniach się tym zapijałem,ale ten czas leci:)
http://s5.ifotos.pl/mini/imagesjpg_snwhwpa.jpg

revolver0 15.01.2016 13:12

Cytat:

Napisany przez icemac (Post 1348735)
chociaż smak ten sam ?

Smak podobny, nawet autka są

icemac 15.01.2016 13:46

Cytat:

Napisany przez revolver0 (Post 1348753)
Smak podobny, nawet autka są

a walce z Etiopii - kiedyś we WRO krążyła legenda, że od któregoś numeru są walce ...

:party:

to były czasy :D

revolver0 15.01.2016 17:16

walce z Etopii mogłyby się nawet przyjąć... Jestem pełny więc leniuchuje...

ed hunter 15.01.2016 18:02

Nie wlazłem w ryzykowny (legalny! :D) interes, jak sobie pomyślałem ile mnie to nerwów będzie kosztować, to odpuściłem, aż mi lepiej! :D

Trilu 15.01.2016 23:08

Turbo nawet,ale Donald mniam,no i komiks był gratis :D
http://static.myvimu.com/photo/29/5222923_m.jpg

Jarson 16.01.2016 21:30

Ilość załączników: 1
Siedzę sobie w Olecku, zaszyłem się w kącie pokoju i oglądam półfinał Masters :D Lepszy byłby telewizor, ale DRM w Ipli nie pozwala na przesyłanie obrazu w trybie klonowania na TV (pewnie po to, żeby uniemożliwić strumieniowanie go dalej).

Załącznik 75059

W lodówce zapas :piwo:, na stole za mną zapas sernika, nie wiem czy jutro zmieszczę się w spodnie...

misiozol 16.01.2016 21:49

Ty widzisz cos na tym ekranie ? toz to jakas katorga :D

revolver0 16.01.2016 21:53

pozytywne jest to, że kupił okulary z zoomem, a Ty nie załapałeś xD

Jarson 16.01.2016 22:56

Cytat:

Napisany przez misiozol (Post 1348945)
Ty widzisz cos na tym ekranie ? toz to jakas katorga :D

Oczywiście, że widzę... Prawdopodobnie gdybym wyłączył tryb klonowania ekranu to mógłbym bez problemu przełączyć obraz na TV, jednak po pierwsze reszta towarzystwa zabrała się za grę w kręgle a następnie jakieś tańce na Xboxie, a po drugie nie widziałem takiej potrzeby.

Wiem, jestem nienowoczesny, ale mógłbym oglądać snookera nawet na starym telewizorze CRT i w ogóle by mi to nie przeszkadzało. Prawdopodobnie gdyby był czarno-biały stanowiłoby to jakieś utrudnienie, bo ciężko byłoby rozróżniać kolory (chociaż kiedyś ludzie to potrafili po odcieniach, więc kto wie) ;)

revolver0 17.01.2016 09:31

przynajmniej nikt Ci nie truł dupy.....

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:07.