Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   ogromne mrozy (https://forum.cdrinfo.pl/f5/ogromne-mrozy-61271/)

andrzejj9 21.01.2006 15:35

Cytat:

Napisany przez Jabba the Hutt
Dokładnie - słaby deszczyk we Wrocku ale ohydne drogi i chodniki - wszystko pokryte ciapą i błockiem. Na jutro zapowiada Gazeta Wyborcza -19 stopni w naszym mieście. Mam nadzieję,że KŁAMIE.... Nabrałem benzyny, musze jeszcze potem zejść ze sprayem do zamków i posmarować też uszczelki.... Modlę się aby mój Cienias odpalał przy dużym zimnie :( .

Jeśli jutro rzeczywiście będzie taki mróz to kończymy z jazdą w tym mieście.. Najpierw nie będzie to możliwe, bo na ulicach będzie czysty lód (znowu..), a potem... bo nie będzie dróg..

Jabba the Hutt 21.01.2006 15:19

Dokładnie - słaby deszczyk we Wrocku ale ohydne drogi i chodniki - wszystko pokryte ciapą i błockiem. Na jutro zapowiada Gazeta Wyborcza -19 stopni w naszym mieście. Mam nadzieję,że KŁAMIE.... Nabrałem benzyny, musze jeszcze potem zejść ze sprayem do zamków i posmarować też uszczelki.... Modlę się aby mój Cienias odpalał przy dużym zimnie :( .

andrzejj9 21.01.2006 15:10

Cytat:

Napisany przez Damianos L
Legnica- deszcz pada :)

Wrocław - też pada. Ale przynamniej wykorzystałem lekką odwilż i odsnieżyłem porządnie chodnik i kawałek ulicy przed domem. Bo już te góry lodowe po poprzednich przymrozkach robiły się uciążliwe..

Damianos L 21.01.2006 12:39

Legnica- deszcz pada :)

andrzejj9 21.01.2006 12:05

Cytat:

Napisany przez yahol
Skad takie zdziwienie, ze w zimie jest zimno?
Temp. -20 st C, to niejest jeszcze epoka lodowcowa! :)
Pamietam jeszcze wieksze mrozy, co wiecej pamietam obfite opady sniegu, takie na metr albo wiecej, w centrum kraju i nie bylo to nic niezwyklego.
I to wcale nie tak dawno.
To jest, po prostu, zima!

-20 to raczej normalne (w okolicach Wrocławia) i co zimę trafia się na kilka dni. Ale minus 30 to ja naprawdę nie pamiętam.. W sumie tej zimy jeszcze też nie było, ale w przyszłym tygodniu zapowiadają i u nas..

@ Burt

Dokładnie - wspomniany już silikon w sprawy'u. Raz zapomniałem użyć to pół godziny się do samochodu dostawałem.. (Inna rzecz, że 10 minut z tego to rozgrzewanie zamka, żeby włożyć klucz..).

woitas 21.01.2006 11:35

http://weather.icm.edu.pl i wybierzcie wodzisław śl :blee:

ed hunter 21.01.2006 10:59

Cytat:

Napisany przez **mondeo**
bardzo dobra rzecz sam też używam
jest teraz -20 ciekawe jak odpalę swego diessla

-14 cieplizna i sypie śnieg a w nocy walił.

ja wczoraj swojego diesla przy - 20 za 5 razem odpaliłem, jak się ma dobry akumulator to trzeba dłużej pokręcić i zajara. ja się cykałem, bo by odpalił pewnie za 1 podejściem.

Stef 21.01.2006 10:59

a u mnie aktualnie okolo zera,ale od teraz zgodnie z informacja(ktora sie sprawdza) ma sie zmniejszac az do -23
...
zobaczymy

Smartek 21.01.2006 10:57

Cytat:

Napisany przez gallus
A u mnie upał +3 :D
Niestety topnieje śnieg i do tego pada deszcz :|

fajjniee
u mnie duzo na minusie - nie chce mi sie tylka ruszyc do okna, ale snieegu sypie jak pare tygodni temu co tak kraj zasypalo :(

gallus 21.01.2006 10:54

A u mnie upał +3 :D
Niestety topnieje śnieg i do tego pada deszcz :|

**mondeo** 21.01.2006 09:38

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Silikon w sprayu, sam używałem (w Polsce). :spoko:

bardzo dobra rzecz sam też używam
jest teraz -20 ciekawe jak odpalę swego diessla

joujoujou 21.01.2006 05:59

Silikon w sprayu, sam używałem (w Polsce). :spoko:

ed hunter 21.01.2006 05:58

Cytat:

Napisany przez Burt
Cholera ,popierniczyłem dzisiaj uszczeklę w drzwiach somochodu bo otwierałem na siłę :glupek: gdy zamarzły.Jest jakiś sposób żeby nie zamarzały? ???Czymś posmarować ???

jest coś takiego specjalnie do uszczelek - na stacjacj benzynowych i w motoryzacyjnych, moja złomowej pamięci Toyota miała tendencję do przymarzania drzwi i ten płyn działał idealnie.

cholera robi się gorąco -15. :haha:

Burt 21.01.2006 04:21

Cytat:

Napisany przez NeoFighter
mozna rozpalic ognisko pod samochodem

Hmm...O tym nie pomyślałem.Zawsze jakaś metoda. :piwo:

joujoujou 21.01.2006 04:17

Cytat:

Napisany przez MariuszV
To ja na rozgrzanie powiem ze w nowym Jorku bylo dzisiaj 16*C :)

Trzymajcie sie "cieplutko" ;)

W Irlandii dziś było +8

Trzymam się cieplutko. :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:22.