![]() |
no faktycznie, dyskusja ma polegac na wymianie pogladow i ewentualnej probie przekonania innych do swoich racji, obrazanie innych nie ma wiekszego sensu.
@Ormianin 47 chyba niezle ponioslo, ale napisz Ormianin gdzie 47 nazwal Cie lewakiem albo podobnie? napisales: "Z Czeczeńców nigdy nie będziemy mieli w Polsce pożytku, chyba że taki że przygarniemy jakichś uchodźców, popsujemy sobie stosunki z Rosją tymczasem ci uchodźcy będą wyłapywać nasze polskie dzieci i żądać za nie okupów." to co stalo sie w bieslanie to nie byla akcja w celu wyplacenia okupu, chodzi o wolnosc, nie sadze zeby w polsce porywanoby dzieci dla okupu, tzn mogloby sie to zdazyc ale nie dlatego ze czeczency sa dzieciobojcami, ale dlatego ze w kazdym narodzie zdazaja sie okrutni psychole. ja nie zadam od polski przyjmowania uchodzcow z czeczenii, ale chcialbym zeby patrzyc rosji krytycznie na rece, zeby nasi zasrani przywodcy potrafili skrytykowac rowniez rosje, przestali sie kryc. wiem, ze chcialbym zbyt wiele - hameryce kwachu oddaje zycie naszych zolnierzy, to putinowi by pewno nawet cos bardziej osobistego oddal... |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Dla zainteresowanych tematem Czeczenii.
Właśnie ukazała się książka Wojciecha Jagielskiego "Wieże z kamienia" "Najnowsza książka wybitnego polskiego reportażysty to powieść o jednym z najbardziej tajemniczych i najtragiczniejszych miejsc na ziemi - kaukaskiej krainie Czeczenii, o jej mieszkańcach i wojnie toczonej przez garstkę desperatów przeciwko wielokrotnie liczniejszej armii. To także opowieść o wybrańcach wojny, którzy wszystko jej zawdzięczają i którzy inaczej nie potrafiliby żyć, takich jak Asłan Maschadow i Szamil Basajew, oraz o ofiarach, tych, dla których nie jest ona zrządzeniem losu, ale najgorszym przekleństwem. Bohaterami "Wież z kamienia" są też mieszkańcy jednego z czeczeńskich aułów, których utarte od wieków koleje życia wojna wywróciła do góry nogami. Ich domy i mieszkania stają się obronnymi basztami, wieżami z kamienia. Tylko wewnątrz mogą się czuć bezpiecznie, tylko w nich mogą próbować przetrwać. "Wieże z kamienia" to także opowieść o nieprzekraczalnych granicach i ułudzie wolności, jaką złamanie tych granic zdaje się obiecywać". |
Cytat:
|
Cytat:
Nie sa to jak juz pisalem jakies drastyczne sceny przepelnione brutalnoscia, wiec chyba problemu nie bedzie ;). Link [~1.5MB] |
dziwny ten film - mam nieodparte wrażenie, że coś z nim nie tak...
nie wiem, jakiś krótki i strasznie pocięty... http://pclab.pl/modules/XForum/image...cratchhead.gif |
Cytat:
Pamiętaj jednak że gdyby w 1933 Hitler nie doszedł do władzy w Niemczech to doszedłby Thaelmann. Wówczas powołana byłaby Wszechniemiecka Republika Radziecka i już wtedy w 1933 roku Polska wzięta byłaby w kleszcze radzieckie. Zostalibyśmy Polską Republiką Radziecką, a zamiast Drugiej Wojny Światowej byłaby wojna o zwycięstwo komunizmu po wybrzeża Atlantyku. |
Wiem ze mnie troszki poniosło ale czytając wypowiedzi typu eksterminacja całych wiosek i inne tego typu brednie to mnie krew zalała.
Cytat:
Boli dezaprobatka, co?? Pozdro |
Cytat:
oczy przemyjesz to pomyslisz czy anarchista czy faszysta czy komunista czy liberal czy republikanin czy socjalista to jeden czlowiek wypuszczony przez ewolucje z bakterii nie wiem co chesz od legona bo to bez sensu |
Cytat:
szkoda byłoby, gdyby dali ci znowu za to samo :banan2: |
Cytat:
|
Legion interesuje mnie dlaczego piszesz pod dwoma nickami. Ostatnio nie zdąrzyłem się zapytać bo za szybko bana dostałeś.
Jakieś rozdwojenie jaźni czy są inne powody tego zachowania?? :rotfl: |
Cytat:
No i jeszcze jedno: skąd twój genialny wniosek że tych ludzi których wymieniłeś uważam za gorszych?? Pozdro |
Cytat:
|
może pomóc? :>
mam możliwość zobaczenia ip i hosta spod jakiego był pisany post |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:25. |