![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1081 | |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ja widziałem, że się panowie prezydenci "obwąchiwali" ostrożnie - pierwszy raz się widzieli, niechęć bzdura na kaczych łapach, tak jak i cała Twoja wypowiedź.
|
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#1082 | |
|
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Witam !
Cytat:
Nie śledziłem zbyt dokładnie relacji z wizyty Prezydenta w USA - ale z tego co słyszałem i czytałem wypadła ona nie najgorzej - to było bądź co bądź ich pierwsze spotkanie. Dla mnie natomiast pozytywnym aspektem było spotkanie Prezydenta z Polonią w Chicago (i nie tylko chyba). Może nie wszystko było tam zorganizowane jak trzeba (kwestia biletów itd.), ale sam fakt, że po raz pierwszy urzędujący Prezydent odwiedził tak wielką Polonię amerykańską - to plus. Bo niestety - nie zdobył się ani na to Prezydent Wałęsa, ani Kwaśniewski - który przez dwie kadencje urzędowania w USA bywał wielokrotnie. Cóż to coś świadczy o podejściu do Polaków ... Pozdrawiam ro29 |
|
|
|
|
|
|
#1083 |
|
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
> 1.Fanatyków religijnych to masz w Teheranie
To tak. Ja takoż i nie twierdzę że PiS to fanatycy religijni. Daleko im do tego. Postrzegam ich raczej jako naśladowców Tartuffe'a (Świętoszek), którzy chcą wyglądać na bogobojnych ale którzy takimi naprawdę nie są. > 2.Misia robiło sie w Moskwie Carter robił misia z Breżniewem, a poza tym nie chodziło mi o fizyczny pokaz miłości Busho-Kaczej. W USA załatwia się to inaczej. Wróciłby Kaczor z obietnicami jakichś wielkich amerykańskich inwestycji, podpisanoby umowy o współpracy w różnych dziedzinach. Nawet w sprawie słynnych wiz nie jest tak że Bush nie może niczego zrobić. Amerykanie dają darmowe wizy jeżeli sami kogoś zapraszają, wystarczyłyby więc umowy o współpracy i odpowiednia amerykańska instytucja rządowa wystawiałaby takie zaproszenie; ktoś z Polski podróżujący do USA służbowo nie musiałby płacić za wizę. Byłby to jakiś sukces bez zmiany amerykańskiego prawa. A tu nic. Kopa w dupę, a raczej w kuper. > 3.Kaczyński nie da się sterować jak Kwaśniewski No cóż. Poniekąd tak to jest. Kwaśniewski jest w zasadzie pragmatykiem i oportunistą więc nie trzeba nawet nim bezposrednio sterować - wystarczy stworzyć odpowiednie warunki a sam znajdzie drogę do takiego celu jak ktoś chce. Porównałbym Kwaśniewskiego do kury, która podąża za rozsypanym ziarnem, a Kaczyńskich (pomimo nazwiska) do psa który wiernie pilnuje domu ale nie wiadomo kiedy strzeli mu do głowy żeby ugryźć listonosza (lub sąsiada), rzucić się i zagryźć kota, czy nawet kurę. Obcy może rozsypać ziarno i kura sama przyjdzie do niego. Do takiego psa można gadać, rzucać mu kości a i tak się go nie przekona bo ten pies ma swojego pana w Toruniu. I nie znaczy to że ten pies nie może kiedyś tego swojego pana też ugryźć - taki to bowiem pies.
|
|
|
#1084 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Miło przeczytać, że gdzieś coś się robi dla obywateli
![]() http://biznes.interia.pl/news?inf=722760 Przy okazji podoba mi się jeden komentarz - wypowiedzmy wojnę Norwegii i się od razu poddajmy
|
|
|
#1085 |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
No tak ... jeden norweski fundusz ma na starcie tyle co 3letni polski produkt krajowy brutto
|
|
|
|
|
|
#1086 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 14.12.2005
![]() |
bo Norwegia nie miała 45 lat komunizmu
|
|
|
|
|
|
#1087 |
|
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
ogladal kotos wczoraj konfrontacje tvp2 normalnie szok przezylem
ze taki program mial miejsce w telewizi publicznej lol"Czy służby mają wpływ na media?" http://www.itvp.pl/konfrontacja/odci...cat/84/lp/1620 jeszcze niema w arichiwach tego odcinku ale polecam obejrzec naprawde
|
|
|
|
|
|
#1088 |
|
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Widzieliście jak się "pięknie" wypowiadał nasz Pan Prezydent po premierze filmu o Janie Pawle Drugim? Tego się słuchać nie dało... już mój najmłodszy brat potrafi ładniej się wypowiadać. Kompromitacja....
