![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Niestety moim zdaniem na obniżki można liczyć tylko pod koniec sezonu. Tzn jak ktoś do lutego opon nie kupił, to kupi już raczej w październiku. Wtedy w sklepach też są wyprzedaże np kolekcji zimowych. Jeszcze gdy sezon trwa. |
Te zimówki które teraz wywalam mają już 10 lat, więc praktycznie zjechałem je do kreski.
|
W przypadku zimówek nie bardzo ma sens - starzeją się dużo szybciej niż letnie. :P
|
Kiedyś tak było, a teraz mam wrażenie, że coraz więcej produktów kosztuje podobnie tak w sezonie jak i poza nim. Mamy nadpodaż wszystkiego, więc trudno się dziwić; również w sezonie nie zdarzają się raczej niedobory produktów.
A kupowanie opon na zaś ma sens - przezorny zawsze zabezpieczony :taktak: |
Bo pod koniec kwietnia zakładam letnie, stare chcę wyrzucić, zregenerować fele i założyć już na następny sezon nowe zimówki.
Zakładam, że poza sezonem będą tańsze. |
hmm.. czemu chcesz zimową oponę na lato kupować?
(w każdym razie TS850 mam i polecam - chyba najlepsza opona na rynku) |
Komplet Goodyear UltraGrip 9 czy komplet Continental ContiWinterContact TS 850? :)
|
W Reichu.
|
mam Bridgestone'y na "krewetce" ... idzie już 6. rok i już masakra, przy temp. od zera w górę nie "kleją" się drogi. Pewnie starość je dopadła ;)
|
Navigatory mam z tyłu, 0 zużycia po 15 tysiącach, ogólnie kiepskie, ale z tyłu dają radę. Z przodu wymieniam Savy, zimowe super, letnie średnie.
|
Być może ich jakość się poprawiła, ale moim zdaniem:
Navigator 1: - tragiczne na mokrym - świetne na śnieg :) - w lecie piszczały przy ostrzejszej jeździe w CC700 (30 koni!) Navigator 2: - tragiczne na mokrym - strasznie głośne - ale przynajmniej nie ścierały się tak szybko |
Ja mam trzeci komplet navigatorów i sobie chwalę.
|
A nie ja też nie mam zamiaru chwalić, bo tylko te jedne co mam - to znam że są dobre.
Miałem Navigatory kiedyś i zarówno jedynka jak i dwójka są do d**y. Na mokrym masakra. |
To tylko się cieszyć, co nie oznacza, że to samo będzie z Michelin, wg mojej opinii rok/półtora trzeba odczekać z opinią, w ciemno chwalić nie będę.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:35. |