![]() |
|
Cytat:
|
Tu się urodziłem i Tutaj zamierzam umrzeć. Sorry Polsko... za tych polityków, którymi Cię pokarano. Nie w ich obronię staniemy gdy zajdzie potrzeba.
Polska to nie tylko polityka, dlatego jest cudowna :) |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Zostawcie m@x'a. On kocha japko. Mozna wybaczyc.
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Pchnie się na bagnety wybitnych Polaków nie szkodzi nikomu poza Polską. |
Cytat:
Umówmy się, że państwo daje nam niewiele, najwyżej mniej zabiera. :] |
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...acji__Mam.html ten Wrocław to dziki kraj :taktak::taktak:
|
@DejaVu czyli zgadzasz się z autorami aplikacji, czy z tym co robi MPK?
W mojej opinii to MPK ma tutaj rację. Nie chodzi tylko o stronę prawną, ale także o moralną. Cytat:
Cytat:
|
Tu nie chodzi o interes publiczny, tylko o interes MPK. Ich sprawa jak egzekwują bilety w swojej komunikacji.
Niech zamiast armii kanarów wsadzą po konduktorze do autobusu czy tramwaju i niech sprawdza pasażerów. Z tym ostrzeganiem przed kanarami jest jak z ostrzeganiem przed radarami. Jest to u nas dozwolone. A argumentacja pani Agnieszki jest, delikatnie mówiąc, bardzo naciągana. No ale taki ich interes. Nie wiem gdzie tu podżeganie - na info o kanarze ludzie raczej kasują bilety. Brak informacji o kanarze nie oznacza, że go nie ma. Trzeba się bardzo wysilić i zapomnieć o logice, żeby się z nią zgodzić. |
Czemu nie może być takiego rozwiązania, jakie niegdyś ponoć stosowano w Anglii? To znaczy, wsiadasz i od razu pokazujesz bilet kierowcy. Fakt faktem, zwiększyłoby to czas wsiadania, ale zniknąłby problem jazdy na gapę, a i MPK zaoszczędziłoby na utrzymaniu armii kanarów.
|
Za mojej młodości w autobusie był konduktor, który bilety sprzedawał i kasował.
A kierowca nie jest od tego. On ma sprawnie i bezpiecznie kierować pojazdem. - po to ma wydzieloną i zamkniętą kabinę, żeby mu nikt nie przeszkadzał. Kiedyś, już po erze konduktorów, to robił, ale wtedy czas przejazdu bardzo się wydłużał. Stąd przejście na bilety w kioskach i kasowniki w autobusach....no i jeszcze bilety miesięczne sieciowe, które wystarczy że masz i nie kasujesz. No i związku z tym kanary. |
Przy takich cenach biletów jak są w Warszawie (bilet jednorazowy ważny 75 minut, można się przesiadać, 4,40), to spokojnie konduktor zarobiłby na siebie tylko tym, że wszyscy by musieli bilet kupić. Niezły sposób na bezrobocie, ale to za trudne dla urzędasów. Lepiej stawiać za ciężkie pieniądze automaty, które po roku trzeba wymieniać, bo się nie nadają już do niczego.
|
@andy ale ja jestem za kasowaniem biletów jak najbardziej :taktak: a artykuł wrzuciłem jako ciekawostkę typu - nie muszem myśleć mam smartfona :jezyk:
|
Janosik dla mieszczan. Jak jeździłem do szkoły, to kupowałem, wyjątkiem były sytuacje gdy był zapakowany na fest, tak iż nie czułem się na tyle komfortowo by uiścić za to zapłatę :D
Jestem za swobodnym przepływem informacji. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:54. |
|