Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   ogromne mrozy (https://forum.cdrinfo.pl/f5/ogromne-mrozy-61271/)

**mondeo** 24.01.2006 18:07

Cytat:

Napisany przez Jabba the Hutt
Do benzyny wlałem nieco spirytusu. .

i nie szkada ci spirtu???? lepij by łykn±ć
mogłe¶ dolać denaturatu

ryba120 24.01.2006 23:44

Zaraz idę przepalić samochód, potem wyci±gn±ć akumulator. Może rano DIESEL zapali. Dzisiaj rano podgrzałem z kumplem lutlamp± silnik i pomogło.

demek 25.01.2006 00:03

przeszedlem szybki kurs przeczyszczania instalacji gazowej....u babci leci gaz z woda.....

ro29 25.01.2006 00:46

Witam !
Poznań - za oknem w kuchni tylko ;) ...- 13
Oczywi¶cie po ostatnich wielkich mrozach to już niewielka różnica - i tak wszystko jest zmarznięte strasznie - a jak jest poniżej - 10 to i tak jest fatalnie ...
Kiedy się wreszcie ociepli ?? :smutny:

ro29

NeoFighter 25.01.2006 01:33

cholera, musze wkoncu troche popiolu po pokoju sypnac, bo normalnie strach chodzic po tym zasranym lodzie he he

ro29 25.01.2006 01:48

Cytat:

Napisany przez Ormianin
Jak czytam takie odpowiedzi to piesci zaciskam aby komus nie dac w przyslowiowa morde!

Po pierwsze Ty/ albo pewnie rodzice/ wiecej zaplaca za ogrzewanie, co sie odbije pozniej ze trzeba bedzie sobie omowic sobie o chocby jakas wazna czesc do komputera... po drugie uciazliwosc zycia bedzie powazna, przemarzanie scian, uszkodzenia instalacji wod-kan i inne.. no i odmrozenia, tak tak Ciebie powinni zabrac na syberie i tam zostawic na tydzien

U mnie dzis w nocy zamarzla rura wodociagowa i nie mam wody, nie pisze juz ze piec C.O. pracuje na pelnych obrotach a w domu mam 16 stopni max, wiecie gdzie ja mam juz te mrozy? w 4 literach! :wsciekly:

Witam !
Zgadzam się z Tob± @Ormianin - o tych mrozach ładnie się mówi i sobie żartuje - ale jak się pomy¶li jakie to koszty id± - i jakie problemy mog± stworzyć (oprócz tego co napisałe¶ - to chociażby z samochodem :smutny:, a także z faktem, że może być wkrótce bardzo ¶lisko ponoć ), to tylko płakać się chce.
Ja np. mam teraz w pokoju + 22 - ale kaloryfer był prawie cały dzień na max (teraz przykręciłem) - a te kreski na tym podzielniku w ostatnich dniach zaczęły ubywać zdecydowanie szybciej ...

Cytat:

Napisany przez NeoFighter
cholera, musze wkoncu troche popiolu po pokoju sypnac, bo normalnie strach chodzic po tym zasranym lodzie he he

Nie wiem, czy to takie ¶mieszne ?? ;)

ro29

pali 25.01.2006 01:52

A teraz będzie kryptoreklama:

Mój AccessPoint (tryb Client antena -> LAN) pracuje podwieszony pod dachem, za cienk± szyb±, s± tam -23 stopnie.

W instrukcji napisali, że minimum to zero stopni - to jest sprzęt pokojowy

Na wszelki wypadek rozgrzewam go mułkiem :)

Ten sprzęt to Lantech WL-790, polecam.

Burt 25.01.2006 02:33

To przestaje być zabawne (( .Auto od paru dni jest unieruchomione (( ,akumulatory wykupione (( ,węgiel prawie cały spalony (( ,odmroziłem sobie palec u nogi(lekko) (( ,lodowisko(jezioro)zasypane ¶niegiem , że jeĽdzić na łyżwach nie mogę (( ...Ja się tak nie bawię :nie:

Kris 25.01.2006 07:09

-17 :D czyli ocieplenie... czas zdj±ć kurtkę :) (drug±) ;)

Mich@ł 25.01.2006 07:20

Cytat:

Napisany przez pali
A teraz będzie kryptoreklama:

Mój AccessPoint (tryb Client antena -> LAN) pracuje podwieszony pod dachem, za cienk± szyb±, s± tam -23 stopnie.

W instrukcji napisali, że minimum to zero stopni - to jest sprzęt pokojowy

Na wszelki wypadek rozgrzewam go mułkiem :)

Ten sprzęt to Lantech WL-790, polecam.

Ja mam WL-1120AP.. Poszedłem z reklamacj±, że co¶ nie ł±czy styk do przykręcania anteny...
Go¶ć zobaczył tego accespointa i stwierdził, że już 2 takie dostał, bo zamarzły :D
Ale mój leży sobie ładnie koło komputerka, temperaturka ok. 20 stopni, więc nic mu nie grozi ||

nimal 25.01.2006 07:53

znaczace ocieplenie - na moim wywiejewie - 15 jak wstalem :D
generalnie - i tak zimno :D

ksviper 25.01.2006 07:59

u mnie znów ok -30 ;(
kiedy to się skończy ?

nimal 25.01.2006 08:01

w sobote mamy bic z cala polska rekord zimna :D nie wiem czy to powod do dumy czy zmartwien (joke!) ale ja kibicuje jamajce :P

Ormianin 25.01.2006 08:03

Cytat:

Napisany przez ro29
Witam !
Zgadzam się z Tob± @Ormianin - o tych mrozach ładnie się mówi i sobie żartuje - ale jak się pomy¶li jakie to koszty id± - i jakie problemy mog± stworzyć (oprócz tego co napisałe¶ - to chociażby z samochodem :smutny:, a także z faktem, że może być wkrótce bardzo ¶lisko ponoć ), to tylko płakać się chce.
ro29

Wody nadal nie mam, bo zamarzlo cale przylacze, rozsadzilo przy tym zawory, wiec te do wymiany, rozryli caly teren i nic nie zrobili a to wcale nie jest smieszne, bo wode nosze od rodzicow w 5 litrowych plastikach (po 4-6 butli), a to zyc sie specjalnie tak na dluzsza mete nei da... do tego wszystkie pomieszczenia sie tak wychladzaja mimo maksymalnego poboru czynnika grzewczego, a to zwyczajnie sie odbije na moich funduzach i nie teraz, ale na wiosne, czyli to co sobie zaplanowalem trzeba bedzie pewnie wydac na gaz :wsciekly:

dariusz46 25.01.2006 08:16

Krosno -27 we wtorek :) bleee Ľimno

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:32.