|
|
|
|
#1089 | |
|
Precz z internetem
Data rejestracji: 20.10.2005
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Pamiętam trochę komunę,uczyłem się w szkole ''Na barykady'' i stałem w kolejce za kawą.To co nasi ojcowie wybudowali przez 50 lat,kolejne demokratyczne rządy sprzedały w 15.Nie wiem czego teraz uczą w szkołach ale komunizm nie był taki straszny , żeby nie można było się z niego otrząsnąć przez 15 lat. Osobiście to co pamiętam z tamtych lat budzi miłe wspomnienia.(no ale wspomnienia z dzieciństwa są zawsze miłe).
|
|
|
|
|
|
|
#1090 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
... uwierz mi Burt, mam trochę lat i powiem ci, że komunizm był niestety straszny.
|
|
|
#1091 |
|
Banned
Data rejestracji: 27.08.2003
![]() ![]() |
@Zetoxa zalezy kto jak byl ustawiony wtedy (teraz rowniez).
|
|
|
|
|
|
#1092 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
i są tacy, co Polakom cały czas tłumaczą, że jest z nami coś nie tak, ale to nie wina komunizmu, wtedy było cool...
![]() są tacy i to nie przypadek, którzy wyrabiają w nas poczucie, że jesteśmy gorsi, żyjemy w chorym kraju, tylko narzekamy, że nam źle, jednym słowem mamy mieć kompleks niższości. a cieszyć się mamy z hipermarketów, zagranicznych banków, tunelu pod Wisłostradą ....to tyle z rana, przed kawą, pozdrawia DJ ED
|
|
|
|
|
|
#1093 | |
|
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Ustawiony? Czyli co masz na mysli? Czy to ze: 1. mial bony PKO do PEWEXu? 2. Jezdzil do Niemiec i pracowal na budowie a za zarobione marki kupowal stare mercedesy (12-letnie), ktore tutaj uchodzily za samochody super-luxusowe, albo przywozil ze szperu stare AGD i chwalil sie wszem i wobec ze ma luxus? 3. mial znajoma sklepowa co zostawiala mu co piatek wieczor mieso za lada? 4. Kupil sobie telewizor kolorowy marki Rubin i szpanowal? 5. Byl wysoko postawionym partyjnym i mial talon na trabanta? 6. Handlowal na Wegrzech koralikami z modeliny? 7. Byl przodownikiem pracy i mial mnostwo orderow na marynarce... itp. Banana ile ty masz lat, co tak naprawde pamietasz z PRLu?
|
|
|
|
#1094 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 14.12.2005
![]() |
No i mamy dyskusje.
Mówiąc ,że mieliśmy 45 lat komunizmu chodziło mi o to,że nie wytworzyły się w tym kraju mechanizmy wolnorynkowe to trzeba nadrobić.NIe da się przeskoczyć 45 lat zastoju w dziesięć piętnaście lat- z tego ostatnie 4 lata to neosocjalizm.A tak na marginesie to w Polsce nie można było bez zgody Moskwy robić niczego , nawet produkować samochodów ,czy elektroniki .A Polacy nie są gorsi od innych i nie powinni tak o sobie myśleć czas prowadzić politykę międzynarodową na miarę 39 milionowego marodu a nie Białorusi. |
|
|
|
|
|
#1095 |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Tylko ze Norwegia tego ze ma tyle kaszy dla tego funduszu nie zawdziecza gospodarce wolnorynkowej, tylko zlozom ropy i gazu.
|
|
|
|
![]() |
|
|