Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   ogromne mrozy (https://forum.cdrinfo.pl/f5/ogromne-mrozy-61271/)

andrzejj9 23.01.2006 19:28

Cytat:

Napisany przez radosio
nie zaszkodzi napewno. do benzyniaków zaś dolewa sie denaturat || zeby nie zamarzło "chrzczone" paliwko :)

Dokładnie. I to też przed chwilą zrobiłem. Ale wcześniej nie było łatwo..

Jak wieczorem chciałem maluszkiem wyjechać po całym dniu stania w garażu, okazało się, że.. guzik, dalej nie pali..

Sprawdziliśmy z ojcem wszystko - paliwo (już było, bo nawet strzelał przy próbach), iskrę, zapłon itp.. Wszystko było ok. W końcu zaczęliśmy dzwonić po mechanikach (problem był taki, że samochód i tak nie na chodzie zajmował garaż, który może być jedyną szansą na to, żeby jutro na chodzie był jakikolwiek samochód) - pierwszy, który przyjeżdza do domu, nie mógł się ruszyć, bo właśnie mu się samochód na mrozie rozkraczył (rozrząd) i bierze się do roboty nad nim. Inny też nie mógł, ale przynajmniej podpowiedział, że na mrozie świece potrafią się skurczyć. No więc wyciągneliśmy, oczyściliśmy, sprawdziliśmy przerwę, potem rozgrzaliśmy na kuchence i... zadziałało :)

Maluszkiem wyjechałem, pewnie i tak jutro nie zapali, ale przynajmniej w garażu stoi Clio i jakby co będzie jutro do jeżdzienia. Bo z Mercedesem może być problem, bo jest mało benzyny, więć może zamarznąć, a dolać nie można, bo.. zamarł wlew od paliwa ;)

A do czego jeszcze na dwóch stacjach, na których byliśmy, zamarzły dystrybutory i nie można tankować.. Nie no naprawdę, ten mróz paraliżuje normalne życie. A przecież we Wrocławiu wcale nie jest jeszcze tak źle...

No nic, dzisiaj kolejna noc, zobaczymy jak będzie jutro :)

grzeniu 23.01.2006 20:35

A ktos wie, czy na CPN-ach juz maja zimowy olej napedowy? Tzn ten naprawde zimowy, a nie jakies przejsciowki.
Jakos zawsze w latach ubieglych mozna go bylo dostac gdzies okolo marca, czyli w tym czasie to sobie moga go wsadzic w tylek.

Stef 23.01.2006 20:50

ja stacjach orlenu jest od konca listopada lub grudnia (tak mowil mi sprzedawca),ile w tym prawdy -nie wiem.
ale podejrzewam,ze od grudnia na pewno jest typowy olej zimowy.

ed hunter 23.01.2006 20:56

ja poszedłem z Dalmatyńczykiem na spacer, miał na sobie tylko koszulkę i przez jakieś 2 km prawie zamarzł - odtaja przy kominku....jestem przyzwyczajony do psów a nie maskotek...

ja dostałem tak, że po kilkunastu minutach już mogę się uśmirchnąć....

dłonie mnie bolą - na znak solidarności z psimi łapami nie założyłem polarowych rękawiczek

więc sztyeno pisze

i wcale sie nie zgrywam tym razem niedowiarki :)

demek 23.01.2006 21:01

a probowales moze zrobic http://www.xtremesystems.org/forums/...ine=1106062523
:D:D:D:D:D

ed hunter 23.01.2006 21:05

Cytat:

Napisany przez demek
a probowales moze zrobic http://www.xtremesystems.org/forums/...ine=1106062523
:D:D:D:D:D

spoko, już odmroziło mnie

ale było ostro ||

andrzejj9 23.01.2006 21:07

Cytat:

Napisany przez ed hunter
ja poszedłem z Dalmatyńczykiem na spacer, miał na sobie tylko koszulkę i przez jakieś 2 km prawie zamarzł - odtaja przy kominku....jestem przyzwyczajony do psów a nie maskotek...

ja dostałem tak, że po kilkunastu minutach już mogę się uśmirchnąć....

dłonie mnie bolą - na znak solidarności z psimi łapami nie założyłem polarowych rękawiczek

więc sztyeno pisze

i wcale sie nie zgrywam tym razem niedowiarki :)

Ja jak zepsuł mi się ten drugi samochód i musiałem z kilometr przejść na dworze, to przekonałem się, że jednak po kilku latach chodzenia bez czapki, znowu ją założę.. Jednak wiatr tak mnie zmroził, że uszy to myślałem, że mi odpadną (czucia nie miałem w nich z dobrą godzinę..). Brrr...

ed hunter 23.01.2006 21:20

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Ja jak zepsuł mi się ten drugi samochód i musiałem z kilometr przejść na dworze, to przekonałem się, że jednak po kilku latach chodzenia bez czapki, znowu ją założę.. Jednak wiatr tak mnie zmroził, że uszy to myślałem, że mi odpadną (czucia nie miałem w nich z dobrą godzinę..). Brrr...

właśnie dzisiaj mój klient, kolo z długimi piórami, stwierdził, że pierwszy raz od niepamiętnych czasów zakłada czapkę - gość bliżej 50 na oko.

mam ten przypadek, że mi włosy zeszły na plecy....ale gdyby nie, też byn założył czapkę na pióra. :)

demek 23.01.2006 21:30

w czapce chodze jak temperatura spada ponizej zera, zeby ubrac rekawiczki musi byc lepiej niz -20 a kalesony to chyba by musialo byc -40 (pomijam wypady w gory bo wtedy ubieram)

ed hunter 23.01.2006 21:33

Cytat:

Napisany przez demek
w czapce chodze jak temperatura spada ponizej zera, zeby ubrac rekawiczki musi byc lepiej niz -20 a kalesony to chyba by musialo byc -40 (pomijam wypady w gory bo wtedy ubieram)

-40 ??? dbaj o jaja :D

demek 23.01.2006 21:45

dbam dbam :D ale w nogi mi nie zimno to kalisrajtow nie nosze

Oktawian89 23.01.2006 21:54

Nam dyrektor zrobił prezent ;)i żebyśmy nie musieli odrabiać w ferie straconych przez mrozy dni mięliśmy dzisiaj lekcje tylko do 13:15 a jutro lekcje skrócone sa do 30 min każdą ;]
zawsze to coś...
P.S
- 22 :|

Ormianin 23.01.2006 21:56

Cytat:

Napisany przez demek

Tez kiedys bylem taki hero... ale jak polecialy mi po czasie stawy, to teraz sobie nie zaluje... zakladam na takie mrozy co sie da, od czapki, po kalesony tez... chociaz czesciej nosze spodnie narciarskie

demek 23.01.2006 22:03

Cytat:

Napisany przez Ormianin
Tez kiedys bylem taki hero... ale jak polecialy mi po czasie stawy, to teraz sobie nie zaluje... zakladam na takie mrozy co sie da, od czapki, po kalesony tez... chociaz czesciej nosze spodnie narciarskie

nie jestem i nie udaje hero
mam dosc ciasna i bardzo ciepla kurtke, ktora chroni od tylka po szyje, rece nosze wkieszeni wiec dlatego brak rekawiczek, a kalesony no coz - gdybym choc troszeczke marznal to bym je ubral

Calme 23.01.2006 22:10

Nie no koszmaria -25 w tej chwili
Rano wsadzam nie powiem co w termos ||

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:11.