Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Turboni - złodziejem!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/turboni-zlodziejem-49982/)

Wawelski 20.03.2005 13:07

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Zapytałem Turboniego - czy nie zechciałby oddać mi przysługi
I zakupić mi kilku gadżetów
[...]
Mógłby także załatwić jakiś rabacik
[...]
Tylko 70zł, które przelałem mu na konto dnia 25.02.2005

Przykra sprawa - ale ja bym poczekał na wyjaśnienia (zwłaszcza znając naszą pocztę).

Ale inna rzecz mnie zaciekawiła - jaki to rabacik (zwłaszcza przy naprawdę niskich cenach tego sklepu, w którym sam też kupuję) wchodził w grę? Naprawde uważałeś, że warto mieszać w sprawę pośrednika i zawracać komuś głowę dla 2PLN (albo coś koło tego)?
Rozumiem, gdybyś zamiawiał za setki czy tysiące PLN i ktoś miałby Ci załatwić 10% zniżki - ale przy takich kwotach? Przyznaję, że gdybym ja mógł komuś załatwić te 2PLN czy 5PLN zniżki, to zwyczajnie nie chciałby mi się dupy ruszyć, bo to nie ma sensu.

mr_spock 20.03.2005 13:25

a moze jest klaptomanem ;)

bo 70zl to jest nic wobec obciachu, straty szacunku etc

pykson 20.03.2005 13:49

@Wawelski
no wlasnie, moze Vizzard napisze ile mogl na tym zyskac, ze mu sie chcialo tak to dosyc skomplikowanie kupowac

@Turboni
no, chlopie, teraz musisz cos napisac, bo najwyzszy czas na wyjasnienia

@all
moze nie skazujmy jeszcze Turboniego, bo nalezy mu sie prawo do obrony
poczatkowo mialem kilka spiec z Turbonim, ale po kilku wiadomosciach na prive i w sumie caloksztalcie jego dzialalnosci na forum, zaczalem go uwazac za rownego goscia
zreszta jak mnie pamiec nie myli Turboni juz raz (a moze nawet kilka razy) proponowal swoja pomoc w zakupie czegos u siebie i przeslaniu innemu userowi, co odebralem jako chec bezinteresownej pomocy

z drugiej strony jednak nie widze powodu, z jakiego Vizzard moglby swiadomie oczerniac innego, wiec ja jestem sklonny uwierzyc w jego wersje

sam niedawno puscilem cos za pare dyszek innemu userowi tego forum, wcale nie jakiemus staremu bywalcowi, i nie zawiodlem sie, on zreszta tez
i w sumie, kiedys myslalem ze wielu starym userom tego forum serio moznaby poslac nawet kilka stowek liczac na uczciwosc
szkoda, ze jeden przypadek oszusta (?) tak latwo moze zmienic obraz pozostalych

coz, bardzo nieprzyjemna sytuacja, jezeli jest prawdziwa

.::piotrek::. 20.03.2005 13:51

Heh, przykra sprawa. :smutny: Posypaly sie rowniez przykre slowa typu "zlodziej", a jak to juz ktos stwierdzil, moze Turboni to wszystko sensownie wyjasni i bedzie dobrze :idea:

bakupl 20.03.2005 13:54

Cytat:

Napisany przez .::piotrek::.
Heh, przykra sprawa. :smutny: Posypaly sie rowniez przykre slowa typu "zlodziej", a jak to juz ktos stwierdzil, moze Turboni to wszystko sensownie wyjasni i bedzie dobrze :idea:

No tak, ale to niby raz sie nie zdarzyło, choć sam bym chciał by to sie wyjaśniło;]

.::piotrek::. 20.03.2005 13:59

Cytat:

Napisany przez bakupl
No tak, ale to niby raz sie nie zdarzyło, choć sam bym chciał by to sie wyjaśniło;]

No i w tym rzecz, pozyjemy zobaczymy :|

bakupl 20.03.2005 14:05

Cytat:

Napisany przez .::piotrek::.
No i w tym rzecz, pozyjemy zobaczymy :|

Mnie może metro przejedzie ;> Zawsze chciałem pod nim zginąć:> hyh

VIZZARD 20.03.2005 14:15

Jeżeli chodzi o rabat - miał być rzędu 10%

Poza tym zdecydowałem się na to też dlatego

Że on sam zaproponował mi kilka swoich słabiej nagranych kopii bezpieczeństwa :mruga:

Gdyż mając taki sprzęt jak Plex - postanowił zrobić lepiej nagrane kopie cennych danych

Jeżeli chodzi o uczciwość - nie wahałem się ani chwili wysyłając mu przelew

Jeżeli chodzi o oczernianie - nie mam najmniejszego powodu niż ten o którym piszę

Do tej bowiem pory za Turboniego byłem poświadczyć głową

Zwłaszcza, że naprawdę sporo rozmawialiśmy na GG

Nie ograniczając się tylko do forum :nie:

Jeżeli chodzi o Pocztę Polską - to właśnie miałem zamiar to wyjaśnić :taktak:

Mogłem chociażby sprawdzić czy przesyłka taka została nadana z danej poczty przez danego gościa

Ale do tego potrzebuję właśnie ten świstek - potwierdzenie

A głównie chodzi o tzw. numer nadania :czytaj:

Co za problem wklepać kilka cyfr i przesłaś na GG lub maila? :idea:

Poza tym jeżeli to była by wina poczty - to mając właśnie ten świstek mogę ubiegać się o odszkodowanie od poczty

