![]() |
A czy oni sami zwiekszyli Ci predkosc, czy zrobiles migrację??
|
Właśnie dzisiaj telepieski mi zwieszyły transfer :jupi: neo 128. Narazie tylko download ale i tak sie bardzo ciesze. Szkoda tylko ze do końca miesiąca zostało mi tylko 2.4 GB limitu :)
Poniżej screeny z www.dsl.cz i z programu sagema http://img141.imageshack.us/img141/4...oscneta9li.jpg http://img141.imageshack.us/img141/4...scneta24ks.jpg |
Hehe... nic nie wiem zeby system byl padniety, wiec to raczej sciema :P
Co do przejscia to rzeczywiscie jezeli masz stare Neo+, to trzeba wprowadzic rezygnacje z niego i dopiero wtedy podlaczac nowe Neo tp :taktak: Bezposrednio mozna migrowac z wszystkich "nowych" Neo tp. |
Witam!
Sprawa wyglada tak... Ogolnie do piatku maja padniety system i nie mozna wykonywac zadnych operacji - LOL Ponadto przy przejsciu ze starej Neo+ 640 na nowe Neo dane trzeba wprowadzac recznie, bo nie ma starych Neo w systemie - kolejny LOL Umowilem sie z gosciem, ze jak tylko system ruszy to mi to zalatwia i automatycznie mnie przelacza na nowe Neo, a aneks juz podpisalem i przysle mi drugi egzemplarz poczta - spoko, ladnie z jego strony. Niestety nie bede mogl potestowac nowego lacza, bo jutro w poludnie lece do USA i bede dopiero pod koniec wrzesnia... Jak tylko przetestuje to dam znac :) |
@Remix i co juz udalo ci sie zrobic migracje ??? jezeli tak to jak wyglada predkosc :D
|
Cytat:
ich konkurencja, jedyna na rynku internetu przez kablowke dziela sie dzialnicami, wiec nie ma mozliwosci zebys mial wybor - sa albo ci, albo ci echo smiga i swiszczy :) oferty sa w miare zblizone (echo daje troche wiecej dodatkowych uslug w standardzie, za to icp ma mozliwosc szybszych lacz, ceny porownywalne, choc chyba echo jest tansze przy niskich predkosciach tak do pol mega, icp tansze zas przy wiekszych, ale to sie zmienia bo obie firmy regularnie przyspieszaja swoje lacza - mniej wiecej raz, dwa razy na rok dostajesz szybsze lacze za te same pieniadze co dotychczas jesli na twoim osiedlu jkas inna firma oferuje lacze przez kablowke, to jest to ich podwykonawca - internet i tak masz z icp lub echo, tyklo jakas firma posredniczy z tego co wiem icp ma wieksza czesc poznania niz echo, ale jak juz wspomnailem wyboru miec nie bedziesz znajomi bedacy w icp chwala sobie tez te lacza :) oczywscie jak kazdemu awarie sie zdazaja, ale zadko i sa szybko usuwane w obu firmach @Kasprzak - oczywsice ze wiem gdzie jest Antoninek :) @poznaniacy - w sasiednim miasteczku robia impreze - ktos sie wybiera? infa na PW, mozna sie dogadac z transportem pisze oficjalnie bo tam tez bylo oficjalnie o Krakowie, wiec mam nadzieje ze Adminow nie zdenerwuje :piwo: |
Cytat:
No nie tylko w centrum - mieszkam na Ratajach (no niby to centrum, ale nie takie ścisłe) i mamy możliwość ICP - tylko te kable co ci muszą ciągnąć przez mieszkanie..... Więc już lepsza TP, gniazdko mam w pokoju i bez problemu Tylko że od wczoraj nie mam już nic, bo neo z promocji oddałem i ......(nie będę używał brzydkich wyrazów !!!) Pozdrawiam wszystkich ro29 |
Cytat:
a usługa 6Mb/256Kb wynika poprostu z niewykorzystanej przepustowści jakiej dorobiła się tepsa na userach korzystających z GG , 2 razy w tygodniu z poczty i nocnym buszowaniu po stronach XXX :D wiadomo , że hurtem jest taniej zwróćcie uwagę że nie ma tu żadnego CIR'a, jest ograniczenie 50GB, które bardzo szybko osiągnie górny limit przy dojeniu na maxa, ale też przez wielu nie zostanie w pełni wykorzystane więc kochanej tepsie i tak pozostanie mnóstwo wolnych rurek czysta matematyka i pieniądze do kieszeni :spoko: może wielu z Was nie wie , ale prawdziwe synchroniczne 6Mbps z CIR'em to koszt liczony na tysiące a nie nasetki złotych :D ps. jesli gdzieś pomyliłem się w cyferkach to proszę mnie poprawić |
Poznan ma wspaniale ICP :serdusz:
Niestety tylko dla tych ktorzy mieszkaja w centrum :( Mam to szczescie mieszkac na jednym z osiedli na obrzezu P-nia i o ICP moge tylko pomarzyc. Aktualnie mam radiowke i za 320 :\ (sumarycznie DL + UL), place dokladnie 84,18 :bicz: Za dokladnie ta sama cene w TP na dzien dzisiejszy mialbym neo 512 z umowa na 24m-ce. Nie czarujmy sie... TP zrobila w ciagu ostatnich 2 lat baaardzo duzy krok do przodu (predkosci) i maly do tylu (limity :\ ). Na szczescie mam jeszcze swobodny dostep do lacza 10mbit i tam moge sobie wszystko sciagnac. Mam jednak juz inny problem - nie mam juz co sciagac :P |
Cytat:
|
Pomimo największej na polskim rynku prędkości pobierania w najszybszej wersji neostrady ustanowiono bardzo niską prędkość wysyłania danych (upload). Po kiego grzyba ???
|
hehe ja tez nie bede:) jutro albo pojutrze ide do telepunktu i podpisuje aneks:) akurat tydzien temu przedluzylem umowe :D
|
Eee ja do listopada na pewno nie będe czekał ;)
|
No i panowie co z ta 6mbit ? Miala byc od pierwszego a na stronie tp jeszcze nic nie napisali ...
EDIT: A jednak to prawda :D Uzytkownikom neo 128 zostanie podniesiona predkosc do 256 za darmo w ciagu 3 miesiecy i bedzie mozna za darmo korzystac z takiej opcji do lutego 2006. W lutym trzeba bedzie podpisac aneks o migracje badz zrezygnowac z neo256 i zmniejszyc predkosc do 128. http://neostrada.pl/tpsa/run |
Mi sie podoba ta 256 :D mam teraz 128 a mogla by byc toszke szybsza. A i tak nigdy nie wykozystalem 7 GB :P Moj rekord to: 6,11 GB
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:28. |