Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wiadomości... (MOD edit: tydzień BANA za politykę w tym temacie. Czytaj post #1). (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wiadomosci-mod-edit-tydzien-bana-za-polityke-tym-temacie-czytaj-post-1-a-66551/)

Berion 26.07.2014 10:43

Cytat:

Napisany przez CeKa (Post 1288489)
W jakim świecie żyjemy żebym musiał tłumaczyć że teoria to tylko teoria

CeKa, teoria naukowa nie może powstać bez dowodów na jej prawdziwość. Tak jest w świecie nauki od bardzo dawna. ;) Teoria ewolucji jest teorią, a nie hipotezą. I jak mówiłem, dotychczas brak dowodów na ewolucję między gatunkową, mamy jednak na ewolucję w obrębie tego samego gatunku. Jeśli chcesz żebym Ci przytoczył konkret to specjalnie dla Ciebie mogę poszukać badań. :P

Więc choćby na wzgląd przez to nie należy tego od razu odrzucać.

Póki co, kreacjonizm nie ma nic wspólnego z nauką, a jedynie z wiarą. Oczywiście wpisuje się to dobrze w obecne trendy zachodniej cywilizacji, w "wojujący ateizm" i to myślę, że Cię zaślepia.

Zresztą takich pomysłów jest mnóstwo. Symulacja komputerowa, panspermia etc. Ale to tylko odwlekanie tego pytania w czasie... Odrzucając wiarę, ewolucja wydaje się póki co najprawdopodobniejsza.

Cytat:

Wystarczy zapoznać się z datowaniem C14.
To jedna z metod datowania i akurat ta jest dosyć zawodna. Szczegółów nie pamiętam, bo to było bardzo dawno temu jak jeszcze interesowałem się archeologią. Ale akurat to mi się zakodowało w głowie. ;)

melag 26.07.2014 13:20

Ilość załączników: 1
Załącznik 66904
:P

Berion 26.07.2014 14:39

Amazonki by się z tobą chyba nie zgodziły.
(...) i inne feministki. Chociaż akurat te, czy są to kobiety to już sprawa mocno dyskusyjna.

:D

DarkSlide97 26.07.2014 14:53

W dzisiejszych zwariowanych czasach bardzo trudno to poznać :>.

Berion 26.07.2014 17:25

Ponieważ my się kamuflujemy, a reszta ordynarnie de ewoluuje. :D

Patrix 26.07.2014 18:18

Cytat:

Napisany przez melag (Post 1288514)

Pokaż to feministkom, oczywiście jeśli chcesz na sobie linczu :D

CeKa 26.07.2014 19:31

Berion nie ma naukowego dowodu :( namacalnego, powtarzalnego, sprawdzalnego.
Chętnie bym sprawdził co takiego masz mi do zaoferowania, jeżeli nie chcesz szukać to tylko daj wskazówke, ja sam sobie znajde i się zapoznam.
To jest tylko teoria która lepiej lub gorzej coś tłumaczy, to że tłumaczy nie znaczy że dobrze i prawdziwie. Ja nie mam problemu z tym że istnieje i że ludzie w nią wierzą że nad nią pracują i ewoluują razem z nią :). Problem pojawia się wtedy gdy nachalnie z przymusu wpaja się to dzieciom w głowy w szkołach, pod pozorem nauki. To nie jest lekcja religii, na którą każdy może zdecydować czy pójść, tylko biologii i ta wiedza jest obowiązkowa.
Coś co obserwujemy, można nazwać nauka - mikroewolucja, nie widzę żadnego problemu aby o tym uczyć.
Ewolucja ? Czy kiedykolwiek ktokolwiek zaobserwował żeby małpa stała się człowiekiem, ryba gadem, pies ptakiem ? Ponoć cały czas ewoluujemy, nikt jednak tego nie zaobserwował w teraźniejszości, na to potrzeba przeca milionów lat (na dowód wiec nie ma co liczyć) :)

Berion interesowałeś się archeologią, więc powiedz mi w którym miejscu na ziemi występują takie warstwy jak w kolumnie geologicznej ? Tzn. skąd się wzięła ta kolumna geologiczna, która wisiała na ścianie klasy w szkole ?
Wiem że są miejsca na ziemi, gdzie Drzewa ciągle stoją, przez te wszystkie warstwy ziemi zasypane, więc logicznie myśląc albo te drzewa rosły miliony/miliardy lat, albo zostały przykryty w dużo krótszym okresie.

