![]() |
Cytat:
|
Ludzie zobaczcie co się zapowiada!
http://pogoda.interia.pl/wiadomosci/...rd,nId,1862283 Zalecam zrobić solidne zapasy: :Dhttp://wklej.info/cache/a047e37fe74c...22629_w600.jpg |
Po % to się dopiero z człowieka leje. :]
|
Tylko 24,1 w pokoju, ale zaraz zainstaluję klimatyzator. Powody są dwa, po pierwsze, nie dopuścić do nagrzania pokoju, bo później trudno to zwalczyć, po drugie piję piwo, a piwo, to %, a po % zdycham od gorąca. :D
/Jest jeszcze trzeci powód, w pokoju jest duszno, nawet po wyniesieniu skarpetek do pralki ||, klimatyzator przenośny dobrze wentyluje pomieszczenie (co bardzo mocno obniża jego sprawność chłodniczą) |
Chłodzę się i chłodzę tym klimatyzatorem z godzinę, a temperatura jeszcze wzrosła, nie zauważyłem, że rura odprowadzająca gorące powietrze, podczas instalacji wysunęła się z bydlaka. lol2
|
Jutro ma popizgać (mam nadzieję, że nie u mnie) i chwilowo odpuścić (mam nadzieję, że u mnie).
|
Chciałem być złośliwy, ale kot przyszedł i nie potrafię :)
|
popizgało, polało i tem. spadła z 32 na 22 stopnie :spoko::piwo:
|
Widziałem dzisiaj na termometrze 33,5 stopnia, ale to już dawno było, nie ma ani jednej chmurki, klimatyzator warczy, czasami przestaje na trochę. Rano tylko włączał się na trochę, 22 stopnie ustawiłem i prawie mi zimno. Trzeba po piwko do sklepu wyskoczyć, w takich warunkach można się napić, na tym upale, za nic.
|
Dziś chyba nie wytrzymam i wtaszczę na piętro klimatyzator, co sobie stoi w garażu. A tak mi się nie chce targać tego pierona... ale spać w nocy już się nie da :sciana:
|
Cytat:
|
Pościel, kołdra i poduszka (z gąbki) poszły do prania, poprzedniej nocy wyłączyłem klimatyzator, żeby nie buczał, kołdrę przepociłem na wylot. :blink:
|
A jak rozwiązałeś sprawę wody z klimatyzatora? On ten swój pojemniczek zapełnia w max pół godziny i się wyłącza.
|
U mnie się nie zapełnia, bo w pokoju sucho, a dmucha przez tę wodę gorącym powietrzem, więc odparowuje, chodzi już długo i jeszcze się nie wyłączył, jak poleje deszcz, to fakt, że się pewnie wyłączy szybko, ale na razie spokój. ;)
Ciekawostka jest taka, że samo buczenie klimatyzatora nie przeszkadza mi w spaniu, tylko jak agregat się włącza i wyłącza, to mnie trochę budzi. /Wylałem wodę, nawet setki nie było, była chłodna, czyli gorącym nie dmucha jak mi się zdawało, ale coś się z tą wodą dzieje, bo jej nie ma, kałuży pod klimatyzatorem, też nie. |
ja tylko liczę na przeciągi i dość cichy wentylator pionowy o dużej wydajności.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:50. |