Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Piłka Nożna (https://forum.cdrinfo.pl/f5/pilka-nozna-50463/)

rcobex 19.06.2014 23:33

No cóż, brawo dla Urugwaju. Znakomity mecz, podnieśli się, doskonały Suarez. Powinien zagrać w pierwszym meczu. Zlekceważyli przeciwnika. Mam nadzieję, że Angole już się spakowali. :rotfl:
Gratulacje dla Kolumbii, pierwsza połowa totalnie do dupy, w drugiej ruszyli, no i się opłacało. WKS mimo bramki, nie pokazało nic specjalnego.
Wczorajszego zwycięstwa Chile nad Hiszpanią nie skomentuję, do dzisiaj piję ze szczęścia. :D

grzeniu 19.06.2014 23:38

No to Hiszpania jedzie, czy raczej leci, do domu. Nawet nie wiem, czy można to uznać za sensację po tym, co pokazali.
Trudno wskazać, czy przyczyna jest w wieku zawodników, czy w wyczerpującym sezonie ligowym i pucharowym, bo pod koniec było już widać oznaki przesilenia u nich. Del Bosque tez nie dokonał znaczących zmian po pierwszym blamażu, ale być może nie miał wyboru. Tak czy siak mają Hiszpanie wiele do przemyśleń i raczej perspektywę budowy nowej drużyny. Oni jednak, w odróżnieniu od nas, mają obfitość w wyborze młodych, zdolnych, ambitnych...

Dzisiaj znowu druga porażka Anglii, znowu po bardzo dobrym meczu! Pytanie, czy już mają rezerwować sobie miejsca w samolocie Hiszpanów? :D
U Anglików od lat pokutuje słaby procent wykorzystania dobrych/pewnych sytuacji bramkowych. Jeśli jednak przeciwnik pozwoli im stworzyć ich więcej, to wygrywają. Dziś wiele ich nie mieli, ale to co były pozwoliły by wygrać mecz. Przeciwnicy nie mieli więcej, ale wykorzystali je i wygrali. Taki jest futbol.
Mam też wrażenie, że Anglicy nie docenili Suareza, który właściwie jeszcze nie wyszedł z kontuzji. Takiego zawodnika nie można zostawić na więcej niż krok, a przy drugiej bramce zrobił co chciał. Poza tym chyba J. Hart jednak nie jest tym, który powinien stać między słupkami ich bramki. Może i Hart jest młody i dobry, ale nie ma farta bez którego czasem nie da się wygrywać.
Chyba mało kto spodziewał się takiego odrodzenia Urugwaju. Jednak Suarez jest spoiwem łączącym wszystkie trybiki w tej maszynce.

Ciekawy będzie dalszy rozwój wypadków w tej grupie. Najbardziej prawdopodobna jest wygrana Włochów z Kostaryką, po czym jeszcze wszystko może się zdarzyć. Będzie ciekawie.

rcobex 21.06.2014 21:58

Włochy : Urugwaj, będzie się działo. Mam nadzieję, że ekipa z Suarezem pośle ich do domu. Choć w sumie nic do nich nie mam, pierwszy mecz zagrali dobrze, drugi fatalnie. Urugwaj odwrotnie. Kostaryka z pierwszego miejsca w grupie, to jest SZOK. Trzeba im mocno gratulować. :taktak:

rcobex 21.06.2014 23:11

Ghana : Niemcy, jak dotąd, moim zdaniem, ten mecz był najlepszy, najciekawszy. Nie mogę wyjść ze zdziwienia, jakim cudem Ghana przegrała z USA. :wow:
Nie widziałem tego meczu, Niemcy oczywiście "klasycznie", dojdą co najmniej do półfinału. :sciana:

woitas 22.06.2014 06:52

Mecz zaprawdę dobry. Chłopiec do bicia pokazał, że potrafi walczyć i nie boi się silniejszego.

czary2mary 22.06.2014 13:14

Ilość załączników: 1
Nigeria -Bośnia i Hercegowina 1:0 -nie uznany prawidłowy gol dla B-H przy wyniku 0:0
Po raz kolejny sędziowie zawiedlik***a- sędziowanie z 19-wieku a poziom piłkarski z 21-wieku:ysz::>
Świetny turniej jak na razie:spoko:

Piwo brazylijskie do Mundialu;) w Lidlu;)
Załącznik 66531

ed hunter 23.06.2014 20:10

12 dzień mundialu, a Polacy nie przegrali jeszcze żadnego meczu!

rcobex 24.06.2014 21:11

Urugwaj dla mnie po ostatnim mundialu był naprawdę drużyną wartą uwagi. Po dzisiejszym meczu, wiem po co ma zęby Suarez. Ma szczęście, że sędzia tego nie widział. Choć pewnie cały świat odpowiednio się z niego wyśmieje. I dobrze. Mecz słaby, bez walki, obydwie drużyny powinny jechać do domu. Cała grupa to jedno wielkie rozczarowanie, i jedna ogromna niespodzianka w postaci drużyny Kostaryki.
Paradoksalnie, trafiają na niezbyt mocnych rywali po wyjściu z grupy, i obydwie drużyny mogą zajść wyżej.
Cieszę się tylko, że jest coraz mniej europejskiego futbolu na mistrzostwach. Meksyk wygląda naprawdę rewelacyjnie.

czary2mary 24.06.2014 21:40

Ciao Italia

;)

joujoujou 25.06.2014 13:44

Ilość załączników: 4
Ktoś tam kogoś pogryzł wczoraj ponoć? :na_ucho:

Internauci jak zwykle zareagowali błyskawicznie. :haha:

Załącznik 66586

Załącznik 66587

Załącznik 66588

Oficjalna grafika koncernu Mars, Inc. na Twitterze, z adnotacją: "następnym razem jak będziesz głodny, ugryź snickersa".

Załącznik 66589

A to najlepsze:

grzeniu 28.06.2014 19:26

Oglądacie mecz? :wow:
Chile niesamowite :spoko:
Jak tak dalej pójdzie, to przejadą Brazylię :jupi:

Bartez 28.06.2014 19:48

Oglądacie :) Mecz w niesamowitym tempie. Ciekawe, czy skończy się na karnych?

ynsiwy 28.06.2014 19:58

No tak śmierdzi karnymi, ale pewnie ktoś popełni głupi błąd, ale ciężko obstawiać. Ale Chile faktycznie gra bardzo dobrze

grzeniu 28.06.2014 20:02

Dogrywka się zaczyna.
Przez ten mecz braknie mi piwa na drugi wieczorny :sciana:

ynsiwy 28.06.2014 20:43

I jednak karne...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:36.