![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#61 | |
|
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Zresztą, być może to jest grubymi nićmi szyte i cała sprawa miała tak wyglądać, jak wygląda i to było celowe. Z punktu widzenia marketingu taki ruch jest dopuszczalny, a sprytnie przeprowadzony może być nawet korzystny. Pierwszy scenariusz, niezwykle mało prawdopodobny, raczej taka figura retoryczna dla zobrazowania, jaki scenariusz mógłby być korzystny dla jakiegokolwiek operatora - Polsat wykupuje po cichu inne platformy (samo to jest niemożliwe ze względu na kondycję finansową korporacji, ale gdybajmy dalej, przyjmując np. że tam się kapitał zagraniczny wmieszał), potem dwóch byłych konkurentów udaje że się łączy i tworzy taką nową ofertę, która ma odstraszyć dosłownie wszystkich. Większość oburzona przechodzi do CP, a nowa platforma cyfrowa się rozpada. UOKiK nie reaguje, bo wszystko wygląda naturalnie. Teraz coś mniej z gatunku bajek NC+ tworzy nową horrendalnie drogą ofertę. Wszyscy się oburzają, operator się dziwi, ale któregoś dnia któryś z menedżerów przypadkiem doczytuje w internecie informację że średnia zarobków w Polsce podawana jest w złotówkach a nie w euro - do tej pory nikt w firmie tego nie wiedział - pędzi szybko na zebranie i przekazuje sensacyjną nowinę. Operator natychmiast, nie patrząc na zyski, tworzy nową przyjazną ofertę, aż o 1/3 tańszą od dotychczasowej. Działa zasada kontrastu, wszystkim się wydaje że to tanio, choć to dalej o 1/3 więcej niż w przypadku cenników C+ i n jeszcze przed miesiącem...
|
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
Guru
Data rejestracji: 15.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Właśnie dostałem listem Warunki promocji Silver+ ( abo za 79 zł ) chcą na 18 mc po 64 zł . Czyli jakiś tam upust jest , ale mi to nie potrzebne ( te dwa kanały Family i Family2 ). W miedzy czasie piszę też e-mailem , z zapytaniem odnośnie mojej umowy w N czy zostaje mimo wyłączenia niektórych kanałów czy muszę migrować do ncplus . Oczywiście skoro dali 15 zł taniej , to zapytałem o pakiet niższy Universe+ ( 59 zł ) . Czekam na odpowiedź , bo też kazałem odpisać , co jeżeli nie akceptuje nowych warunków.
|
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Natomiast nie wykluczam oczywiście, że kryją jakiegoś asa w rękawie, ponieważ z tego co Andy mi powiedział w maju ma być przymusowa migracja. Jeżeli zrobią jakiś numer to się z nimi pożegnam, a abonentem byliśmy od początku istnienia platformy. Już raz Cyfra+ zepsuła mi telewizję (Wizja TV) - nie wykluczone że zrobią to ponownie. Najlepiej trzymać się od nich z daleka. |
|
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Ja miałem abonament w n 89 zł (w skład abonamentu za 89 zł miałem gratis pakiet npremium, HBO, FilmBOX) teraz mi proponują abonament za 99 zł bez HBO, FilmBOX, i bez jakiś tam jeszcze kanałów i twierdzą że to super oferta i nie wiedzą dla czego mi się nie podoba
|
|
|
|
#65 | |
|
Guru
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
Cytat:
Może coś pomyliłeś, może to było jeszcze przed fuzją. Takich przypadków znam sporo. ![]() Kolega przedłużył umowę na enkę tydzień przed fuzją, a wczoraj dostał list, w którym proponują mu abonament 40zł droższy ![]() Ciekawe jest to, że byli abonenci enki obwiniają o zepsucie swojej tv przez cyfrę, a byli abonenci cyfry obwiniają enkę. To tylko dowodzi, że strategia uszczęśliwiania na siłę dodatkowymi treściami z drugiej platformy nie była słuszna. Zwłaszcza, że związali ją z podwyżkami (i to sporymi). Rozumiem chęć podniesienia ARPU, ale na litość boską - nie tak bezczelnie! Każdy abonent z jakiegoś powodu wcześniej zdecydował się na enkę czy cyfrę i szykując ofertę powinni to uwzględnić. Uelastycznienie to absolutne minimum. nc+ zaczęła od gigantycznego kryzysu marki, ale jak się odpowiednio zarządza kryzysem, to negatywną energię klientów można przekuć w coś dobrego. Jednak wypowiedzi szefostwa nc+ brzmiące jak: "nasza oferta jest za*****a, to klienci de**le jej nie rozumieją, ale wrócą do nas na kolanach i będą nas błagać o dekodery", nie sprzyjają nowej marce. Piarowcy słysząc to pewnie łapią się za głowę. Problemy nc+ zostały też dostrzeżone za granicą: http://www.broadbandtvnews.com/2013/...-start-for-nc/
Seny, pit i collons! Ostatnio zmieniany przez Prezesik : 27.03.2013 o godz. 17:39 |
|
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Guru
Cytat:
![]() A jeśli nie zaproponują to pójdę do tańszej konkurencji.... Bo są takie fakty, cyfra zepsuła ofertę n, jak bym chciał bulić ponad 100 zł i mieć paczkę CANAL+ to bym od razu wziął Cyfre a nie n
Ostatnio zmieniany przez mgit : 27.03.2013 o godz. 17:42 |
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
Guru
mgit , tak od siebie napisałeś czy jakiś formularz do rozwiązania umowy obowiązuje? Jak znam życie to też będę musiał rozwiązać umowę.
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak ja się cieszę, że mam TNK za 156 zł za rok.
|
|
|
|
|
|
#70 |
|
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
I na Ciebie przyjdzie kolej.
|
|
|
#71 |
|
Guru
Znalazłem na necie przykładowy wzór rozwiązania umowy, wstawiłem tylko swoje dane do niego, wcześniej of cors zadzwoniłem do nich co by się upewnić co owe pismo ma zawierać
|
|
|
#72 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
Kolega, ktory ma n'ke (dla ligi mistrzow i ligi europejskiej) i cyfre (dla lig angielskiej i hiszpanskiej i najmniej polskiej) placac 98zl za oba i hbo dostal super oferte migracyjna...pakiet za 199zl po cenie mega obnizonej 189zl...
Widzialem dzis to w liscie od nich
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Guru
Cytat:
|
|
|
|
#74 |
|
Guru
|
|
|
|
|
|
#75 | |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
Cytat:
Bardzo dobre dzialenie. To oni beda musieli zerwac a wtedy niech placa
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Platforma U3- na pomoc!!! | yahol | Off topic | 2 | 19.10.2006 22:14 |
| NERO 7 nowa wersja juz jest - 7.0.8.2 | nero7 | Nero | 57 | 28.04.2006 08:56 |
| nowa sesja na starym cd | atibor | Napędy optyczne CD | 2 | 18.06.2004 15:43 |
| Nowa nagrywarka do starego kompa | szuwar666 | Napędy optyczne CD | 12 | 28.11.2003 13:49 |
| Nowa KaZaA | dragal | Off topic | 7 | 11.06.2002 01:46 |