Najbardziej prawdopodobne to za mało, aby uznać to za fakt.

Ja nie chce tu na siłe nikomu wpajać światopoglądu i tak już mam opinie wywrotowca :)
Kreacjonizm i ewolucje tak samo oba bierzemy na czystą wiarę.

Berion myślisz że startowałbym na forum z takimi wypowiedziami, bez wcześniejszego zapoznania się z tematem ? Mógłbym tu przytaczać garściami, obalenia dowodów na ewolucje, które krążyły w obiegu (były drukowane w podręcznikach szkolnych).

Chętnie przytocze fakty, o skamieniałych małżach, jeszcze zamkniętych (co dowodzi katastrofy), nie trwającego milionami lat procesu.

O skamieniałych rekinach w Ohio, które skamieniały w swej naturalnej pozycji (brzuchem do dołu) Zostały zmiażdżone tak że ich grubość to kilka milimetrów.

Jak do tej pory nauka daje nam tylko wskazówki na katastrofę, czyżby potop ?
W stosunkowo niedalekim czasie skoro Mark Armitage, 2 lata temu odkrył tkankę miękką na kości dinozaura. Za to odkrycie i opublikowanie go stracił pracę i karierę, co ciekawe przedstawił tylko suche fakty, bez żadnych interpretacji.

Duzo więcej jest przesłanek za stosunkowo niedawnym potopem, niż za miliardami lat wstecz, gdy wybuchło nic.
TAK OWSZEM UCZY SIĘ DZIECI W SZKOLE ŻE WYBUCHŁO NIC. Czy tylko ja zauważam tu nieprawidłowość ? Od kiedy nic wybucha ? Od kiedy NIC robi cokolwiek ?

Przecież jestem ślepcem i nie wiem o drzewach przechodzących przez wiele wartsw geologicznych.... (60m drzewo nie małe, prawda ?)

Jak sądzisz ile taki Diplodok, brachiozaur musiał zjadać dziennie masy zielonej, skoro ważył 100 ton ? Jak sądzisz jakie warunki musiały panować na ziemi by je wyżywić ?

Czy wiesz że: Gady rosną całe życie ? Hipotetycznie jeśli jaszczurka Jacksona (wygoogluj) żyła by 500 lat, w idealnych warunkach, czy nie urosłaby do niebotycznych rozmiarów ? Czy już wiesz jakby wyglądała ?
Wiesz też zapewne o tym że 100 tonowy dinozaur miał nozdrza wielkości końskich nozdrzy ?
Hmm ? Jak on oddychał ? Może jednak faktycznie, ziemia wyglądała nieco inaczej przed potopem i panowały inne warunki ?
Czy jednak bardziej prawdopodobne jest odsunięcie w czasie wszystkiego tak jak zwykło się to robić przy bajkach ?
Dawno dawno temu...
Coś mi to przypomina, teorie ewolucji ? Nieee bajkę :)

Nie wiem co było wcześniej, potrafie oddzielić fakty od wierzeń. Fakty nie zostawiają suchej nitki na teorii ewolucji, wystarczy się zapoznać z racjami z drugiej strony.
Wtedy Berion wszystko rysuje się zgoła inaczej.
Może jestem ślepcem, jedno jest pewne sam wybrałem tą drogę, po zapoznaniu się z racjami z obu stron.
Inni nie mają tej możliwości, bo nigdy nie poznają medalu drugiej strony, prędzej będą krzyczeć nań; oszołomy !
W UK już wprowadzono zakaz nauki kreacjonizmu. Czy w tą stronę zmierza "wolny" świat ? Czy tego chcemy, by ograniczyć się do jedynej słusznej ideologii, dyskryminując myślących inaczej ?
Co ma to wspólnego z wolnością jednostki ? Indywidualność przez to kona.

