![]() |
Pisz z nim dalej, udawaj zainteresowanie, wymyślaj niestworzone historie, zresztą co ja Tobie będę tłumaczył, sam wiesz :D I wklejaj, wklejaj :)
PS Podobno komuś udało się od nich, po 3 miesiącach znajomości, wysępić 10 euro :) |
XSS na WordPress 3.0.3
Cytat:
Gdyby ktoś potrzebował, funkcja strtolower() zmienia wszystko na małe znaki więc: w pliku kses.php 765 linijkę kodu zmienić z: Kod PHP:
Kod PHP:
Kod PHP:
Kod PHP:
Kod PHP:
Kod PHP:
No i XSS już nam niestraszny :) |
Napiszcie mi co to za głupia polityka allegro...
W ustawieniach swojego konta mam zablokowaną możliwość brania udziału w moich aukcjach osób posiadających kopertkę (nieautoryzowane konto). Allegro zaś wprowadziło jak się dopiero co dowiedziałem zasadę, że konto z kopertką może wziąć udział w jednej aukcji i oczywiście uczynił to na mojej aukcji 10s przed jej końcem przebijając oferty innych osób. Na to konto nikt się nie logował od czasu zalicytowania mojego przedmiotu. Tym bardziej się zdziwiłem gdy wczytałem sobie profil tego użytkownika - KONTO ZAWIESZONE ! Za 3 dni będę mógł rozpocząć spór. Napiszę w nim aby wycofali ten głupi przywilej i przy okazji sprawdzili czy ktoś mnie nie wyeliminował (bo konkurencja) - może dojdą po nitce do kłębka i zablokują prawdziwe konto tego barana, niech go zaboli. |
Cytat:
|
Exploity moga byc. Ostatnie pol roku to wysyp dziur w Adobe Readerze i Flashu. Ta firma tonie...
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk |
Przypomniałem sobie, że mam Sand Boxa. W sumie w pliku nic ciekawego nie było. Nie dowiem się więc, na co wydałem 500 zielonych...
|
Ale naprawdę twoją kartę obciążono czy to jakieś głupoty ktoś przysłał?
|
Adobe Reader w wersji 10 ma piaskownice dzięki czemu o wiele trudniejsze staje się wykorzystanie luki Readerze.
Cytat:
"Wraz z wzrostem popularności wzrasta zainteresowanie produktem ze strony przestępców" - wykrywanych jest więcej luk itp. Żaden produkt nie jest bezpieczny i wolny od luk. |
Cytat:
|
Ostatnio modne w spamie zrobiło się dołączanie plików ZIP, jednak nie otwieram- nie interesuje mnie nieoczekiwana zawartość. :)
Przykładowa treść: Cytat:
|
W przepięknym stylu CSI odnalazło oszustów ;)
http://forum.android.com.pl/f26/skle...-atrium-58609/ |
Cytat:
|
Już mi to wcześniej Patrix na priva wysłał, ale niech zostanie jako ostrzeżenie :)
(ja ostatecznie chyba otworzyłem w Sandboxie i żadnych konsekwencji nie zaobserwowałem) |
Tutaj też krótka, acz treściwa notka
http://niebezpiecznik.pl/post/uwaga-...uremobile-inc/ andrzejj9, jakbyś mógł tego PDF zamieścić tutaj w załączniku, byłbym wdzięczny (spakuj 7zipem z hasłem, hasło podaj w treści posta - w ten sposób uchronisz ewentualne automaty, choć to mało prawdopodobne zagrożenie) |
Skasowany zaraz po sprawdzeniu :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:53. |