Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   ogromne mrozy (https://forum.cdrinfo.pl/f5/ogromne-mrozy-61271/)

Kris 25.01.2006 08:17

Cytat:

Napisany przez Ormianin
Wody nadal nie mam, bo zamarzlo cale przylacze, rozsadzilo przy tym zawory, wiec te do wymiany, rozryli caly teren i nic nie zrobili a to wcale nie jest smieszne, bo wode nosze od rodzicow w 5 litrowych plastikach (po 4-6 butli), a to zyc sie specjalnie tak na dluzsza mete nei da... do tego wszystkie pomieszczenia sie tak wychladzaja mimo maksymalnego poboru czynnika grzewczego, a to zwyczajnie sie odbije na moich funduzach i nie teraz, ale na wiosne, czyli to co sobie zaplanowalem trzeba bedzie pewnie wydac na gaz :wsciekly:

Ja pier...le... współczuję... trzymajcie się ciepło... My w tym roku docieplamy dom, bo się ku...a nie da wytrzymać.

Zetoxa 25.01.2006 08:40

... no, w Krakowie dzisiejsza noc była upalna, całe -18 stopni termometr pokazał.

radosio 25.01.2006 09:59

Twardziele

nie dla wszystkich zima jest, aż tak sroga. proponuje ten artykuł :|

**mondeo** 25.01.2006 11:05

Cytat:

Napisany przez radosio
nie dla wszystkich zima jest, aż tak sroga. proponuje ten
artykuł :|

a co tam ma niby być??? :haha:

radosio 25.01.2006 11:32

Cytat:

Napisany przez **mondeo**
a co tam ma niby być??? :haha:

ups. chyba link nie działał chwilowo. sprawdzałem jeszcze raz i działa ;)

**mondeo** 25.01.2006 12:00

Cytat:

Napisany przez radosio
ups. chyba link nie działał chwilowo. sprawdzałem jeszcze raz i działa ;)

poprawiłeś i działa
to jednak człowiek jest twardszy niż stal
oj podziwiać tych panów :respect:

ksviper 25.01.2006 12:11

@radosio:

Widziałem tego pana z artykułu - mieszkam w Klimontowie. Strach pomyśleć co będzie jak temperatura spadnie w okolice 50 lub niżej. Żal mi tego człowieka, ale on sam nie chce aby mu bezinteresownie pomóc. Taki wybrał swój los.

ed hunter 25.01.2006 13:16

Cytat:

Napisany przez radosio
nie dla wszystkich zima jest, aż tak sroga. proponuje ten artykuł :|

pan Eugeniusz jest twardy jak Czukcza :D

Jabba the Hutt 25.01.2006 13:41

Noc była zimna, ale rano jakoś w miarę. Chyba 10-11 stopni.... Nic takiego. Auto odpaliło od razu.

P.S. Spirytusu musiałem użyć, bo denaturatu nie miałem.

pali 25.01.2006 20:27

Cytat:

Napisany przez Ormianin
Wody nadal nie mam, bo zamarzlo cale przylacze [...]

u mnie we wiosce w cenie są teraz spawarki - przyłącza się toto do rurki, rurka się podgrzewa, woda płynie

niektórzy podobno mają jakieś takie wyprowadzenia od przyłącza, aby podłączyć spawarkę bez rozkopywania

ja nie jestem podłączony do wodociągu, bo nie chcę - mam swoją studnię i to bezpośrednio pod poziomem domu - teraz widzę, że to dobre jest

**mondeo** 26.01.2006 17:31

oj już dzisiaj było ciepełko
rano -18
a obecnie -9
czyżby już po zimie??

joujoujou 26.01.2006 20:59

Cytat:

Napisany przez **mondeo**
oj już dzisiaj było ciepełko
rano -18
a obecnie -9
czyżby już po zimie??

Chuck Norris ją przegonił. :taktak:

ed hunter 26.01.2006 21:18

całkiem w normie - 15 potem będzie -19 - bryka rano odpali na ultimate dieslu :)

ro29 26.01.2006 22:24

Witam !
Cytat:

Napisany przez Kristoferros
(...) My w tym roku docieplamy dom, bo się ku...a nie da wytrzymać.

Tak sobie pomyslałem chyba przedwczoraj - że chyba my akurat mieliśmy szczęście, że nasz blok ocieplili właśnie w ostatnie lato - bo mimo iż odwalili taką fuszerkę przy wykończeniówce i na balkonach itd., że lepiej nie mówić - to jednak ocieplenie jest i różnica jest znaczna - przy tych największych mrozach miałem nie mniej niż 21 w pokoju - a bez ocieplenie to nie wiem czy 19 bym wyciągnął ;)

A niestety - wydawało się, że to już po mrozach - a to jednak nie - w Poznaniu za oknem mam już .. - 11 !! Chyba znów noc będzie mroźna :smutny:

Pozdrawiam ciepło !!
ro29

malaczarna 27.01.2006 12:07

Cytat:

Napisany przez ro29
Witam !

Tak sobie pomyslałem chyba przedwczoraj - że chyba my akurat mieliśmy szczęście, że nasz blok ocieplili właśnie w ostatnie lato - bo mimo iż odwalili taką fuszerkę przy wykończeniówce i na balkonach itd., że lepiej nie mówić - to jednak ocieplenie jest i różnica jest znaczna - przy tych największych mrozach miałem nie mniej niż 21 w pokoju - a bez ocieplenie to nie wiem czy 19 bym wyciągnął ;)

A niestety - wydawało się, że to już po mrozach - a to jednak nie - w Poznaniu za oknem mam już .. - 11 !! Chyba znów noc będzie mroźna :smutny:

Pozdrawiam ciepło !!
ro29

dzisiaj masz rok na forum:)
zycze ciepla:)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:06.