Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Teroryzm w Biesłanie w Osetii Północnej - dzieci w szkole (https://forum.cdrinfo.pl/f5/teroryzm-bieslanie-osetii-polnocnej-dzieci-szkole-39204/)

pykson 09.09.2004 01:28

no faktycznie, dyskusja ma polegac na wymianie pogladow i ewentualnej probie przekonania innych do swoich racji, obrazanie innych nie ma wiekszego sensu.

@Ormianin
47 chyba niezle ponioslo, ale napisz Ormianin gdzie 47 nazwal Cie lewakiem albo podobnie?

napisales:
"Z Czeczeńców nigdy nie będziemy mieli w Polsce pożytku, chyba że taki że przygarniemy jakichś uchodźców, popsujemy sobie stosunki z Rosją tymczasem ci uchodźcy będą wyłapywać nasze polskie dzieci i żądać za nie okupów."

to co stalo sie w bieslanie to nie byla akcja w celu wyplacenia okupu, chodzi o wolnosc, nie sadze zeby w polsce porywanoby dzieci dla okupu, tzn mogloby sie to zdazyc ale nie dlatego ze czeczency sa dzieciobojcami, ale dlatego ze w kazdym narodzie zdazaja sie okrutni psychole.
ja nie zadam od polski przyjmowania uchodzcow z czeczenii, ale chcialbym zeby patrzyc rosji krytycznie na rece, zeby nasi zasrani przywodcy potrafili skrytykowac rowniez rosje, przestali sie kryc. wiem, ze chcialbym zbyt wiele - hameryce kwachu oddaje zycie naszych zolnierzy, to putinowi by pewno nawet cos bardziej osobistego oddal...

memorando 09.09.2004 05:47

Cytat:

Napisany przez Ormianin
To ma byc dowcip? Uwazasz mnie za naziste?

Poza tym sfastyka to znak dawnego Boga Slonca (symbol religijny), to nic innego jak nazwa i symbol solarny Słowian... a miał moc taką jaką obecnie krzyz chrześciajński powieszony nad drzwiami

krzyż to kawałek drewna mający tylko znaczenie symboliczne tak samo swastyka dla mnie osobiście niema boga ale zgadzam się że inni wierzą i nie nazywam ich żmijami i miśkami każdy ma swoją ideologię rto że misiek zabija żmije jak żmija bo świat malo o tym wie to co ma zrobićzmija ??? żmija umiera w milczeniu a śmierć 200 miśków jest nagłaśniana gdzie tu równowaga??? zastanów się ormianin bo żmija nie jest nagłaśniana a ty o tym zapominasz...

Air 09.09.2004 10:18

Ilość załączników: 1
Dla zainteresowanych tematem Czeczenii.

Właśnie ukazała się książka Wojciecha Jagielskiego "Wieże z kamienia"

"Najnowsza książka wybitnego polskiego reportażysty to powieść o jednym z najbardziej tajemniczych i najtragiczniejszych miejsc na ziemi - kaukaskiej krainie Czeczenii, o jej mieszkańcach i wojnie toczonej przez garstkę desperatów przeciwko wielokrotnie liczniejszej armii. To także opowieść o wybrańcach wojny, którzy wszystko jej zawdzięczają i którzy inaczej nie potrafiliby żyć, takich jak Asłan Maschadow i Szamil Basajew, oraz o ofiarach, tych, dla których nie jest ona zrządzeniem losu, ale najgorszym przekleństwem. Bohaterami "Wież z kamienia" są też mieszkańcy jednego z czeczeńskich aułów, których utarte od wieków koleje życia wojna wywróciła do góry nogami. Ich domy i mieszkania stają się obronnymi basztami, wieżami z kamienia. Tylko wewnątrz mogą się czuć bezpiecznie, tylko w nich mogą próbować przetrwać. "Wieże z kamienia" to także opowieść o nieprzekraczalnych granicach i ułudzie wolności, jaką złamanie tych granic zdaje się obiecywać".

MacGyver 09.09.2004 10:27

Cytat:

Napisany przez czero
http://info.onet.pl/976580,12,item.html
Widzialem ten film. Nie ma tam drastycznych scen czy cos w tym stylu. Pokazane jest natomiast w jak straszliwych warunkach przebywali tam zakladnicy, w sali obwieszonej z kazdej strony ladunkami wybuchowymi :kreci_gl:.

@czero ile ten film zajmuje i czy mógłbys mi go podrzucic na maila ???

czero 09.09.2004 10:34

Cytat:

Napisany przez MacGyver
@czero ile ten film zajmuje i czy mógłbys mi go podrzucic na maila ???

Chyba nie zlamie regulaminu zalaczajac link tutaj.
Nie sa to jak juz pisalem jakies drastyczne sceny przepelnione brutalnoscia, wiec chyba problemu nie bedzie ;).