Ale musi to zrobić ten - kto nadawał - i kto ma dowód nadania

A tego - do dnia dzisiejszego na oczy nie widziałem :nie:

Poza tym jest jeszcze jeden aspekt sprawy

Czy takie rzeczy powinno się na forum poruszać

Ale po pierwsze jest to OT - gdzie właściwie o wszystkim napisać można - czyli życie

Po drugie - liczyłem na to - że Turboni się odezwie pod głosem waszych opinii i to wyjaśni

Bo tak jak mówiłem - jeżeli chodzi o nasz kontakt od tamtej pory - to milczenie owiec

I po trzecie w końcu - myślę, że każdy z nas, kto wiedziałby o kimś drugim podobne rzeczy

Że - przerysowywując - katuje, rżnie, morduje - a na forum - wspaniały człowiek

Nie zachowałby tego dla siebie - bo w końcu forum - to przecież także społeczność - tylko taka specyficzna :taktak:

Weron 20.03.2005 14:32

Cytat:

Napisany przez VIZZARD

....Czy takie rzeczy powinno się na forum poruszać....

W tym wypadku jak najbardziej.
Bo po pierwsze jest to czlowiek z tego forum, po drugie jest to ostrzezenie dla innych.

A po trzecie nadal czekamy na wyjasnienie Turboniego.

Piotr4s 20.03.2005 14:41

@Turboni - oj nieładnie, nieładnie :| :nie:

ed hunter 20.03.2005 14:43

czytam to i czytam i kurde nie mogę! głupie 70 złotych! tyle to się w sobotę na piwo i kiełbaskę w barze wydaje a Turboni robi sobie obciach za taką sumę? kurde niech się odezwie bo aż się wierzyć nie chce! (oczywiście w to co napisał :czar: wierzę :) )

B@rtek 20.03.2005 14:50

Chłopaki, nie skazujcie go odrazu :nie:

@Paweł wyjaśnij tą sytuację :taktak:

Memphisus 20.03.2005 15:15

Kurde, aż sam nie wierze w to co czytam tu :|
Kupe razy gadalismy na gg, w wyjasnieniu duzej ilosci watpliwosc mi pomogl, mialem tez za jego posrednictwem kupic proca w actionie, bo ma dostep - ale jakos sobie poradzielem sam.

@Vizzard - moze go jakosc wczesniej uraziles i dlatego tak postepuje, bo nie wierze, zeby przez glupie w tym przypadku 70zł taka manjane odpierdalał - az mnie ponioslo 8 )

@Turboni - napisz cos czlowieku, @chlopaki - nie oczerniajcie go, niech sie jakos obroni czy co.

No nie spodziewalem sie czegos takiego dzis przeczytac :\

VIZZARD 20.03.2005 15:32

Cytat:

Napisany przez Memphisus
Kurde, aż sam nie wierze w to co czytam tu :|
Kupe razy gadalismy na gg, w wyjasnieniu duzej ilosci watpliwosc mi pomogl, mialem tez za jego posrednictwem kupic proca w actionie, bo ma dostep - ale jakos sobie poradzielem sam.

@Vizzard - moze go jakosc wczesniej uraziles i dlatego tak postepuje, bo nie wierze, zeby przez glupie w tym przypadku 70zł taka manjane odpierdalał - az mnie ponioslo 8 )

@Turboni - napisz cos czlowieku, @chlopaki - nie oczerniajcie go, niech sie jakos obroni czy co.

No nie spodziewalem sie czegos takiego dzis przeczytac :\

Memphisus!

Mam do tej pory takie same wrażenia jak ty :tak!:

Więc sam chcę się dowiedzieć czemu tak się stało? ???

Nie uraziłem go niczym - nigdy

Zawsze nasze układy były - powiem nawet - bardziej niż koleżeńskie

Niż tylko gadanie o sprzęcie - gadaliśmy po prostu o wszystkim i niczym

Dlatego na swój sposób jest mi przykro z tego powodu :smutny:

Twoje więc domysły o urażeniu go są niezbyt słuszne

Zresztą - gdybym przykładowo cię uraził - to nie zabiersz kasy bez słowa

Tylko mówisz przykładowo: ******* się! I załatwiaj to sobie sam! :klnie:

I tyle!

Wiem, że to jest trudne do pojęcia :O

Ale co zrobić gdy tak jest?

Myślę, że w tej sytuacji każdy z nas - nie tylko ja - chciałby wyjaśnienia tej sprawy :czytaj:

Memphisus 20.03.2005 15:38

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Memphisus!

Mam do tej pory takie same wrażenia jak ty :tak!:

Więc sam chcę się dowiedzieć czemu tak się stało? ???

Nie uraziłem go niczym - nigdy

Zawsze nasze układy były - powiem nawet - bardziej niż koleżeńskie

Niż tylko gadanie o sprzęcie - gadaliśmy po prostu o wszystkim i niczym

Dlatego na swój sposób jest mi przykro z tego powodu :smutny:

Twoje więc domysły o urażeniu go są niezbyt słuszne

Zresztą - gdybym przykładowo cię uraził - to nie zabiersz kasy bez słowa

Tylko mówisz przykładowo: ******* się! I załatwiaj to sobie sam! :klnie:

I tyle!

Wiem, że to jest trudne do pojęcia :O

Ale co zrobić gdy tak jest?

Myślę, że w tej sytuacji każdy z nas - nie tylko ja - chciałby wyjaśnienia tej sprawy :czytaj:

No właśnie na takowe wszyscy chyba czekaja.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:10.