![]() |
Słońce poszło w piiiii na zachód, to i klimatyzator zaczął się wyłączać. Wentylator jest ok, tylko trzeba bardzo dużo pić, żeby miało co z człowieka parować, parująca woda zabiera ciepło. Przy klimatyzatorze też trzeba dużo pić, bo wysusza, bez niczego też trzeba dużo pić, bo się z człowieka leje. :piwo: ;p
|
ile w upały wypijacie płynów?
|
Aż do zwałki! :rotfl:
Oj dużo, w nocy z litr wody, w dzień ciężko policzyć, ale ze 3 litry najmniej. A jak idą browary, to ile chcesz, ale browarami nie uzupełnisz płynów, szczególnie tymi mocniejszymi. |
ja pije normalnie dużo, dzbanek 1,5 lita i takich z 4, 5....
|
Ja w sumie policzyłem tylko mineralkę, a jeszcze kawa - nie nawadnia, herbata, ziółka, czym więcej płynów, tym lepiej! Kumpel, który był na misjach w Iraku i Afganistanie, mówił mi, że nawet 14 litrów wody szło jak byli na patrolu.
|
2 butelki dziennie? Mało idzie, bo jakoś nie odczuwam za bardzo upałów. Owszem, żar z nieba jest ale żeby mi się coś działo to raczej nie.
|
@DarkSlide97 ale tylko 2 butelki, czy jakieś inne płyny również?
|
Jakaś herbata w domu czy cola do pizzy, tyle.
Teraz ja mam pytanie. Czy Wy też jak są upały to nie jecie ciepłych dań? Ja pizzę jadłem już wieczorem jak się ochłodziło, wcześniej bym nie przełknął. |
ja jem wszystko jak leci, i "potem" ze mnie leci xD.
|
Na śniadanie zjadłem kawę z mlekiem, jakoś przed 8, a dopiero koło 10 jedną kanapkę, później drugą i tak po trochu do teraz, obiadu nie było.
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
2. Zapas coli z lodem 3. Schłodzone browarki 4. Whisky z lodem 5. Zapas schłodzonej wody mineralnej 6. Normalne jedzonko I da się wytrzymać :taktak: |
Może kolejność trochę bym skorygował, ale ogólnie OK.
Aha, nie cierpię whisky, nawet z lodem, no ale to rzecz gustu i smaku. No to panaceum na upały - pilsik z lodówki :piwo: :spoko: |
Cytat:
Za 20 minut śpię dalej, a na razie nawadniam się wodą, przyniosłem kolejną flaszkę, nie z lodówki, bo to sensu nie ma. Temperatura na zewnątrz jak w ciepłych krajach nocą. |
A kto ci każe walić browary w nocy? Do nocy daleko.
Dobrym wskaźnikiem jest pęcherz - jak wytrzyma do rana, tzn pobudki w dzień, to spoko. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:44. |