Link [~1.5MB]

woitas 09.09.2004 10:45

dziwny ten film - mam nieodparte wrażenie, że coś z nim nie tak...
nie wiem, jakiś krótki i strasznie pocięty... http://pclab.pl/modules/XForum/image...cratchhead.gif

Ormianin 09.09.2004 11:29

Cytat:

Napisany przez woitas
tak sobie myślałem:
dzisiaj świat jest wobec rosji i putina równie obojętny, jak wobec hitlera i jego wesołej kompanii w latach 30.
nikt mu nie przeszkodził w przeprowadzeniu anschlussu Austrii, aneksji Czech.
do czego to doprowadziło, wiemy wszyscy - obyśmy się znowu nie obudzili z nogą w nocniku.
bo tym razem nam także nikt nie pomoże.

Szczera prawda.
Pamiętaj jednak że gdyby w 1933 Hitler nie doszedł do władzy w Niemczech to doszedłby Thaelmann. Wówczas powołana byłaby Wszechniemiecka Republika Radziecka i już wtedy w 1933 roku Polska wzięta byłaby w kleszcze
radzieckie. Zostalibyśmy Polską Republiką Radziecką, a zamiast Drugiej Wojny Światowej byłaby wojna o zwycięstwo komunizmu po wybrzeża Atlantyku.

47 09.09.2004 13:29

Wiem ze mnie troszki poniosło ale czytając wypowiedzi typu eksterminacja całych wiosek i inne tego typu brednie to mnie krew zalała.

Cytat:

Napisany przez legion
a ty sobie zalusz jarmulke na avatar bedzie pasowac
:taktak:

A ty chłopie to masz problem z odróżnieniem terrorysty od anarchisty.
Boli dezaprobatka, co??

Pozdro

MLotek 09.09.2004 18:46

Cytat:

Napisany przez 47
Wiem ze mnie troszki poniosło ale czytając wypowiedzi typu eksterminacja całych wiosek i inne tego typu brednie to mnie krew zalała.

A ty chłopie to masz problem z odróżnieniem terrorysty od anarchisty.
Boli dezaprobatka, co??

Pozdro

ale czytajac twoje posty to chyba powines mieszkac w troche innym kraju i
oczy przemyjesz to pomyslisz czy anarchista czy faszysta czy komunista czy liberal czy republikanin czy socjalista to jeden czlowiek wypuszczony przez ewolucje z bakterii

nie wiem co chesz od legona bo to bez sensu

woitas 09.09.2004 20:13

Cytat:

Napisany przez MLotek
oczy przemyjesz to pomyslisz czy anarchista czy faszysta czy komunista czy liberal czy republikanin czy socjalista to jeden czlowiek wypuszczony przez ewolucje z bakterii

sorki - ale mógłbyś pisać pod jednym nickiem?
szkoda byłoby, gdyby dali ci znowu za to samo :banan2:

memorando 09.09.2004 21:07

Cytat:

Napisany przez legion
oj male klapeczki na oczach i frustracja to duzo mowi o tobie

ignora ci niedam ale piszesz jak dziecko przepelnione żalem do doroslych za zabranie cukierka:)

Air 09.09.2004 21:25

Legion interesuje mnie dlaczego piszesz pod dwoma nickami. Ostatnio nie zdąrzyłem się zapytać bo za szybko bana dostałeś.
Jakieś rozdwojenie jaźni czy są inne powody tego zachowania?? :rotfl:

47 10.09.2004 01:18

Cytat:

Napisany przez MLotek

Widze ze kolega mam straszne kompleksy skoro uzywa innego konta żeby sobie pochlebać i stawać w swojej obronie. Tylko pozazdrościć wsparcia "przyjaciół".

No i jeszcze jedno: skąd twój genialny wniosek że tych ludzi których wymieniłeś uważam za gorszych??

Pozdro

memorando 10.09.2004 09:59

Cytat:

Napisany przez legion
no to chyba cukierki:) ci sie skonczyly bo musisz mi zabrac:) no kolego bez przesady mozemy sie podzielic

nieznasz się na metaforach zachowujesz się teraz gorzej niż rozwydrzony bachor oki dalem ci raz opinię pozytywną bo mialem litość nad tobą ale żaluję teraz bo nic do Ciebie niedociera robiszten sam błąd co kiedyś ja i nikt na ciebie niejedzie oni chcą dla Ciebie dobrze co do logów przestań używać proxy na drugiego nika i nie zatruwaj forum tutaj są ludzie wyrozumiali aż do bólu admini też bo na innym forum mialbyś death bana i koniec a tutaj pamiętam że wytresowali mnie na właściwe tory bo fakt faktem robisz błąd raz drugi a potem się dziwisz że masz ignora bo nieposzedleś na ugodę i niespuścileś z tonu jeszcze raz ci mówię na tym forum nikt na nikogo nie jeździ bez powodu to jest najbardziej cywilizowane forum a modowie obiektywni:) pozdrawiam

CIAPEK 10.09.2004 12:41

może pomóc? :>
mam możliwość zobaczenia ip i hosta spod jakiego był pisany post

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:25.