Zapoznałem się z Kierkegaardem a i Hegel nie jest mi obcy. Którą drogą poszedł świat wiemy, zbieramy dziś owoce.

Nie ustalimy z całą pewnością kto ma racje, nie mamy dowodów, ani jedna ani druga strona. Czołowi ewolucjoniści deklarują że wierzą a nie że wiedzą, widocznie zdają sobie z tego sprawę.

Historia nauczyła mnie jednego, większość zazwyczaj się myli.

joujoujou 26.07.2014 20:15

Mniej filozofowania, więcej wiadomości! :tak!:

grzeniu 27.07.2014 00:25

Cytat:

...Ewolucja ? Czy kiedykolwiek ktokolwiek zaobserwował żeby małpa stała się człowiekiem, ryba gadem, pies ptakiem ? Ponoć cały czas ewoluujemy, nikt jednak tego nie zaobserwował w teraźniejszości, na to potrzeba przeca milionów lat (na dowód wiec nie ma co liczyć) :)
Myślę, że najlepiej będzie, jak nie będziesz tego dalej rozwijał.
A ja przez litość nie będę tego komentował.

PS Kolejne twoje odkrywcze iluminacje usunę wraz z wcześniejszą twórczością. Również z swoim w niej udziałem.

melag 27.07.2014 11:12

Cytat:

Napisany przez CeKa (Post 1288558)
Nie ustalimy z całą pewnością kto ma racje, nie mamy dowodów, ani jedna ani druga strona.

Dowód - ślimak japoński.
:czytaj:

Patrix 27.07.2014 16:46

Cytat:

"Masza Putin" ze zdjęcia to... była Miss Puerto Rico!

Ta sprawa daje do myślenia - pokazuje, jak tajemnicza jest, również w Rosji, rodzina Władimira Putina. Nawet zachodnie media, w tym holenderskie, nie mają żadnych prawdziwych zdjęć Maszy. Muszą szukać ich w sieci i wierzyć plotkom. Okazuje się, że przez lata prezydent Rosji wielokrotnie występował publicznie z... aktorkami udającymi jego córki! Robi wszystko, żeby twarze jego dzieci pozostały nieznane.
src: http://www.pudelek.pl/artykul/69391/...s_puerto_rico/
Wódz szkolony "wiadomogdzie", szkoła nie poszła w las.

Cytat:

Prof. Wiesław Binienda doradcą prezydenta USA!
Czołowy konsultant Zespołu Smoleńskiego, prof. Wiesław Binienda został doradcą powołanej przez Baracka Obamę, Prezydenckiej Rady Ekspertów ds. Nauki i Techniki. Rolą tej elitarnej grupy jest przygotowanie strategii rozwoju wysokich technologii w najważniejszych dziedzinach przemysłu amerykańskiego - dowiedziała się "Gazeta Polska Codziennie".
src: http://niezalezna.pl//57725-prof-wie...prezydenta-usa
Pstryczek w nos naszym krzykaczom, którzy dyskredytowali jego teorie na temat zamachu na prezydencki (a nie cywilny) samolot Tu154 w Smoleńsku.

woitas 30.07.2014 05:36

Hmm... aż poczytam o nim.

czary2mary 30.07.2014 16:43

Przejęzyczenie Wojciecha Manna

grzeniu 30.07.2014 18:31

To było z tydzień temu, słuchałem tego na żywo. :rotfl:

Patrix 31.07.2014 16:55

Ilość załączników: 1
ach to dziś jest ten ostatni dzień z ofe... k***a

Załącznik 66951

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:03.