![]() |
Tylko zobacz, czy ta sama cenowa półka nie wiąże się z tym, że opony są z poprzedniego roku.
|
Tak jak w przypadku opon letnich sam miałem problem, tak przy zimówkach sprawa wydaje się jasna - od kilku lat we wszystkich testach, które przeglądałem (kilkadziesiąt, może już powyżej 100), jak i w niezliczonych opiniach ZAWSZE wygrywają:
Continental ContiWinterContact TS850 Ja rozumiem, że teraz można mieć wątpliwości co do wiarygodności testów itp, ale w aż tak daleko posunięty marketing to nie wierzę. A że cenowo nie są na innej półce, to tutaj w sumie nie mam żadnych wątpliwości co wybiorę. |
No to nic się nie martw. :)
A węższe oponki na śnieg/błoto lepsze. :taktak: |
Cytat:
jest drugi komplet felg na zime, ale 14tki Cytat:
|
Ciekawa taktyka założyć mniejsze opony na większą felgę, nie znam się, ale chyba się nie uda.
|
Nie chodzi o szerokość - bardziej o to czy się zacisk hamulcowy zmieści. :P
|
no właśnie chyba 5.5J ;-(
|
Będzie dobrze.
Pod warunkiem że felga nie będzie za mała oczywiście. :> |
hey
w orginale 195/60/R15 ,pytane jak sie bedzie jezdzic na balonach 185/70/R14 ?? jezdzil juz ktoś na takich balonach ?? |
zimówki to dopiero jak jakieś przymrozki przyjdą ...
choć przy dodatnich temp. ładnie popiskują :P a i drogi też się nie trzymają :P |
Cytat:
|
Cytat:
W internecie jest lista opon które należy omijać szerokim łukiem - bo ząbkują a producenci umywają ręce używając argumentów @joujoujou :taktak: |
Z wyliczonych przez ciebie przyczyn u mnie nie było tylko autostrad.
Jeśli z zawieszeniem na bank masz wszystko w porządku, to opony. Tak myślę. |
Cytat:
Oczywiście u Ciebie mogło to być konsekwencją usterek (amortyzatory, luzy, powybijane tuleje, niedokręcone koła itp itd). Jak off top to off top. :D |
@grzeniu: nie mam czasu na dysputy - innym razem albo po południu.
google: znajdziesz o ząbkowaniu. Ząbkują się (najczęściej) twarde opony, tylne, zawieszenie wielowahaczowe oraz jazda długimi prostymi odcinkami (autostrada ?) - z małą ilością zakrętów. U mnie te warunki (wszystkie) zachodzą. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:36. |