![]() |
|
Ludwik Dorn podobną napisał.
Pójdziemy z Reetou kupić i tę pozycję, ale na razie obaj siedzimy w areszcie. |
Cytat:
|
Cicho. Bretschneider podsłuchuje za drzwiami.
|
http://vbeta.pl/2012/07/18/internet-...-bedzie-platny
Czy cywilizowanie się oznacza,że za wszystko trzeba płacić ? ;) . Tytuł głupi moim zdaniem... |
Cytat:
|
^^
Nieprawda. To, że dane urządzenie nie jest wymagane nie zwalnia cię z przestrzegania przepisów. Jeśli nie potrafisz ich przestrzegać bez posiadania licznika, to musisz go kupić. Inna sprawa, że nie jestem pewien, czy rowerzyście w ogóle można radarem zmierzyć prędkość. |
Oczywiście, że można zmierzyć, niby dlaczego nie?
Inną sprawą jest, czy takiego rowerzystę można jednoznacznie rozpoznać po zdjęciu z fotoradaru. Przecież on jadąc ponad 50 czy 60 km/h nie ma wystawionej gęby jak do portretu, do tego jakiś grymas od wysiłku itd. Będąc na miejscu takiego rowerzysty chyba bym mandatu nie przyjął... |
Chodzi mi o kwestię techniczną - czy jest to możliwe ze względu na gabaryty rowerzysty i.. 'brak większych powierzchni'.
No i z drugiej strony czy urządzenia pomiarowe są do takich pomiarów przeznaczone (pewnie tak, ale nie wiem tego). |
Technicznie nie ma problemów.
Gabaryty? To może i motocykli się nie da? W sumie wiele więksi nie są. |
Są więksi, i to sporo.
Poza tym ja nie mówię, że na pewno się nie da. Gdybam tylko.. |
Złapie rowerzystę radar bez problemu, u mnie w okolicy jest radar ostrzegawczy, na zasadzie, że jak przekroczysz 40, to miga (koszmarny wypadek był w tym miejscu, 3 trupy i ogólnie niebezpieczne skrzyżowanie) i łapie mnie bez problemu, gabaryty, to ja mam spore, ale jak jedzie z tyłu samochód, to jednak jego prędkość podaje.
|
Cytat:
Cytat:
|
Alkomatów również ustawodawca nie nakazał, a szykanuje pijaków.
|
Ooo właśnie dzięki za dyskusję.
Cytat:
Kiedyś nie mogli sobie kupić- bo nie było, po drugie licznik nie jest prawnie wymagany. Masz przepisz potwierdzający Twoje zdanie powyżej ? Ja się skłaniam również do opinii Jarsona. Cytat:
|
Jak ma się komornik w Polsce ? Otóż jak klucha w rosole:
Cytat:
Ot eldorado- czysta kradzież- a złodzieja się zgłasza na policję. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:00. |
|