![]() |
Zimno wszedzie głucho wszedzie
- 24 Wrocław :O
|
rano sobie wstaje a tu minus 25 :D
i do pracy - mialem szron na rzesach - nie zartuje :D chyba z powodow braku gazu przeniesli nas w nocy do okregu syberyjskiego nie informujac polakow o tym :D |
Cytat:
a u nas dzisiaj -23 stopnie jak rano patrzylem... |
Cytat:
na grabiszynku -20 na gądówce 21,4 bo "minus" zamarzl :D |
Aż się przeszedłem do termometru, żeby zobaczyć. U mnie (Wrocław) -18. Za jakąś godzinę wychodzę, mam nadzieję, że jeszcze skoczy o kilka stopni, zwłaszcza, że słońce wyszło i trochę podgrzewa.
Ciekawe, jak będzie z samochodem.. |
u mnie teraz -28, ciekawe ile bylo rano? :\
|
Smartek - to zemsta Rydzyka :D
|
Warszawa 8 rano -24.
|
Cytat:
|
Cytat:
P.S. a jemu nie, czyli auta sa lepsze na zime od samochodow :cool: :piwo: na rozgrzewke |
Cytat:
wynik na moim sprzęcie pomiarowym -25 a pogodynka: |
heh, wczoraj mimo zimowych opon i kurczowego trzymania sie predkosci z zakresu 50-70 momentami czulem ze to auto wybiera ktoredy chce jechac a nie ja
oczywiscie wyprzedzany bylem nagminnie - jednego wyprzedzajacego po paru kilometrach zobaczylem w krzakach na skarpie - dwie karetki i dwa wozy strazy staly obok... pare godzin wczesniej jechalem mesiem - jedyna oznaka zimy w tym samochodzie to byla kontrolka asr co jakis czas migajaca :D to jednak sa samochody ;) |
Cytat:
Żeby wpaść w poślizg (kontrolowany) mercedesem trzeba się postarać, a i tak zaraz ABS-y psują "zabawę", z clio łatwiej, ale generalnie przyczepność ma naprawdę dobrą, a jeśli chodzi o malucha... Ta... powiedzmy, że w połączeniu z nienajlepszej jakośći oponami, to zbędna przyczepność jest redukowana do mniej więcej zera.. ;) |
Citroen Berlingo na zimowych Kormoranach zapycha po zmrożonym śniegu jakby był na gąsienicach, na lodzie nie ma mocnych, ale i tak jest bardzo stabilny - równomierne rozłożenie nacisku na osie i szeroki rozstaw kół robi swoje.
Tylko czy zapali :idea: ??? |
na codzien jezdze meganka, ale mimo, ze to dobry samochod, to do rajdow lodowych sie nie nadaje ;p no i spalanie zima wieksze o jakies 50% (znaczy zima pali tak, jak mowi ksiazka - bo latem duzo mniej :P )
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:29. |