Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   ogromne mrozy (https://forum.cdrinfo.pl/f5/ogromne-mrozy-61271/)

ed hunter 21.01.2006 09:59

Cytat:

Napisany przez **mondeo**
bardzo dobra rzecz sam też używam
jest teraz -20 ciekawe jak odpalę swego diessla

-14 cieplizna i sypie śnieg a w nocy walił.

ja wczoraj swojego diesla przy - 20 za 5 razem odpaliłem, jak się ma dobry akumulator to trzeba dłużej pokręcić i zajara. ja się cykałem, bo by odpalił pewnie za 1 podejściem.

woitas 21.01.2006 10:35

http://weather.icm.edu.pl i wybierzcie wodzisław śl :blee:

andrzejj9 21.01.2006 11:05

Cytat:

Napisany przez yahol
Skad takie zdziwienie, ze w zimie jest zimno?
Temp. -20 st C, to niejest jeszcze epoka lodowcowa! :)
Pamietam jeszcze wieksze mrozy, co wiecej pamietam obfite opady sniegu, takie na metr albo wiecej, w centrum kraju i nie bylo to nic niezwyklego.
I to wcale nie tak dawno.
To jest, po prostu, zima!

-20 to raczej normalne (w okolicach Wrocławia) i co zimę trafia się na kilka dni. Ale minus 30 to ja naprawdę nie pamiętam.. W sumie tej zimy jeszcze też nie było, ale w przyszłym tygodniu zapowiadają i u nas..

@ Burt

Dokładnie - wspomniany już silikon w sprawy'u. Raz zapomniałem użyć to pół godziny się do samochodu dostawałem.. (Inna rzecz, że 10 minut z tego to rozgrzewanie zamka, żeby włożyć klucz..).

Damianos L 21.01.2006 11:39

Legnica- deszcz pada :)

andrzejj9 21.01.2006 14:10

Cytat:

Napisany przez Damianos L
Legnica- deszcz pada :)

Wrocław - też pada. Ale przynamniej wykorzystałem lekką odwilż i odsnieżyłem porządnie chodnik i kawałek ulicy przed domem. Bo już te góry lodowe po poprzednich przymrozkach robiły się uciążliwe..

Jabba the Hutt 21.01.2006 14:19

Dokładnie - słaby deszczyk we Wrocku ale ohydne drogi i chodniki - wszystko pokryte ciapą i błockiem. Na jutro zapowiada Gazeta Wyborcza -19 stopni w naszym mieście. Mam nadzieję,że KŁAMIE.... Nabrałem benzyny, musze jeszcze potem zejść ze sprayem do zamków i posmarować też uszczelki.... Modlę się aby mój Cienias odpalał przy dużym zimnie :( .

andrzejj9 21.01.2006 14:35

Cytat:

Napisany przez Jabba the Hutt
Dokładnie - słaby deszczyk we Wrocku ale ohydne drogi i chodniki - wszystko pokryte ciapą i błockiem. Na jutro zapowiada Gazeta Wyborcza -19 stopni w naszym mieście. Mam nadzieję,że KŁAMIE.... Nabrałem benzyny, musze jeszcze potem zejść ze sprayem do zamków i posmarować też uszczelki.... Modlę się aby mój Cienias odpalał przy dużym zimnie :( .

Jeśli jutro rzeczywiście będzie taki mróz to kończymy z jazdą w tym mieście.. Najpierw nie będzie to możliwe, bo na ulicach będzie czysty lód (znowu..), a potem... bo nie będzie dróg..

ziomal16 21.01.2006 14:43

u mnie -8 (rawa mazowiecka). wyciagam kapielowki i ide sie opalac. normalnie sie idzie udusic

czero 21.01.2006 15:07

Olsztyn -17, a zeby tego bylo malo, kaloryfery zimne, bo ogrzewanie wysiadlo. Zapowiada sie nieciekawe popoludnie:|

Smartek 21.01.2006 15:36

Cytat:

Napisany przez czero
Olsztyn -17, a zeby tego bylo malo, kaloryfery zimne, bo ogrzewanie wysiadlo. Zapowiada sie nieciekawe popoludnie:|

omfg, nie masz wyjscia, w kurtce przy komputerze bedziesz musial siedziec..
to jeszcze gorsze od ciaglego sluchania radio maryja :|

Jabba the Hutt 21.01.2006 15:58

@Andrzejj9 - Do poniedziałku mam wolne ale do pracy muszę we wtorek. A dojazd spory bo z Legnickiej na Karkonoską. Jak to wszystko szlag trafi to nie wiem co będzie. Przeciez autobusy tez nie pojadą (zamarzną). Matula też do roboty musi dojechać - bliżej ale co z tego jak nie będzie autobusów ? No cóż, zobaczymy co nas czeka w ciągu najblizszych godzin...

andrzejj9 21.01.2006 16:07

Cytat:

Napisany przez Jabba the Hutt
@Andrzejj9 - Do poniedziałku mam wolne ale do pracy muszę we wtorek. A dojazd spory bo z Legnickiej na Karkonoską. Jak to wszystko szlag trafi to nie wiem co będzie. Przeciez autobusy tez nie pojadą (zamarzną). Matula też do roboty musi dojechać - bliżej ale co z tego jak nie będzie autobusów ? No cóż, zobaczymy co nas czeka w ciągu najblizszych godzin...

Współczuję, ale.. sobie też.. Wczoraj z Bielan wracałem na Karłowice (okolice Kamieńskiego).. 2 godziny! Normalnie jakieś 20 - 25 minut.. Nic więcej dodać..

Atronic 21.01.2006 16:28

Gdynia : w tej chwili jest - 16
, ale rano było - 20 , chyba lato nadchodzi bo się ociepla . :)

Matievoo 21.01.2006 18:53

A umnie dziś po połódniu było koło -2 stopni,ciepło nie ;)

joujoujou 21.01.2006 19:19

Dziś po południu:
+11 i piękne słońce

teraz:
+8 i ciemno. :mruga:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:06.